Uutiset

Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivät

Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäiviä vietetään 3.– 5.5.2023 Aalto-yliopiston kampuksella Otaniemessä. Noin 450 korkeakoulutuksen kansainvälisyyden parissa työskentelevää asiantuntijaa kokoontuu verkostoitumaan ja keskustelemaan ajankohtaisista asioista kevätpäivien verkostotapaamisissa ja sessioissa.
Kv-kevätpäivät 2023
Kv-kevätpäivät 2023- Aalto University. Photo: Atte Mäkinen

Päivien teemana on Kansainvälisyys murroksessa.  Avajaistilaisuuden keynote-puheenvuorossaan Aalto-yliopiston professori Hannu Seristö tarkastelee korkeakoulujen globaalin toimintaympäristön muutoksia luonnehtien niitä pyörteisiksi. ”Geopoliittiset jännitteet vaikuttavat jo nyt yliopistojen ja korkeakoulujen toimintaan. Kansainvälinen akateeminen yhteistyö on ilman muuta välttämätöntä, mutta siitä on tulossa aikaisempaa monimutkaisempaa”, Seristö toteaa. ”Ratkaisuna on jatkuva valppaus ja riittävä strateginen ketteryys muutoksien edessä.” 

Päivien ohjelma jäsentyy Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen kansainvälisyyden edistämisen vision 2035 alaotsikoiden mukaisesti:

  1. Arvot ja periaatteet ohjaavat
  2. Houkutteleva ja kilpailukykyinen Suomi
  3. Vastuullinen ja vastaanottava Suomi
  4. Suomi ratkaisemassa kestävän kehityksen haasteita
  5.  Yhteistyön Suomi

Tapahtuman suunnittelussa on Aalto-yliopiston ja Opetushallituksen lisäksi ollut mukana OKM:n alainen Korkeakoulutuksen ja tutkimuksen KV-foorumi.

Lisätietoa kevätpäivistä 2023 Aalto-yliopiston sivuilla

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Anniina Isomäki ja Ira van der Pals
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppatieteiden osaamisella voi vaikuttaa koko yhteiskuntaan ja sen tulevaisuuteen

Sijoitusjohtaja Ira van der Pals ja salkunhoitaja Anniina Isomäki arvostavat myös hyvää tasapainoa merkityksellisten työtehtävien ja muun elämän välillä.
A group of students and mentors visiting Murata office.
Yhteistyö Julkaistu:

Murata mentoroi kansainvälisiä opiskelijoita International Talent -ohjelmassa

Aalto-yliopiston International Talent -ohjelma tuo yhteen kansainvälisiä opiskelijoita ja yrityksiä. Murata on ollut mukana vuodesta 2021 ja mentoroinut jo yli 60 opiskelijaa.
Kandidaattikeskus amphi Kuva: Tuomas Uusheimo / Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Tuore teos kertoo Aalto-yliopiston syntyprosessista

Teos "Aalto. Yliopiston synty" piirtää esiin poikkeuksellisen hallinnollis-poliittis-yhteiskunnallisen prosessin, joka johti Aalto-yliopiston syntyyn.
Kiia Einola hymyilee kameralle. Otaniemen amfiteatteri taustalla.
Yhteistyö Julkaistu:

Kiia Einolan mielestä rakennusten tulisi tukea meidän kaikkien hyvinvointia

Kiia Einolan opintomatka Aalto-yliopistossa ulottuu kandiopinnoista aina väitöskirjatutkijaksi asti. Maisteriopintojen aikaiset kesätyöt herättivät Kiian kiinnostuksen talotekniikan tutkimuksesta. Hän työstää tällä hetkellä väitöskirjaansa älyrakennusten tohtoriopiskelijana yhteistyössä sähkötekniikkaan erikoistuneen yrityksen Helvarin kanssa.