Uutiset

”Kongressin järjestäminen on aina kunniatehtävä”, sanoo vuoden 2023 Espoo Ambassador, professori Peter Lund

Espoo on saanut uuden kongressilähettilään, kun teknillisen fysiikan professori Peter Lund valittiin vuoden 2023 Espoo Ambassadoriksi. Vuoden Ambassadoriksi valinta on tunnustus Lundin tärkeästä panoksesta kansainvälisten tieteellisten kongressien kutsumisessa ja järjestämisessä niin Suomessa Espoossa kuin ulkomaillakin.
Espoo Ambassador 2023 Professor Peter Lund
Professori Peter Lund on järjestyksessään 13. Visit Espoon palkitsema Espoo Ambassador. Kuva: Halla Tuotanto / Ville Hörkkö

Peter Lund on arvostettu asiantuntija, jonka erikoisosaamisalueita ovat tulevaisuuden energiaratkaisut ja globaalit energiakysymykset. Lundin pitkä yliopistoura on tuonut hänelle useita kansainvälisiä luottamustehtäviä, ja vuoden loppuun asti hän toimii myös Suomen ilmastopaneelin varapuheenjohtajana.

”On suuri kunnia saada toimia Espoo Ambassadorina. Tehtävä on mitä mieluisin professorille, koska Espoon kaupunki on hyvin innovaatio- ja tiedemyönteinen ja eteenpäin suuntautunut. Toivon voivani edistää Espoota kongressipaikkana omassa Otaniemen yhteisössäni, mutta haluan myös tehdä Espoota tunnetuksi kansainvälisillä foorumeilla. Espoon kaupungin ja Aalto-yliopiston erinomaisen yhteistyön vaaliminen ja edistäminen on myös tärkeää minulle”, kommentoi Peter Lund valintaansa.

Kansainvälisten kongressien järjestämisessä Lund on ollut mukana jo useita vuosikymmeniä. Erityisesti hän on ollut aktiivinen useassa kansainvälisen nanoteknologian konferenssin, International Conference on Nanotechnology, Nanomaterials & Thin Films for Energy Applications, järjestelyissä – niin pääjärjestäjänä Espoossa kuin eri järjestelytoimikunnissa ja puheenjohtajana ulkomailla järjestetyissä tapahtumissa.

Kansainvälisten kongressien järjestäminen kannattaa aina

Professori Lund näkee, että kansainvälisten kongressien järjestäminen kannattaa aina, sillä se antaa paljon ja palkitsee vastineena usein isollekin ajalliselle panostukselle.

”Kongressin järjestäminen on aina kunniatehtävä, jossa edustamme maatamme. Se on ainutlaatuinen mahdollisuus esitellä omia tutkimuksiamme ja maamme tieteellisiä saavutuksia kansainväliselle yleisölle sekä tuoda esille Suomen parhaita puolia. Kongressi on monesti myös hyvä ”veruke” kutsua maailman huippuja tänne ja verkostoitua parhaiden kanssa.”

Aalto-yliopiston provosti Kristiina Mäkelä, Aalto-yliopiston professori ja Espoo Ambassador 2023 Peter Lund, Visit Espoon matkailujohtaja Miikka Valo ja Enter Espoo Oy:n toimitusjohtaja Jaana Tuomi.
Aalto-yliopiston provosti Kristiina Mäkelä (vas.), Aalto-yliopiston professori ja Espoo Ambassador 2023 Peter Lund, Visit Espoon matkailujohtaja Miikka Valo ja Enter Espoo Oy:n toimitusjohtaja Jaana Tuomi. Kuva: Ville Hörkkö

Professori Lund on järjestyksessään 13. Espoo Ambassador. Nimitys julkistettiin 19.12.2023 Aalto-yliopiston Dipolissa pidetyssä kutsuvierastilaisuudessa, jota isännöivät Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto yhdessä Visit Espoon kanssa.

Vuoden Ambassadorin valinta on osa Visit Espoon kongressimarkkinointia edistävää Espoo Ambassador -ohjelmaa.Ohjelman tavoitteena on alusta asti ollut kansainvälisten tieteellisten kongressien arvon ja laaja-alaisen vaikuttavuuden esille nostaminen sekä tutkijoiden ja tieteentekijöiden auttaminen ja tukeminen näiden tärkeiden tapahtumien järjestämisessä.

”Vaikka palkitsemme vuosittain vain yhden ansioituneen kongressijärjestäjän vuoden Espoo Ambassador -tittelillä, haluamme viestittää, että kaikki kongressien parissa työskentelevät ovat tärkeitä Espoo-lähettiläitä ja Ambassadoreja. Vuosittaisessa Espoo Ambassador -tapahtumassa saammekin mahdollisuuden kertoa tätä viestiä, ja tapahtumamme on selvästi myös löytänyt paikkansa tiedeyhteisön keskuudessa. Tänä vuonna tilaisuuteen osallistui lähes 60 vierasta, mikä on hieno osoitus kiinnostuksesta ohjelmaamme ja kongresseja kohtaan”, kertoo Visit Espoon matkailujohtaja Miikka Valo.

Lisätietoa:
Enter Espoo Oy / Visit Espoo
matkailupäällikkö Miikka Valo
043 824 6038
[email protected]

Visit Espoo vastaa vapaa-ajan sekä kokous- ja kongressimatkailun edistämisestä sekä markkinoinnista Espoossa. Visit Espoo on osa Espoon kaupungin omistamaa markkinointiyhtiötä, Enter Espoo Oy:tä.

Lue lisää
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.