Uutiset

Konferenssissa pureudutaan digimurroksen vaikutuksiin

Yritykset ja tutkijat kohtaavat tieteellisessä konferenssissa Aalto Design Factoryllä.
digi_photo_aki-pekka_sinikoski_web_fi_fi.jpg

Aalto-yliopiston isännöimässä Building Expertise for Innovation -konferenssissa 25.–27.4. pureudutaan digitaaliseen murrokseen ja sen vaikutuksiin niin eri toimialoilla kuin yhteiskunnassa yleisemminkin.

Konferenssin järjestävät Strategisen tutkimuksen neuvoston tutkimushankkeet Platform Value Now ja Digital Disruption in Industry, joita vetävät professorit Ahti Salo ja Martti Mäntylä Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulusta. Konferenssin pääalustajiin kuuluvat EU:n komission Joint Research Centren pääjohtaja Vladimir Šucha, EU:n alueiden komitean presidentti Markku Markkula, professori George Wright Strathclyden yliopistosta ja International Council for Small Business -neuvoston presidentti, professori Luca Iandoli. Näkemyksiään tuovat esille myös kansanedustaja Jyrki Kasvi, perheyritysten liiton toimitusjohtaja Leena Mörttinen sekä johtava asiantuntija Janica Ylikarjula Elinkeinoelämän keskusliitosta.

Konferenssiin osallistuu myös EU:n COST IS1304-toimenpide Expert Judgment Network: Bridging the Gap Between Scientific Uncertainty and Evidence-Based Decision Making, jonka kautta kokoukseen tulee kymmeniä kansainvälisiä osallistujia. Toimenpide tukee tieteelliseen tietoon perustuvaa päätöksentekoa edistämällä systemaattisten menetelmien käyttöä asiantuntija-arvioiden käsittelyssä.

Digimurros – vallankumouksellinen voima

Konferenssissa pohditaan, miten digimurros teknologisena ja vallankumouksellisenakin voimana mullistaa teollisuutta, palveluita ja yhteiskuntaa. Päivien aikana käsitellään myös eri sovellusalueilta esimerkkejä siitä, miten systemaattiset menetelmät antavat pohjan teknologioita, strategiavalintoja, liiketoiminta­malleja ja innovaatioita koskevalle päätöksenteolle.

"Digitaalinen murros tapahtuu yleensä vaiheittain ja sen luonne vaihtelee usein toimialoittain. Se mikä on mahdollista uudessa digitaalisessa kuluttajaliiketoiminnassa, ei sellaisenaan toimi esimerkiksi perinteisillä teollisilla toimialoilla, joilla digitalisaation paras hyödyntäminen edellyttää erityisesti toimialatuntemusta, luottamusta teknologiaan ja sen toimittajiin", sanoo tutkimusjohtaja Ilkka Lakaniemi Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Tiedon ja Innovaatioiden tutkimuskeskuksesta (CKIR).

Tutkimusyhteisö, yritykset ja julkinen sektori ovat lämpimästi tervetulleita osallistumaan ja verkottumaan. Konferenssin ohjelma ja rekisteröityminen ovat konferenssisivuilla.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: