Uutiset

Kolmetoista uutta tiimiä aloitti Aalto Digital Creatives -esihautomossa

Luovien alojen esihautomo-ohjelma käynnistyi 27. syyskuuta. Ohjelma kestää 12 viikkoa, jonka aikana tiimejä valmentaa Aalto Startup Centerin yritysneuvojat ja Aalto Studiosin luovien alojen asiantuntijat.
Aalto Digital Creatives ryhmäkuva
Kuva: Kalle Kataila

Syyslukukauden Aalto Digital Creatives -esihautomo käynnistyi tällä viikolla uusien tiimien liittyessä ohjelmaan. Ohjelman toiselle hakukierrokselle vastaanotettiin 55 hakemusta, joista 13 valittiin mukaan ohjelmaan. Mukaan valitut tiimit edustavat luovia aloja mm. arkkitehtuurin, muotoilun, elokuva- ja televisiotuotannon, muodin, peliteollisuuden ja laajennetun todellisuuden aloilta.

Aalto Digital Creatives kick-off tapahtumasta kuva
Kuva: Kalle Kataila

Seuraavan 12 viikon aikana tiimejä valmentaa Aalto Startup Centerin yritysneuvojat, kun he aloittavat matkan kohti yrittäjyyttä. Teknologiaan ja luoviin aloihin liittyvissä kysymyksissä tiimit saavat tukea Aalto Studiosin luovien alojen asiantuntijoilta sekä ulkopuolisilta mentoreilta. Ohjelman yhtenä tavoitteena on tarjota jokaisen projektin tarpeisiin räätälöityä valmennusta.  

Aalto Digital Creatives -esihautomo-ohjelma perustettiin tarjoamaan innovaatiopalveluja luovien alojen opiskelijoiden, tutkijoiden ja muiden alan ammattilaisten tarpeisiin. Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoista moni jatkaa yrittäjäksi valmistumisen jälkeen. Aalto Digital Creatives -ohjelman toivotaan tuovan yliopiston innovaatiopalveluja lähemmäksi luovien alojen toimijoita tarjoamalla tukea ja valmennusta yrittäjyyden alkuvaiheessa.  

Esihautomo-ohjelma järjestetään kahdesti vuodessa ja ohjelman seuraava hakuaika aukeaa tammikuun 2023 alussa. Aalto Digital Creatives tekee syyslukukaudella yhteistyötä useiden tapahtumien kanssa ja tarjoaa niiden kautta verkostoitumismahdollisuuksia. Esihautomo-ohjelma on osa Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaa. Aalto-yliopistossa hanketta koordinoi Aalto Startup Center ja Aalto Studios.

Katso myös

Aalto Digital Creatives logo image

Aalto Digital Creatives (ulkoinen linkki)

Aalto Digital Creatives on luoville aloille suunnattu esihautomo-ohjelma, joka kuuluu Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaan.

Creative Technologies event image

Creative Technologies -seminaari

Seuraavan seminaarin teema on tekoälyn vaikutusta musiikkiin ja esittäviin taiteisiin.

Tapahtumat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Eemeli Mölsä saa tohtorinhatun
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Tohtoritason osaamiselle on tarvetta, kun ABB valmistautuu vihreään loikkaan

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteisissä väitöstutkimushankkeissa koulutetaan tohtoreita, joilla on huippuosaamista tulevaisuuden menestystuotteiden kehittämiseen.