Uutiset

Kolmetoista uutta tiimiä aloitti Aalto Digital Creatives -esihautomossa

Luovien alojen esihautomo-ohjelma käynnistyi 27. syyskuuta. Ohjelma kestää 12 viikkoa, jonka aikana tiimejä valmentaa Aalto Startup Centerin yritysneuvojat ja Aalto Studiosin luovien alojen asiantuntijat.
Aalto Digital Creatives ryhmäkuva
Kuva: Kalle Kataila

Syyslukukauden Aalto Digital Creatives -esihautomo käynnistyi tällä viikolla uusien tiimien liittyessä ohjelmaan. Ohjelman toiselle hakukierrokselle vastaanotettiin 55 hakemusta, joista 13 valittiin mukaan ohjelmaan. Mukaan valitut tiimit edustavat luovia aloja mm. arkkitehtuurin, muotoilun, elokuva- ja televisiotuotannon, muodin, peliteollisuuden ja laajennetun todellisuuden aloilta.

Aalto Digital Creatives kick-off tapahtumasta kuva
Kuva: Kalle Kataila

Seuraavan 12 viikon aikana tiimejä valmentaa Aalto Startup Centerin yritysneuvojat, kun he aloittavat matkan kohti yrittäjyyttä. Teknologiaan ja luoviin aloihin liittyvissä kysymyksissä tiimit saavat tukea Aalto Studiosin luovien alojen asiantuntijoilta sekä ulkopuolisilta mentoreilta. Ohjelman yhtenä tavoitteena on tarjota jokaisen projektin tarpeisiin räätälöityä valmennusta.  

Aalto Digital Creatives -esihautomo-ohjelma perustettiin tarjoamaan innovaatiopalveluja luovien alojen opiskelijoiden, tutkijoiden ja muiden alan ammattilaisten tarpeisiin. Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoista moni jatkaa yrittäjäksi valmistumisen jälkeen. Aalto Digital Creatives -ohjelman toivotaan tuovan yliopiston innovaatiopalveluja lähemmäksi luovien alojen toimijoita tarjoamalla tukea ja valmennusta yrittäjyyden alkuvaiheessa.  

Esihautomo-ohjelma järjestetään kahdesti vuodessa ja ohjelman seuraava hakuaika aukeaa tammikuun 2023 alussa. Aalto Digital Creatives tekee syyslukukaudella yhteistyötä useiden tapahtumien kanssa ja tarjoaa niiden kautta verkostoitumismahdollisuuksia. Esihautomo-ohjelma on osa Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaa. Aalto-yliopistossa hanketta koordinoi Aalto Startup Center ja Aalto Studios.

Katso myös

Aalto Digital Creatives logo image

Aalto Digital Creatives (ulkoinen linkki)

Aalto Digital Creatives on luoville aloille suunnattu esihautomo-ohjelma, joka kuuluu Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaan.

Creative Technologies event image

Creative Technologies -seminaari

Uusi luoviin teknologioihin keskittyvä seminaarisarja käynnistyi Aallossa syksyllä 2022.

Tapahtumat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Petteri Isotupa
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston alumni Petteri Isotupa: ”Uskalla ajatella ja kysyä miksi”

Testamenttilahjoituksellaan Aalto-yliopistolle Petteri Isotupa on mukana tukemassa tulevien sukupolvien opintomahdollisuuksia.
Alumnus Henri Yoki
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Henri Yoki: Kun lapseni kysyvät, mitä isi tekee, vastaan, että ratkaisen ilmastokriisiä

Diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri Henri Yoki perusti ensimmäisen yrityksensä opiskellessaan kansainvälistä liiketoimintaa Kauppakorkeakoulussa. Nykyään hän on perustaja ja toimitusjohtaja vihreään energiasiirtymään keskittyvässä yrityksessä, jossa hän pääsee soveltamaan laajasti kaikkea uransa ja opintojensa aikana oppimaansa.
Katri Kaupin CAPSTONE-kurssin loppuesitykset
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Toimitusketjujen hallinnan CAPSTONE-kurssilla työstettiin tulevaisuuden haasteita

Opiskelijat saivat ratkoa tosielämän haasteita saaden tukea tehtävään opettajalta ja yritysedustajilta.
ISM_vierailuluento 2023
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Palvelumuotoilu varmistaa osaltaan digipalveluiden laadun ja tarkoituksenmukaisuuden

Johtava yliopistonlehtori Johanna Bragge kutsui kollegansa Perustieteiden ja Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluista pitämään vierailuluennon.