Uutiset

Kolmetoista uutta tiimiä aloitti Aalto Digital Creatives -esihautomossa

Luovien alojen esihautomo-ohjelma käynnistyi 27. syyskuuta. Ohjelma kestää 12 viikkoa, jonka aikana tiimejä valmentaa Aalto Startup Centerin yritysneuvojat ja Aalto Studiosin luovien alojen asiantuntijat.
Aalto Digital Creatives ryhmäkuva
Kuva: Kalle Kataila

Syyslukukauden Aalto Digital Creatives -esihautomo käynnistyi tällä viikolla uusien tiimien liittyessä ohjelmaan. Ohjelman toiselle hakukierrokselle vastaanotettiin 55 hakemusta, joista 13 valittiin mukaan ohjelmaan. Mukaan valitut tiimit edustavat luovia aloja mm. arkkitehtuurin, muotoilun, elokuva- ja televisiotuotannon, muodin, peliteollisuuden ja laajennetun todellisuuden aloilta.

Aalto Digital Creatives kick-off tapahtumasta kuva
Kuva: Kalle Kataila

Seuraavan 12 viikon aikana tiimejä valmentaa Aalto Startup Centerin yritysneuvojat, kun he aloittavat matkan kohti yrittäjyyttä. Teknologiaan ja luoviin aloihin liittyvissä kysymyksissä tiimit saavat tukea Aalto Studiosin luovien alojen asiantuntijoilta sekä ulkopuolisilta mentoreilta. Ohjelman yhtenä tavoitteena on tarjota jokaisen projektin tarpeisiin räätälöityä valmennusta.  

Aalto Digital Creatives -esihautomo-ohjelma perustettiin tarjoamaan innovaatiopalveluja luovien alojen opiskelijoiden, tutkijoiden ja muiden alan ammattilaisten tarpeisiin. Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoista moni jatkaa yrittäjäksi valmistumisen jälkeen. Aalto Digital Creatives -ohjelman toivotaan tuovan yliopiston innovaatiopalveluja lähemmäksi luovien alojen toimijoita tarjoamalla tukea ja valmennusta yrittäjyyden alkuvaiheessa.  

Esihautomo-ohjelma järjestetään kahdesti vuodessa ja ohjelman seuraava hakuaika aukeaa tammikuun 2023 alussa. Aalto Digital Creatives tekee syyslukukaudella yhteistyötä useiden tapahtumien kanssa ja tarjoaa niiden kautta verkostoitumismahdollisuuksia. Esihautomo-ohjelma on osa Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaa. Aalto-yliopistossa hanketta koordinoi Aalto Startup Center ja Aalto Studios.

Katso myös

Image from remote site: digitalcreatives.aalto.fi

Aalto Digital Creatives (ulkoinen linkki)

Aalto Digital Creatives on luoville aloille suunnattu esihautomo-ohjelma, joka kuuluu Helsingin kaupungin Kampusinkubaattorit-ohjelmaan.

Creative Technologies event image

Creative Technologies -seminaari

Uusi luoviin teknologioihin keskittyvä seminaarisarja käynnistyi Aallossa syksyllä 2022.

Tapahtumat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Mikko Jääskeläinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mikko Jääskeläinen: Opiskelu Kauppiksessa on avannut työuran kannalta monia ovia

Rahoitusta ja Creative Sustainability -pääainetta opiskellut alumnimme Mikko Jääskeläinen päätyi valmistumisen jälkeen töihin liikkeenjohdon konsultointiin. Siellä hän innostui liikenne- ja kiinteistöinfrastruktuurihankkeista, jonka myötä hän hakeutui kaupunkitalouden ja maankäytön yleissuunnittelun tehtäviin Helsingin kaupungille, ja sieltä liikenne- ja viestintäministeriöön. Parasta hänen työssään on mielenkiintoiset tehtävät sekä asiantuntevat kollegat.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.
Aalto_Junior_kids workshopping_photo_Jaakko_Kahilaniemi.jpg
Yhteistyö Julkaistu:

Taidekoulutuksen ja -kasvatuksen visio 2030 esittää merkittäviä muutoksia taideaineiden opetukseen

Visiossa esitetään toimenpiteitä taidekasvatuksen ja -koulutuksen vahvistamiseksi ja kehittämiseksi kaikilla koulutusasteilla sekä taiteiden lukiodiplomien tuomista yhdeksi aineeksi ylioppilastutkintoon.
Unite! Steering Committee met at TU Graz
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Uudella kaudellaan Unite!-yliopistoallianssi pyrkii kestäviin ratkaisuihin digitaalisen ja vihreän Euroopan edistämiseksi

Unite! on päättänyt pilottivaiheensa ja käynnistänyt uuden vaiheen, jonka tavoitteena on toteuttaa kestäviä, konkreettisia ja hyödyllisiä tuotoksia digitaalisen ja vihreän Euroopan edistämiseksi.