Uutiset

Kolme Aalto-yliopiston professoria maailman viitatuimpien tutkijoiden listalla

Professorit Arkady V. Krasheninnikov, Zhipei Sun ja Tarik Taleb on nimetty Highly Cited Researchers 2020 -listalla, jonka tuottaa Clarivate-analytiikkayritys.
Highly cited researchers at Aalto University 2020
Professorit Arkady V. Krasheninnikov, Zhipei Sun ja Tarik Taleb

Professorit Arkady V. Krasheninnikov, Tarik Taleb ja Zhipei Sun Aalto-yliopistosta ovat mukana vuoden 2020 maailman siteeratuimpien tutkijoiden Highly Cited Researchers -listalla, jonka tuottaa Clarivate-analytiikkayritys. Listalle päässeillä tutkijoilla on useampi artikkeli, joka sijoittuu omalla alallaan viittausten määrässä yhden prosentin parhaimmistoon Web of Science -viittaustietokannassa.

Zhipei Sun toimii fotoniikan professorina elektroniikan ja nanoteknologian laitoksella. Professori Tarik Taleb tutkii mobiiliverkkoja tietoverkko- ja tietoliikennetekniikan laitoksella. Arkadi V. Krasheninnikov tutkii materiaalien sähköisiä ominaisuuksia ja on vierailevana professorina teknillisen fysiikan laitoksella.

Tänä vuonna huippututkijoiden listalla oli mukana kaikkiaan 6167 tutkijaa 60 eri maasta. Edellisien vuosien tapaan enemmistö eli 41,5 prosenttia heistä on Yhdysvalloista. Mukana oli 21 tutkijaa, joiden ensisijainen tai toissijainen toimipaikka on Suomessa.

Lue lisää: Highly Cited Researchers 2020 -lista

Aalto University / Aalto satellite / photo: Mikko Raskinen

Elektroniikan ja nanotekniikan laitos

Teemme Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella laaja-alaista tutkimusta sähkömagneettisen, mikro- ja nanoteknologian, radiotekniikan ja avaruusteknologian aloilla. Ensimmäinen suomalainen satelliitti Aalto-1 toteutettiin laitoksella opiskelijahankkeena.

Henkilö seisoo pimeässä ja hänen taustalleen on heijastettu vihreää koodia.

Tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitos (Comnet)

Laitos on monitieteinen tietoliikenteen ja tietoverkkojen tekniikan, tietoverkkoliiketoiminnan sekä tietoliikenteen käyttäjänäkökulman tutkimus- ja korkeimman opetuksen yksikkö. Alallaan laitos on suurin Suomessa.

TFM

Teknillisen fysiikan laitos

Teknillisen fysiikan laitoksella harjoitetaan korkeatasoista fysiikan tutkimusta ja luodaan tärkeitä sovelluksia, joita voidaan hyödyntää kokonaisvaltaisesti teollisuudessa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
kukka-asetelma
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Yli 60 kauppatieteiden kandidaattiopiskelijaa palkittiin stipendillä

Ilkka Kontulan säätiön henkilökohtaisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.
Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.