Uutiset

Kevään 2024 varauskalenterit Sähkötekniikan korkeakoulun laboratorioihin on avattu

Järjestämme vierailuja robottilaboratoriossa, akustiikan laboratoriossa sekä Electronics ICT-laboratoriossa.
Acoustics lab, robot dog Spot and Electronics ICT-lab facilities
Kuvat: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Järjestämme Sähkötekniikan korkeakoulussa vierailuja kolmessa eri laboratoriossa:  robottilaboratoriossa, akustiikan laboratoriossa sekä Electronics ICT-laboratoriossa. Vierailut laboratorioihin varataan verkkolomakkeilla. Laboratorioihin pääsee vierailemaan joka kuukauden viimeisenä perjantaina muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Huom! Kouluryhmät voivat varata myös vierailun, joka sisältää vierailun yhdessä tai kahdessa laboratoriossa sekä sähkötekniikan alan opintojen yleisesittelyn. Jos haluat varata tällaisen vierailun kouluryhmällesi, lue lisää tältä sivulta: (linkki aukeaa uudelle sivulle) Vieraile Sähkötekniikan korkeakoulussa

Vierailut akustiikan laboratorioon

Aalto-yliopiston akustiikan laboratoriossa on erinomaiset tilat ja laitteet äänitekniikan tutkimukseen. Laboratoriossa on kolme kaiutonta huonetta, kuunteluhuone, muuttuvan akustiikan huone ja kolme äänieristettyä kuuntelukoppia. Lisäksi akustiikan laboratoriossa on runsaasti akustisissa mittauksissa tarvittavia laitteita.

Kierroksella vierailijoilla on mahdollisuus:

  • vierailla kaiuttomissa huoneissa
  • kuunnella eri mittaisia kaiuntoja säädeltävän akustiikan huoneessa
  • kuunnella esimerkkejä laboratoriossa tehdyistä tutkimuksista, kuten äänikohtausten jäljennyksiä monikanavaisessa huoneessa.

Kierrokset alkavat A-Grid-rakennuksen aulasta osoitteessa Otakaari 5 ja ne kestävät 45 minuuttia. Kierrokset järjestetään englanniksi ja tiloja esittelevät akustiikan laboratorion henkilökunnan jäsenet. Huomioithan, että vierailijoita kehotetaan olemaan käyttämättä korkokenkiä tai vastaavia jalkineita, koska niillä voi olla vaikea kävellä kaiuttomien huoneiden ristikkolattialla. Valitettavasti pyörätuolilla liikkuvat ihmiset eivät voi osallistua kierroksen tiettyihin osa-alueisiin, eivätkä avustajakoirat pääse tiloihin.

Varaa vierailusi tällä lomakkeella (linkki aukeaa uuteen ikkunaan): Visit to Aalto Acoustics Lab (Spring 2024)

Vierailut robottilaboratorioon

Aalto-yliopiston robottilaboratoriosta löytyy liikkuvia robotteja ja robottikäsivarsia. Lisäksi laboratoriossa on liikkeenkaappausjärjestelmä, joka kykenee seuraamaan tarkasti noin 30 kohteen liikettä, sekä VR/XR-laitteet.

Kierroksella vierailijoilla on mahdollisuus:

  • Nähdä miten modernit robottikäsivarret voidaan ohjelmoida helposti interaktiivisten käyttöliittymien avulla
  • Nähdä, miten huippuluokan liikkeenkaappausjärjestelmää käytetään 3D-objektien seurantaan
  • Leikkiä robottikoira Spotin kanssa.
     

Robottilaboratorion kierrokset alkavat Maarintie 8 -rakennuksen aulasta ja kierros kestää noin 50 minuuttia. Kierrokset järjestetään englanniksi ja tiloja esittelevät robottilaboratorion henkilökunnan jäsenet. Kierroksille voivat osallistua myös pyörätuolia käyttävät ihmiset ja avustajakoirat ovat sallittuja.

Varaa vierailusi tällä lomakkeella (linkki aukeaa uuteen ikkunaan): Visit to Aalto Robot Lab (Spring 2024)

Vierailut Electronics ICT-laboratorioon

Aalto Electronics ICT -laboratoriotiloissa opetetaan ja tutkitaan mikroelektroniikkaa, antenni- ja mikroaaltotekniikkaa sekä avaruustekniikkaa. Erinomaiset laboratoriotilamme mahdollistavat johtavan tutkimuksen näillä maailmanlaajuisesti aktiivisilla tieteenaloilla.

Kiertueella vierailijoilla on muun muassa mahdollisuus:

  • Nähdä, miten pieniä piisirut ovat ja tutkimaan mikroskoopilla yhden sirun sisältöä
  • Kokea elektromagneettinen hiljaisuus antennimittapaikassa
  • Nähdä, miten suomalaiset nanosatelliitit syntyvät ja ehkä jopa päästä pitämään yhtä satelliittia kädessä
  • Vierailla Vilho Väisälän pajassa, jossa sähkötekniikan opiskelijat rakentavat kurssiprojektejaan. 

Kierrokset Electronics ICT-laboratorioon alkavat Maarintie 8 -rakennuksen aulasta ja kierros kestää noin tunnin. Kierrokset järjestetään suomeksi tai englanniksi ja tiloja esittelevät laboratorion henkilökunnan jäsenet. Valitettavasti pyörätuolilla liikkuvat ihmiset eivät voi osallistua kierroksille, eivätkä avustajakoirat pääse tiloihin.

Varaa vierailusi tällä lomakkeella (linkki aukeaa uuteen ikkunaan): Visit to Aalto Electronics-ICT Lab (Spring 2024)

Vieraile Sähkötekniikan korkeakoulussa
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto Wellbeing sosiaalisen median QR-koodi 2024
Kampus Julkaistu:

Seuraa @aaltowellbeing-tiliä Instagramissa

Pysy kärryillä uusimmasta, tutkimukseen pohjautuvasta hyvinvointitiedosta sekä Aalto-yliopiston tapahtumista ja palveluista hyvinvointiin ja inkluusioon liittyen seuraamalla @aaltowellbeing-tiliä ja Aalto Socialin Wellbeing-sivua.
Neljä iloista henkilöä juo kahvia ulkona ja heiluttaa kameralle.j
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Kahvia kiltahuoneella ja chattia Telegramissa – Pienet teot voivat auttaa psykologisesti turvallisen ilmapiirin luomisessa

Psykologisen turvallisuuden luominen ei ole pelkästään hyödyllistä – se on elintärkeää.
KKJ Kauppa Otaniemi sisäänkäynti
Kampus Julkaistu:

Uusi aasialainen ruokakauppa, KKJ Kauppa Otaniemi, nyt avattu kauppakeskus A Blocissa

A Blocin ostostarjonta on parantunut KKJ Kauppa Otaniemen avajaisten myötä. Tämä on uusi määränpääsi kaikille aasialaisille tuotteille!
Ilmakuva Tietotie 2 -kiinteistöstä keväällä, näkymässä punatiilisiä rakennuksia.
Kampus Julkaistu:

Senaatti-kiinteistöt ja Aalto-yliopisto allekirjoittivat kiinteistökaupan Otaniemen kampuksella sijaitsevasta kiinteistöstä

Tietotie 2:ssa sijaitseva toimisto- ja laboratoriokiinteistö vahvistaa kampusalueen ytimeen sijoittuvia toimintoja ja palveluita.