Uutiset

Kestävyysraportointikilpailu jää tauolle

Kilpailun sijaan järjestäjäryhmä haluaa suunnata voimavaransa kestävyysraportoinnin kehittämiseen.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Kestävyysraportointikilpailun voittajat 2022. Palkintojenjakoseminaari järjestettiin Kauppakorkeakoululla ja verkossa.

Kestävyysraportointikilpailun järjestäjätahot ovat yhdessä tuumin päättäneet laittaa kilpailun tauolle toistaiseksi. Kilpailun sijaan järjestäjäryhmä suuntaa voimavaransa kestävyysraportoinnin kehittämiseen ja uuden direktiivin mukaisten raportointivalmiuksien kasvattamiseen.

Vuodesta 1996 lähtien järjestetty kestävyysraportointikilpailu jää tauolle. Vuosittain järjestettävässä kilpailussa on palkittu Suomen parhaat kestävyysraportit. Kilpailun järjestäjät pitävät edelleen kestävyysraportoinnin kehitystä tärkeänä. Kilpailun sijaan koetaan tässä hetkessä tärkeämmäksi antaa yritysten keskittyä uuden kestävyysraportoinnin haltuunottoon.

”Haluamme kestävyysraportoinnin onnistuvan, joten osaajia ja osaamisen kehittämistä sekä hyvien käytäntöjen kasvattamista tarvitaan. Puhumme siis edelleen, ehkä jopa entistä vahvemmin, asian puolesta, mutta kilpailun sijaan suuntamme voimavaramme uuden sääntelyn mukaisten valmiuksien kasvattamiseen”, täsmentää Suomen Tilintarkastajat ry:n toiminnanjohtaja Sanna Alakare.

”Yli 20 vuotta sitten, kun kilpailu käynnistettiin, sen tavoitteena oli lisätä yritysten tietoisuutta kestävyysraportoinnista. Nyt sitä koskeva direktiivi on hyväksytty ja kestävyysraportointi on kaikkien huulilla, joten voimme todeta onnistuneemme tässä tavoitteessa”, lisää Hankenin apulaisprofessori Hanna Silvola.

CLC:n pääekonomisti Timo Tyrväinen kertoo, että Climate Leadership Coalition on osallistunut kestävyysraportointikilpailun kehittämiseen usean viime vuoden ajan. ”Tänä aikana olemme todistaneet kestävyysraportoinnin laadullisen tason huimaa nousua. Se vahvistaa suomalaisten yritysten valmiutta uuden EU-regulaation kohtaamiseen.”

”Pidämme tärkeänä, että edelleen yhdessä kehitämme suomalaisten yritysten raportointia kestävyydestä. Mahdollisesti jatkossa on tarkoituksenmukaisempaa pohtia keinoja etenkin pk-yritysten tukemiseksi kestävyysasioissa”, kertoo yritysvastuuverkosto FIBSin johtaja Helena Kekki.

Kestävyysraportointikilpailun järjestäjätahot jatkavat pohdintaa siitä, millaisia toimia tarvitaan suomalaisten yritysten kestävyyden ja sen raportoinnin tukemiseksi. ”Järjestäjäryhmä näkee, että hyvällä kestävyystietojen raportoinnilla voidaan osaltaan edistää suomalaisen elinkeinoelämän kansainvälistä kilpailukykyä ja parantaa mm. rahoituksen saannin edellytyksiä”, kiteyttää Finsif ry:n varapuheenjohtaja Markus Lindqvist.

Kestävyysraportointikilpailun järjestäjäryhmään kuuluvat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, Climate Leadership Coalition ry, Yritysvastuuverkosto FIBS ry, Vastuullisen sijoittamisen yhdistys Finsif ry, Hanken, Nasdaq Helsinki, Suomen Tilintarkastajat ry, Ympäristöjohtamisen yhdistys YJY ry ja ympäristöministeriö. Sitra toimii kilpailun yhteistyökumppanina.

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.

Lue lisää
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.