Uutiset

Kemian ja kauppatieteen opiskelijat kehittivät kasvipohjaisia tuotteita Valion kanssa

Kahden maisteriopiskelijan tiimi teki yhteistyötä Valion kanssa Aalto Thesis -projektissa puolen vuoden ajan. Opiskelijat tutkivat kasvipohjaisten tuotteiden kehittämistä taloudellisesta ja teknisestä näkökulmasta maisterin opinnäytetöidensä avulla.
Two lab-coated women in a laboratory looking at pipes.
Valio tekee runsaasti tuotekehitys- ja tutkimustyötä / kuva: Valio

Aalto Thesis on Aalto-yliopiston projektipohjainen ohjelma, jossa monialaiset opiskelijatiimit ratkovat partneriorganisaatioiden antamia haasteita maisterin opinnäytetöidensä avulla. Valio oli yksi Aalto Thesis -ohjelman vuoden 2020 yhteistyökumppaneista. Maitotuotteista pitkälti tunnettu yritys on ottanut yhdeksi tärkeäksi tutkimuskohteekseen myös kasvipohjaiset tuotteet.“Valio haluaa olla vahva pelaaja kasvipohjaisten tuotteiden maailmassa”, kertoo teknologiapäällikkö Niina Valkonen Valiolta. Kahden opiskelijan tiimi tutki kasvipohjaisia tuotteita yhdessä Valion asiantuntijoiden kanssa.

Projektin opiskelijat Julia Myllyviita sekä Perttu Karjalainen yhdistivät kemian sekä kauppatieteiden tutkimusta yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Valion Aalto Thesis -projektin laajana haasteena oli tutkia kasvipohjaisten tuotteiden valmistusprosessia ja sen kannattavuutta.

 “On ollut mukava tehdä yhteistyötä opiskelijoiden kanssa. Aalto Thesis on ollut hyvä ja opettavainen prosessi!” kiittää tutkija Mika Immonen Valiolta.

On ollut mukava tehdä yhteistyötä opiskelijoiden kanssa. Aalto Thesis on ollut hyvä ja opettavainen prosessi!

Mika Immonen, tutkija, Valio

Tieteidenvälisiä tutkimustuloksia kahdesta maisterin opinnäytetyöstä

Yhteistyöprojekti Valion kanssa oli käynnissä helmikuusta syyskuuhun 2020, minkä aikana opiskelijat saivat valmiiksi omat maisterin opinnäytetyönsä ja esittivät monitieteiset tulokset Valiolle. Opiskelijatiimi teki tutkimustensa perusteella suosituksia Valiolle kasvipohjaisten tuotteiden prosessien optimoinnista ja antoi tietoa investointipäätösten tueksi.

“Tulemme varmasti hyödyntämään projektin tuloksia!” kertoo Saara Pöyri, Valion teknologia- ja tuotekehitysjohtaja.

Kemian tekniikan korkeakoulun Industrial Energy Processes and Sustainability -maisteriohjelmasta valmistuvan Julia Myllyviidan työtä valvoi professori Pekka Oinas. International Design Business Management -ohjelmassa Kauppakorkeakoulun puolella opintojaan lopettavan Perttu Karjalaisen valvoja oli yliopistonlehtori Ville Eloranta

Lisätietoja yhteistyöstä:

Silva Saulio

Silva Saulio

Project coordinator
School Services, BIZ

Lue lisää ohjelmasta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Kaksi hymyilevää miestä kuvassa.
Yhteistyö Julkaistu:

Kohti puhtaampaa liikennettä ja bioinnovaatioita

Nesteen ja Aalto-yliopiston tutkimusyhteistyö luo puhtaampaa maailmaa biopohjaisten materiaalien avulla.
Vihreällä kuvitustaustalla kuva Eeva Vilkkumaasta ja seminaarin otsikko
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

”Kun kova data ei riitä – asiantuntijalähtöiset mallit strategiatyössä”

Koronakriisin myötä strategisen ennakoinnin ja muutoskestävyyden merkitys on korostunut yrityksissä. Epävarmuuden hahmottamiseen ja strategian jatkuvaan päivittämiseen etsitään uusia menetelmiä ja lähestymistapoja.
Groups of students sitting in work lounge inside the School of Business / Photo by Aalto University, Mikko Raskinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kannattaa tehdä asioita, joista pitää – eikä jotain, mitä täytyy tehdä

Alumnit ja opiskelijat keskustelivat urapoluista, työelämästä ja opinnoista 18.11. järjestetyssä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ryhmämentorointitilaisuudessa.
Men and women sitting around tables working in groups.
Yhteistyö Julkaistu:

Nokian ja CEMS-ohjelman yhteistyö tuottaa useita strategisia yritysprojekteja joka kevät

CEMS on maailmanlaajuinen yhteisö, jonka Master in International Management -maisteriohjelmassa koulutetaan vastuullisia tulevaisuuden johtajia avoimemman, kestävämmän ja osallistavamman maailman rakentamiseen.