Uutiset

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarinoita: Olli Karkkila

Muistelen suurella lämmöllä opiskelua ja ylioppilaselämää. Olen saanut työskennellä Suomen eturivin yhtiöissä hienojen ihmisten parissa. Tästä tunnen syvää kiitollisuutta Kauppakorkeakoululle.
Olli Karkkila
Olli Karkkila

Kertoisitko itsestäsi?

Synnyin Helsingissä sotavuonna 1942 perheeseen, jossa molemmat vanhemmat olivat ekonomeja. Lapsuuteni asuin Töölössä ja Vaasassa. Opiskeltuani vuoden USA:ssa ja käytyäni armeijan aloitin opiskelun Helsingin Kauppakorkeakoulussa vuonna 1963.

Valmistuttuani kauppatieteiden maisteriksi vuonna 1968 työskentelin Kone-yhtymässä ja sen jälkeen Orion-yhtymässä erilaisissa johtotehtävissä, joista viimeisenä Chymoksen toimitusjohtajana Lappeenrannassa vuosina 1987-1992. Viimeinen työvaiheeni sijoittui Satakunnan Lännen Tehtaille (nyk. Apetit Oyj), jonka toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana toimin eläkkeelle siirtymiseen asti.

Työuraani sisältyy myös KHT-tutkinto (1971), kaksi vuotta USA:ssa sekä Harvard Business Schoolin Advanced Management Program vuosina 1982-83. Tasavallan presidentti myönsi minulle Teollisuusneuvoksen arvon vuonna 2001. Vaimoni laskujen mukaan muuttoja on työn takia kertynyt 16, joista koko nelihenkinen perheemme selviytyi kiitettävästi.

Millaisia muistoja sinulla on opiskeluajoiltasi?

Muistelen suurella lämmöllä opiskelua ja ylioppilaselämää, ja opiskeluajoista on jäänyt minulle mukavia muistoja. Minut valittiin ylioppilaskunnan isännäksi 1963 ja toimin sen jälkeen myös KY:n hallituksessa. Isännän toimenkuvaan kuului ennen kaikkea kuntailtojen järjestäminen ja yhteydenpito HYY:n ja TKY:n ylioppilaskuntiin.

Vuonna 1964 olin mukana perustamassa Boston Promenade -yhtyettä Amer-yhtymän tukemana. Ajan myötä muutaman soittajan puhallinyhtyeestä kehittyi edelleen esiintyvä big band -orkesteri, jonka 50-vuotisjuhlissa olin kutsuvieraana.

Opiskeluajoista on tähän päivään asti jäänyt elämään myös itsensä nimittänyt KY:n Klassinen Hallitus, jonka isäntänä olin. Olemme kokoontuneet pari kertaa vuodessa kohokohtana jokakeväinen Golf du Gognac, joka on nyt tauolla koronan vuoksi.

Big band
Olli Karkkila DDT Jazz Bandin solistina Lappeenrannan Pusupuistossa (vuonna 1989).

Millaisia eväitä sait opinnoista urallesi?

Olen saanut työskennellä Suomen eturivin yhtiöissä hienojen ihmisten parissa. Tästä tunnen syvää kiitollisuutta Kauppakorkeakoululle.

Mikä inspiroi sinua lahjoittamaan Kauppakorkeakoululle?

Haluan kuulua lahjoittajien joukkoon, koska mielestäni opiskelu ja sen parissa vietetty aika ovat tärkeitä. Aalto-yliopistolla on täydet mahdollisuudet tarjota nykyopiskelijoille kaikki ne eväät, jotka he työurallaan tarvitsevat. Upean 110-vuotisen koulumme tulevaisuus uudessa muodossa näyttää valoisalta.

Terveisesi Kauppakorkeakoulun alumneille ja nykyisille opiskelijoille

Toivotan kaikille alumneille ja nykyopiskelijoille voimia ja uskoa tässä vaikeassa pandemiatilanteessa.

Lämpimät kiitokset tuestasi koulullemme, Olli, sekä tarinasi jakamisesta!

Lue lisää lahjoittamisesta

Kauppakorkeakoulun rakennus ulkoa kuvattuna

Lahjoittajaterveiset

Kauppakorkeakoulun lahjoittajien tervehdyksiä Kauppakorkeakoululle.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun opiskelijoita koulun edustalla

Kauppakorkeakoulu – tulevaisuutta rakentamassa

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta kouluttamalla tulevaisuuden osaajia.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.