Uutiset

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarinoita: Mika Koskinen

Opetuksen korkea taso on aina ollut Kauppakorkeakoulun valtti. Kurssit olivat poikkeuksetta mielenkiintoisia ja korkeatasoisia. Vaikka urani on ollut liiketoiminnan ulkopuolella, ovat kauppatieteen opinnot avittaneet minua hienosti ulkoministeriön toimintaympäristössä.
Mika Koskinen

Kertoisitko itsestäsi?

Aloitin opintoni Kauppakorkeakoulussa vuonna 1986 ja valmistuin vuonna 1991. Olen ollut töissä ulkoministeriössä diplomaattiuralla jo yli neljännesvuosisadan ja osallistun aktiivisesti Kauppakorkea-koulun erinomaiseen alumnitoimintaan. Ulkoministeriössä asemapaikkojani ulkomailla ovat tähän asti olleet Haag, Pariisi, Dublin, Madrid, Lima ja New York, joista Lima ja New York edustuston päällikön roolissa.

Millaisia muistoja sinulla on opiskeluajoiltasi?

Muistan opiskeluaikojani suurella lämmöllä. Aktiivisten ainekerhojen lisäksi osallistuin ulkomaiseen opiskelijavaihtoon Ranskan Strasbourgissa ja Norjan Bergenissä. Ulkomaan opiskeluista on jäänyt monia hyviä kontakteja, joiden kanssa ystävyys jatkuu edelleen. Mielessä ovat myös ne erinomaisen hauskat KY-diskoillat sekä vanhanajan tyylikkäät syystanssiaiset. Koko opiskeluaika on painunut mieleeni erinomaisen myönteisenä aikana. Opetuksen korkea taso on aina ollut Kauppakorkeakoulumme valtti. Kurssit olivat poikkeuksetta mielenkiintoisia ja korkeatasoisia.

Lahjoittaminen vanhalle opinahjolle nuorten opiskelijoiden hyväksi antaa itselle hyvän mielen tunteen.

Mika Koskinen, Kauppakorkeakoulun alumni ja lahjoittaja.

Millaisia eväitä sait opinnoista urallesi?

Akateeminen ja yrittäjähenkinen ajattelu on ollut avuksi monessa. Korostaisin myös Kauppakorkeakoulun erinomaista kielten opetusta: itseäni ovat palvelleet tällä kansainvälisellä uralla erityisesti Kauppakorkeakoulussa opiskellut ranskan ja espanjan kielet. Vaikka urani on ollut liiketoiminnan ulkopuolella, ovat bisnesopinnot avittaneet minua hienosti ulkoministeriön toimintaympäristössä, mihin kuuluu olennaisesti myös vienninedistäminen.

Mikä inspiroi sinua lahjoittamaan Kauppakorkeakoululle?

Työskentelen tällä hetkellä Yhdysvalloissa, missä lahjoittamiskulttuuri on tärkeä osa yliopistojen varainhankintaa. Uskon, että myös meillä Suomessa yksityisillä lahjoituksilla voisi olla nykyistä suurempi rooli yliopistojen varainhankinnassa, vaikka yhteiskuntamallimme eroaakin Yhdysvalloista.

Kun työuraa on takana jo paljon, mielessä on usein ajatus, mikä on mahdollistanut näin mielenkiintoisen työuran. Kiitollisuus hyvästä peruskoulutuksesta ja akateemista koulutuksesta on silloin mielessä päällimmäisenä. Lahjoittaminen vanhalle opinahjolle nuorten opiskelijoiden hyväksi antaa itselle hyvän mielen tunteen. Voin edes tällä pienellä eleellä osoittaa kiitollisuuttani Kauppakorkeakoulua kohtaan.   

Terveisesi 110-vuotiaalle Kauppakorkeakoululle

Mieleni täyttää kiitollisuus Kauppakorkeakoulua kohtaan. Olen todella iloinen, että kauppakorkeakoululla menee hyvin ja koulu on saanut uuden, upean kampuksen. Olen myös tyytyväinen, että poikkitieteelliseen opiskeluun on entistä paremmat mahdollisuudet nyt kun kauppatieteet yhdistyivät insinööritieteiden sekä taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa. Kauppakorkeakoulu on valinnut oikean tien ollessaan proaktiivinen tiennäyttäjä.

Terveisesi Kauppakorkeakoulun alumneille ja nykyisille opiskelijoille

Alumneille haluan lähettää lämpimät terveiseni ja korostaa, kuinka hienoa on, että alumnitoiminta on aktiivista. Osallistutaan aktiivisesti ja osoitetaan kiitollisuutemme entiselle opinahjolle tukemalla toimintaa.

Nykyisille opiskelijoille haluan korostaa, kuinka hienossa opinahjossa heillä on etuoikeus opiskella lähes kustannuksetta. On upeaa ja kansainvälisesti poikkeuksellista, että meillä Suomessa on tähän mahdollisuus. Haluan myös lähettää voimia nykyisille opiskelijoille tässä hankalassa pandemiatilanteessa!

Lämpimät kiitokset tuestasi Kauppakorkeakoululle sekä tarinasi jakamisesta meidän kaikkien iloksemme!

Lue lisää lahjoittamisesta

Kauppakorkeakoulun rakennus ulkoa kuvattuna

Lahjoittajaterveiset

Kauppakorkeakoulun lahjoittajien tervehdyksiä Kauppakorkeakoululle.

Kauppakorkeakoulu
Kauppakorkeakoulun opiskelijoita koulun edustalla

Kauppakorkeakoulu – tulevaisuutta rakentamassa

Me Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa teemme työtä paremman liiketoiminnan ja yhteiskunnan puolesta kouluttamalla tulevaisuuden osaajia.

Kauppakorkeakoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.