Uutiset

Kauppakorkeakoulun entisen päärakennuksen remontti alkaa

Helsingin Töölössä sijaitseva ikoninen rakennus remontoidaan ja se saa uuden nimen.
Aalto-yliopisto Töölö juhlasali Kuva: Aki-Pekka Sinikoski
Rakennuksen juhlasali on suojeltu. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / Aalto-yliopisto

Töölöläinen merkkirakennus peruskorjataan ja uudistetaan Kauppakorkeakoulun toiminnan siirryttyä Aalto-yliopiston kampukselle Otaniemeen helmikuussa 2019. Uuden elämän myötä rakennus saa nimen Aalto-yliopisto Töölö. 

“Meille on tärkeää säilyttää kiinteistön henki ja samalla tarjota monipuolisia tiloja myös tulevaisuuden käyttötarpeisiin. Remontin jälkeen rakennukseen tulee muun muassa Aalto-yliopiston ja yhteistyökumppaneiden kohtaamispaikka sekä kaikkia kaupunkilaisia palveleva korkeatasoinen ravintola”, sanoo Aalto-yliopistokiinteistöt Oy:n kiinteistösijoitusjohtaja Eetu Ristaniemi.

Uusia elämyksiä, yhteistyömahdollisuuksia ja elinikäistä oppimista

Tulevaisuuden Töölö on elinvoimainen Aalto-yliopiston ja elinkeinoelämän kohtaamispaikka sekä liikkeenjohdon valmennus- ja kehittämispalveluiden uusi koti. Aalto Töölöstä löytyvät muun muassa yksi Suomen kauneimmista saleista, tiloja erilaisille tapahtumille ja ainutlaatuinen työympäristö upealla töölöläisellä maisemalla. 
 

Aalto-yliopisto Töölö julkisivun reliefin osa Kuva: Aki-Pekka Sinikoski
Keltatiilisellä julkisivulla on Michael Schilkinin keraaminen reliefi. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski / Aalto-yliopisto

Päätoimijana Aalto Töölössä on Aalto University Executive Education (Aalto EE), joka tarjoaa korkealuokkaisia liikkeenjohdon valmennus- ja kehittämispalveluita globaalisti sekä yksilöille että organisaatioille. 

”Kauppakorkeakoulun perintö jatkuu Töölössä uudessa muodossa, kun Aallon johtamiskoulutus saa uuden tukikohdan historiallisesta rakennuksesta. Meillä on nyt hyvä tilaisuus miettiä, miten vastaamme yritysten ja osallistujien odotuksiin ja tuotamme poikkeuksellisen asiakaskokemuksen myös vuodesta 2020 eteenpäin”, sanoo Aalto EE:n toimitusjohtaja ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun työelämäprofessori Pekka Mattila.

Rakennus kunnostetaan sen historiallista arvoa kunnioittaen

Woldemar Baeckmanin ja Hugo Harmian suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1950. Viimeinen laaja peruskorjaus ja porrasaulan laajennus toteutettiin vuonna 1996. Korjaustyöt alkavat toukokuussa 2019 ja valmistuvat vuoden 2020 loppuun mennessä. 

Korjaus- ja uudistamissuunnitelma perustuu Museoviraston kanssa käytyihin neuvotteluihin ja tilakohtaisiin tarkasteluihin, sillä rakennus kuuluu kansainväliseen modernin arkkitehtuurin suojeluun ja dokumentointiin erikoistuvan Docomomo-järjestön rekisteriin. Rakennuksen juhlasali on suojeltu eikä kiinteistön keltatiiliseen julkisivuun tehdä muutoksia, mutta rakennuksen talotekniikka uudistetaan täysin. Samalla rakennuksen energiatehokkuutta ja esteettömyyttä parannetaan merkittävästi.

Rakennuksen osoite: Runeberginkatu 14–16, Helsinki
Rakennuttaja: KOy Helsingin Runeberginkatu 14–16 
Pääurakoitsija: Fira
Suunnittelija: Arkkitehtitoimisto SARC Oy
Korjaus- ja modernisointitöiden aikataulu: toukokuu 2019–lokakuu 2020

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Noora Stapleton
viestinnän asiantuntija, kampusviestintä
Aalto-yliopisto, viestintäpalvelut
[email protected]
050 353 1525
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Aalto-yliopisto Töölö juhlasali Kuva: Aki-Pekka Sinikoski
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto Töölön ravintolapalveluista vastaa Kanresta

Ravintola Töölön nimen alla toimiva ravintolan, juhlasalin ja auditorion kokonaisuus on jatkossa Kanresta Oy:n operoima.
Ingmar Björkman's portrait. Photo: Jaakko Kahilaniemi / Aalto University
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ingmar Björkmanin muotokuva paljastettiin

Muotokuvan on kuvannut Aallon alumni Jaakko Kahilaniemi.
people at anechoic chamber in the aalto university acoustics lab photo benoit alary
Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Suomen hiljaisin paikka – Akustiikan laboratorion peruskorjaus valmistui

Ääneen liittyvän tutkimuksen laboratorio sai entistä ehommat kaiuttomat huoneet.
Living+ Hub Opening staircase
Kampus Julkaistu:

Kohtaamispaikka ihmislähtöisten elinympäristöjen suunnittelulle

Living+ Hub on kohtaamis- ja yhteistyöpaikka ihmislähtöisistä elinympäristöistä kiinnostuneille toimijoille – niin tutkijoille kuin yksityisen ja julkisen sektorin edustajille.