Uutiset

Kauppakorkeakoulu on valittu kestävyyskoulutuksen globaalin PRME-verkoston Champion-jäseneksi

Champion-tason jäsenyys osoittaa Kauppakorkeakoulun olevan kansainvälisestikin edelläkävijä vastuullisuuden edistämisessä, mutta myös velvoittaa sitä toimimaan entistä tarmokkaammin kestävän kehityksen ja vastuullisuuden eteenpäin viemiseksi.
The picture shows the logo for the members of the PRME Champions group for the years 2024-2025

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on hyväksytty YK:n alaisen, kauppakorkeakoulujen kestävää kehitystä edistävän, Principles of Responsible Management Education (PRME) -verkoston Champion-ryhmään. Kaksivuotiselle Champion-kaudelle (2024–2025) pääsy osoittaa, että Kauppakorkeakoulu on oikealla tiellä työssään kestävän kehityksen ja vastuullisuuden edistämiseksi. 

”Kauppakorkeakoulu on allekirjoittanut PRME-verkoston periaatteet jo vuonna 2008 ja on siten jo vuosia sitten sitoutunut edistämään kestävää kehitystä ja vastuullisuutta opetuksessaan, tutkimuksessaan ja muussa toiminnassaan”, dekaani Timo Korkeamäki sanoo. 

”Pääsymme PRME Champion -ryhmään osoittaa, että olemme tehneet pitkäjänteisesti oikeita asioita. Toisaalta se myös kertoo, että olemme valmiita sekä jakamaan omia kokemuksiamme muille että kehittymään itse entistä paremmaksi.”

Kestävyys opetuksessa ja tutkimuksessa  

Kauppakorkeakoulussa on jo kolme vuosikymmentä toiminut Sustainability in Business -tutkimusryhmä, jonka tutkimus on ollut uraauurtavaa samalla, kun kestävyysajattelu ja vastuullisuus ovat nousseet liiketoiminnan marginaalista keskeiseksi tekijäksi. Yhteiskuntavastuuta ei yksikään uskottava yritys voi nykyään enää sivuuttaa, ja liiketoiminnan kestävyyteen, vastuullisuuteen sekä sen johtamiseen liittyvä osaaminen painottuukin jatkuvasti enemmän Kauppakorkeakoulun tarjoamassa koulutuksessa.

Opetuksessa kestävä kehitys sisältyy osaamistavoitteisiin kaikissa kandidaatti- ja maisteriohjelmissa, ja syksyllä 2024 alkaa täysin uusi, nimenomaan kestävään kehitykseen ja yrittäjyyteen keskittyvä Sustainable Entrepreurship -maisteriohjelma. Ohjelma täydentää kestävyyskoulutuksen tarjontaa, johon entuudestaan kuuluu esimerkiksi erittäin suosittu, monitieteinen Creative Sustainability -maisteriohjelma, johon kauppatieteiden opiskelijat voivat hakea.

”Meiltä valmistuneet maisterit sijoittuvat yrityksissä ja muissa organisaatioissa usein sellaisiin tehtäviin, joissa he voivat vahvasti vaikuttaa kehityksen suuntaan. Haluammekin koko ajan kehittää opetustamme, jotta meiltä valmistuneilla on varmasti kaikki se kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osaaminen ja taidot, joita työelämässä enenevässä määrin vaaditaan”, sanoo Kauppakorkeakoulun PRME Champion -työtä koordinoiva kestävyyden erityisasiantuntija Paula Schönach.

Kestävän kehityksen edistäminen ulottuu koko Aalto-yhteisöön ja sen ulkopuolellekin. Esimerkiksi syksystä 2024 alkaen kaikkien Aallon eri alojen kandidaattiopiskelijat voivat opiskella kestävää kehitystä käsittelevän monitieteisen sivuainekokonaisuuden. Aallossa opiskelijoille tarjoutuu mahdollisuus yhdistää ainutlaatuisella tavalla kestävää bisnesosaamista insinöörialojen sekä taiteen ja suunnittelun opintoihin. Kauppakorkeakoulu tarjoaa kestävän liiketoiminnan opintoja laajemminkin, sillä kuka tahansa voi opiskella esimerkiksi kestävän liiketoiminnan perusteita Kauppakorkeakoulun tuottamalla avoimella ja maksuttomalla verkkokurssilla.

”Osallistuminen PRME Champion -ryhmään on meille erinomainen kannuste, joka puskee meitä kehittymään kestävän kehityksen alueella entistä paremmiksi ja auttaa meitä oppimaan parhaita käytäntöjä ja toimintatapoja muilta verkoston jäseniltä”, Schönach sanoo. 

PRME (Principles for Responsible Management Education) on YK:n alainen kauppatieteellistä opetusta antavien yliopistojen ja korkeakoulujen vapaaehtoinen verkosto. Sen tavoitteena on edistää vastuullisuutta ja kestävää kehitystä kauppatieteellisen alan koulutuksessa maailmanlaajuisesti.

Lue lisää uusista PRME-Champion -jäsenistä: 
https://www.unprme.org/news/introducing-the-2024-2025-prme-champions/

School of Business students. Photo: Ari Toivonen

Financial Times: Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on maailman huippua kestävyysopetuksessa

Kauppakorkeakoulu on valittu yhdeksi viidestä maailman johtavasta kauppakorkeakoulusta kestävän kehityksen opettamisessa.

Uutiset
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
Valmistujaisjuhla 2024
Opinnot Julkaistu:

Tutkintotodistusten jakotilaisuus 12.06.2024

Kemian tekniikan korkeakoulu onnittelee lämpimästi kaikkia keväällä 2024 valmistuneita!
Tutkimuslaitteistoa ja muovihansikkaisiin puetut kädet.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Uudenlainen menetelmä soluviljelyyn antaa tietoa syövän biomekaniikasta

Tutkijoiden kehittämän uuden teknologian avulla voidaan havainnoida solutason mekaniikkaa soluviljelmissä.
Kiia Einola hymyilee kameralle. Otaniemen amfiteatteri taustalla.
Yhteistyö Julkaistu:

Kiia Einolan mielestä rakennusten tulisi tukea meidän kaikkien hyvinvointia

Kiia Einolan opintomatka Aalto-yliopistossa ulottuu kandiopinnoista aina väitöskirjatutkijaksi asti. Maisteriopintojen aikaiset kesätyöt herättivät Kiian kiinnostuksen talotekniikan tutkimuksesta. Hän työstää tällä hetkellä väitöskirjaansa älyrakennusten tohtoriopiskelijana yhteistyössä sähkötekniikkaan erikoistuneen yrityksen Helvarin kanssa.