Uutiset

"Karjaonni, arjen rikkaus ja luopumisen haikeus"

Toivola-dokumenttielokuvalle parhaan opiskelijaelokuvan palkinto Tampereen elokuvajuhlilla.
still_toivola_700_400_fi.jpg

Audiovisuaalisen kulttuurin edistämiskeskus AVEK myönsi opiskelijapalkinnon Kaisa Astikaisen dokumenttielokuvalle Toivola (2016), 30min. Kaisa Astikainen opiskelee elokuva- ja TV-tuotantoa Aalto-yliopiston elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella. Toivola on hänen esikoisohjauksensa.

"Pariskunta pitää pientä maitotilaa jossain Suomessa, kaukana metsien keskellä. Sukupolvien työ on tulossa päätökseensä, kun jatkajaa tilalle ei ole ja edessä häämöttää eläkkeelle jääminen. Vielä viimeisen vuoden ajan kaikki kuitenkin jatkuu ennallaan, ja päivät täyttyvät työstä vuodenkierron mukaan. Elokuva karjaonnesta, arjen rikkaudesta ja luopumisen haikeudesta."

Toivola kertoo pienen itäsuomalaisen maitotilan viimeisestä vuodesta, ennen kuin karja laitetaan pois ja navetan ovet sulkeutuvat lopullisesti. Ohjaaja Kaisa Astikainen on taltioinut dokumentissaan omien vanhempiensa työtä ja karjatilan päivittäistä elämää. Samalla elokuva on kertomus sukupolvien työn ja perinteen ketjun katkeamisesta Toivolan tilalla.Toivola-dokumentti sai ensi-iltansa Docpoint Helsingin dokumenttielokuva-festivaalilla tammikuussa 2016.

Dokumentin työryhmä:

Ohjaus, käsikirjoitus ja tuotanto: Kaisa Astikainen

Käsikirjoitus ja leikkaus: Nina Ijäs (MA-lopputyö)

Kuvaus: Markus Tynskä

Äänisuunnittelu: Tuukka Nikkilä

Musiikki: Paavo Malmberg

(Sibelius-Akatemia)

Tuotanto: Toivola-filmi Oy, yhteistuotanto Aalto-yliopisto / ELO Helsinki Film School- kanssa

 

Elokuvaäänityksen ja äänisuunnittelun professori Pietari Koskisen kädenjälkeä kuvattiin huolitelluksi Ville Suhosen elokuvassa Ompelijatar (94 min), jolle tuomaristo myönsi erikoispalkinnon. Tuomariston perustelut palkinnolle olivat:

"Yhteiskunnalle vaaralliseksi luokitellun ja teloitetun Martta Koskisen tarina, kappale vaietuinta suomalaista historiaa, muotoutuu eheäksi ja tyylillä dramatisoiduksi teokseksi. Martan vakaumuksellisen kärsimystien ympärille rakentuu rikas kulttuurihistoriallinen kudos, kokonainen aikakauden kuva. Huoliteltu äänimaailma ja musiikki viimeistelevät puhuttelevan ja taitavasti käsikirjoitetun elokuvan."

 

Lisätietoa elokuvista:

https://www.facebook.com/toivoladocumentary/

http://www.ompelijatarelokuva.fi/

 

 

 

 

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuva: Matti Ahlgren.
Palkitut Julkaistu:

Palkitut tiimit tekevät yhdessä työtä

Aalto Pioneering Excellence Award -palkinnot jaettiin Aallossa tiimeille, jotka tekevät uraauurtavaa työtä toiminnan laadun ja erinomaisuuden kehittämiseksi.
Eveliina Palo A grid -rakennuksen portaikossa
Yliopisto Julkaistu:

Laatua yhdessä – Opiskelijan ääni kuuluu suunnittelussa ja päätöksenteossa

Yhteisön osallistuminen yliopiston kehittämiseen on keskeinen osa arvomaailmaamme.
Työelämäprofessori Topias Siren
Nimitykset Julkaistu:

Kalliomekaniikan asiantuntija Topias Siren on nimitetty Aalto-yliopiston työelämäprofessoriksi

”Työelämäprofessuurin myötä tuon opiskelijoille paljon oppeja työelämästä yhdistettäväksi teoreettiseen osaamiseen”, lupaa Topias Siren.
Erika Ahlberg
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Erika Ahlberg: Jos ei tee ikinä virheitä, ei ole ollut tarpeeksi rohkea

Alumnimme Erika Ahlberg halusi yhdistää maisteritutkinnossaan aiemmat kaupan ja design-alan opintonsa, ja International Design Business Management -ohjelma sopi tähän loistavasti. Urallaan muodin, myynnin, markkinoinnin ja brändien parissa hän on pyrkinyt rohkeasti kohti haasteita – esimerkiksi hyppäämällä 100 henkilön organisaation johtoon ilman aikaisempaa esihenkilökokemusta.