Uutiset

Kampustaidekisan voittoehdotukset kytkeytyvät biotaiteeseen ja kvanttifysiikkaan

Laura Piispanen, Noora Heiskanen, Jenna Ahonen ja Ayda Grisiute vakuuttivat juryn luovilla ehdotuksillaan.
Kampustaidekilpailun tunnus

Kilpailuehdotukset ‘bio.modules.way’ ja ‘Quantum Moss’ jakavat ensimmäisen palkinnon Aalto-yliopiston kampustaidekilpailussa, jossa etsittiin toteuttamiskelpoisia julkisen taiteen teoksia Otaniemen kampusalueelle.

Voittoehdotukset heijastavat hyvin Aalto-yliopiston ainutlaatuista tieteen, taiteen, tekniikan ja talouden yhdistelmää. Ehdotukset kytkeytyvät biotaiteen ja kvanttitekniikan aloille, joissa yliopistolla on vahva osaaminen. Taideteosideoista herää kysymyksiä: pitääkö julkisen taiteen olla kaikille ymmärrettävää vai onko julkisen taiteen roolina ennemminkin herättää kysymyksiä?

Kilpailun tuomariston mukaan Laura Piispasen ja Noora Heiskasen ’Quantum Moss’ luo uudenlaisen graffitin, joka valtaa rakennuksen. Väliaikainen taideteos kyseenalaistaa julkisen taideteoksen eliniän. Jenna Ahosen ja Ayda Grisiuten idea ‘bio.modules.way’ on innostava ja siinä on paljon potentiaalia. Ehdotus kyseenalaistaa materiaalisuutta ja kohdistaa huomion kestävään kehitykseen. Taideteos myös muuttuu vuodenaikojen mukana.

Tuomaristo päätti jakaa molemmille voittajaehdotuksille 3500 euroa. Ehdotuksia kehitetään taiteilijoiden kanssa eteenpäin työryhmässä, joka kootaan juryn jäsenistä ja Aalto-yliopiston taidekoordinaattorista.

Tuomariston kokoonpano: Aalto-yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori Ossi Naukkarinen (puheenjohtaja), Insinööritieteiden korkeakoulun opiskelija ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunnan edustaja Eeti Ahola, Aalto-yliopiston kampuskehityksen projektipäällikkö Aapo Pihkala, Aalto-yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Ville Jokela, Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun professori Julia Lohmann, Perustieteiden korkeakoulun professori Elisa Mekler ja Kauppakorkeakoulun tohtorikoulutettava Alice Wickström.Aalto-yliopiston taidekoordinaattori Outi Turpeinen koordinoi valintaprosessia.

Kampustaidekilpailuun jätettiin 18 ehdotusta

Kampustaidekilpailun tarkoituksena oli löytää julkisen taiteen teosehdotuksia Otaniemen tietyille ulkoalueille. Kilpailun teemoina olivat yliopiston uuden strategian mukaisesti kestävä kehitys, radikaali luovuus ja yrittäjyys. Kilpailuaika oli 1.6.-30.9.2020, jonka aikana jätettiin 18 kilpailuehdotusta. Kilpailu oli avoin Aalto-yliopiston henkilökunnalle ja opiskelijoille.

Aalto-yliopiston julkisen taiteen tavoitteena on luoda elävä ympäristö maailman kokemiselle erilaisten perspektiivien kautta, jotka kannustavat luovuutta, intuitiota ja kokeilua. Julkinen taide pyrkii herättämään kysymyksiä historiasta, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta.

Lue lisää:

Kilpailuohjelma campusart.aalto.fiAalto-yliopiston taidekokoelmatAalto-yhteisölle avoin taidekipailu etsii teoksia kampuksen ulkoalueille

Lisätietoja: 

Outi Turpeinen, taidekoordinaattori, Aalto-yliopisto
[email protected], 050 4314194  

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.