Uutiset

Kaksi työelämäprofessoria nimitetty vesitekniikan alalle

Vesitekniikan opetus saa vahvistusta työelämästä, kun Elin Lavonen ja Ilkka Miettinen aloittavat työelämäprofessorin tehtävissä touko-kesäkuussa Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksella.
Water Engineering Aalto University
Professor of Practice Elin Lavonen
Tyelämäprofessori Elin Lavonen

PhD Elin Lavonen on nimitetty työelämäprofessoriksi ajalle 1.5.2023–30.4.2028. TkT Ilkka Miettinen aloittaa viisivuotiskautensa 1.6.2023. Molempien professuurien ala on puhtaan veden teknologiat (Clean Water Technologies). 

Elin Lavonen jatkaa samalla päätyössään BioCell Analytica AB:n vesiasiantuntijana ja myynti- ja markkinointijohtajana Uppsalassa, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2021 alkaen. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa juomaveteen ja vesitekniikkaan liittyvissä asiantuntijatehtävissä Veolia Water Technologiesin, Norrvattenin sekä Tukholman vesi- ja jätehuollosta vastaavan Stockholm Vatten och Avfallin palveluksessa.

Lavonen väitteli Tukholman yliopistossa vuonna 2015 ympäristöarvioinnin alalta. Hänen tutkimusaiheitaan ovat muun muassa juomaveden mikrobiologiset ja kemialliset riskit, uudet menetelmät juomaveden laadunvarmistuksessa ja juomaveden valmistus uusilla puhdistustekniikoilla ja luonnolliset orgaaniset aineet vedessä.

Yhteystiedot

Elin Lavonen
[email protected] (1.5.2023 alkaen)
[email protected]

Professor of Practice Ilkka Miettinen
Työelämäprofessori Ilkka Miettinen.

Ilkka Miettinen jatkaa päätyössään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtavana tutkijana, jossa hän on toiminut eri tehtävissä jo 1990-luvulta alkaen. Hänen erikoisalansa on mikrobiologinen vesitutkimus. Miettinen on vesiepidemioiden, vesimikrobiologian ja talousveden tuotannon asiantuntija.

Miettinen on toiminut Kuopion yliopiston ympäristömikrobiologian ja juomaveden käsittelyn dosenttina vuodesta 2003 alkaen. Hän väitteli Kuopion yliopistossa filosofian tohtoriksi ympäristötieteiden alalta vuonna 1999.

Yhteystiedot

Ilkka Miettinen
[email protected]
[email protected] (1.6.2023 alkaen)

”Puhdas vesi ja vesihuollon luotettavuus on kriittinen tekijä ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Suomessa sitä on totuttu pitämään itsestäänselvyytenä, mutta tarvitsemme tutkimusta ja opetusta, jotta maailmalla arvostettu vesiosaamisemme säilyy korkealla tasolla. Alalla tarvitaan jatkuvasti uusia osaajia”, muistuttaa vesihuoltotekniikan professori Riku Vahala.

Professuurit on lahjoittanut Erkki Paasikiven säätiö, joka tukee puhtaan talousveden ja talotekniikan tutkimus- ja koulutushankkeita Suomessa sekä tähän liittyvää kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä. https://erkkipaasikivensaatio.fi/ 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Rofice dickson
Nimitykset Julkaistu:

Rofice Dickson on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle

TkT Rofice Dickson on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian tekniikan ja metallurgian laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.9.2024 alkaen. Professuurin ala on Kemian tekniikan kestävä kiertotalous.
Jukka Pekola, kuva: Riitta Supperi, Suomen Kulttuurirahasto
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Jukka Pekolalle Suomen Kulttuurirahaston palkinto – ”kvantti kiinnostaa tiede- ja scifimaailman ulkopuolellakin"

Professori Jukka Pekola saa Suomen Kulttuurirahaston palkinnon kvanttiteknologiatutkimuksen pitkäaikaisesta edistämisestä ja osallistumisesta ihmiskunnan haasteiden ratkaisemiseen.
Cone Calorimeter Testing
Tutkimus ja taide Julkaistu:

BIOSUOJA-hanke pelastaa ihmishenkiä kehittämällä biopohjaisia palonestopinnoitteita

Lahjakas ryhmä nuoria tutkijoita pyrkii tekemään puusta myrkyttömiä palonestoaineita.
Sandra Kaabel
Nimitykset Julkaistu:

Sandra Kaabel on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Sandra Kaabel on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle tenure track -urapolulle viiden vuoden määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään 1.4.2024 alkaen. Professuurin ala on Orgaaninen synteesiteknologia.