Uutiset

Kaksi työelämäprofessoria nimitetty vesitekniikan alalle

Vesitekniikan opetus saa vahvistusta työelämästä, kun Elin Lavonen ja Ilkka Miettinen aloittavat työelämäprofessorin tehtävissä touko-kesäkuussa Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksella.
Water Engineering Aalto University
Professor of Practice Elin Lavonen
Tyelämäprofessori Elin Lavonen

PhD Elin Lavonen on nimitetty työelämäprofessoriksi ajalle 1.5.2023–30.4.2028. TkT Ilkka Miettinen aloittaa viisivuotiskautensa 1.6.2023. Molempien professuurien ala on puhtaan veden teknologiat (Clean Water Technologies). 

Elin Lavonen jatkaa samalla päätyössään BioCell Analytica AB:n vesiasiantuntijana ja myynti- ja markkinointijohtajana Uppsalassa, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2021 alkaen. Aikaisemmin hän on toiminut muun muassa juomaveteen ja vesitekniikkaan liittyvissä asiantuntijatehtävissä Veolia Water Technologiesin, Norrvattenin sekä Tukholman vesi- ja jätehuollosta vastaavan Stockholm Vatten och Avfallin palveluksessa.

Lavonen väitteli Tukholman yliopistossa vuonna 2015 ympäristöarvioinnin alalta. Hänen tutkimusaiheitaan ovat muun muassa juomaveden mikrobiologiset ja kemialliset riskit, uudet menetelmät juomaveden laadunvarmistuksessa ja juomaveden valmistus uusilla puhdistustekniikoilla ja luonnolliset orgaaniset aineet vedessä.

Yhteystiedot

Elin Lavonen
[email protected] (1.5.2023 alkaen)
[email protected]

Professor of Practice Ilkka Miettinen
Työelämäprofessori Ilkka Miettinen.

Ilkka Miettinen jatkaa päätyössään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen johtavana tutkijana, jossa hän on toiminut eri tehtävissä jo 1990-luvulta alkaen. Hänen erikoisalansa on mikrobiologinen vesitutkimus. Miettinen on vesiepidemioiden, vesimikrobiologian ja talousveden tuotannon asiantuntija.

Miettinen on toiminut Kuopion yliopiston ympäristömikrobiologian ja juomaveden käsittelyn dosenttina vuodesta 2003 alkaen. Hän väitteli Kuopion yliopistossa filosofian tohtoriksi ympäristötieteiden alalta vuonna 1999.

Yhteystiedot

Ilkka Miettinen
[email protected]
[email protected] (1.6.2023 alkaen)

”Puhdas vesi ja vesihuollon luotettavuus on kriittinen tekijä ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Suomessa sitä on totuttu pitämään itsestäänselvyytenä, mutta tarvitsemme tutkimusta ja opetusta, jotta maailmalla arvostettu vesiosaamisemme säilyy korkealla tasolla. Alalla tarvitaan jatkuvasti uusia osaajia”, muistuttaa vesihuoltotekniikan professori Riku Vahala.

Professuurit on lahjoittanut Erkki Paasikiven säätiö, joka tukee puhtaan talousveden ja talotekniikan tutkimus- ja koulutushankkeita Suomessa sekä tähän liittyvää kansallista ja kansainvälistä yhteistyötä. https://erkkipaasikivensaatio.fi/ 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Miia Mäkelä
Nimitykset Julkaistu:

Miia Mäkelä on nimitetty Associate professorin tehtävään Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle

MMT (Mikrobiologia) Miia Mäkelä on nimitetty Aalto-yliopiston Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle tenure track -urapolulle Associate professorin vakituiseen tehtävään 1.9.2024 alkaen.
Daniel Martin-Yerga
Nimitykset Julkaistu:

Daniel Martin-Yerga on nimitetty määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään Kemian ja materiaalitieteen laitokselle

Ph.D. Daniel Martin-Yerga on nimitetty Aalto-yliopiston Kemian ja materiaalitieteen laitokselle määräaikaiseen apulaisprofessorin tehtävään.
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Nimitykset Julkaistu:

Professorinimityksiä Kauppakorkeakoulussa

Prottoy Akbarin, Pablo Warnesin, Erkki Vihriälän ja Christoph Huberin nimitykset astuvat voimaan 1.8.2024.
Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.