Uutiset

Kaksi aaltolaista Suomalaisen Tiedeakatemian uusiksi jäseniksi

Mikko Möttönen ja Monika Österberg valittiin matemaattis-luonnontieteellisen osaston uusiksi jäseniksi kevätkokouksessa.
Mikko Möttönen Monika Österberg
Mikko Möttönen ja Monika Österberg on valittu Tiedeakatemian jäseniksi. Kuvat: Mikko Raskinen ja Jaakko Kahilaniemi / Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston professorit Mikkö Möttönen ja Monika Österberg on valittu Suomalaisen Tiedeakatemian uusiksi jäseniksi. Päätös uusista jäsenistä tehtiin kevätkokouksessa 28.4. Molemmat kuuluvat Tiedeakatemian matemaattis-luonnontieteelliseen osastoon.

Mikko Möttönen on professori Perustieteiden korkeakoulun teknillisen fysiikan laitoksella sekä VTT:llä. Monika Österberg on Kemiantekniikan korkeakoulun biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen professori ja laitosjohtaja.

Tiedeakatemian jäseniksi kutsutaan ansioituneita ja yleisesti arvostettuja kotimaisia ja ulkomaisia tieteentekijöitä tieteen eri aloilta. Matemaattis-luonnontieteellisen osaston lisäksi Tiedeakatemialla on humanistinen osasto.

Tiedeakatemia on perustettu vuonna 1908, ja sen tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta sekä toimia korkeatasoista tiedettä edustavien tutkijoiden yhdyssiteenä. 

Suomen Tiedeakatemia järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, kustantaa tieteellisiä julkaisuja ja tekee aloitteita ja antaa lausuntoja tiedettä ja tieteenharjoittajia koskevissa kysymyksissä. Lisäksi se jakaa vuosittain apurahoja erityisesti nuorille tutkijoille.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Nainen mustassa asussa nojaa vaaleaa seinää vasten
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Vili Lehdonvirta, kuva:Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Mediatiedotteet Julkaistu:

Lepääkö valtionhallinto kellarista löytyvien palvelimien vai Amazonin päällä? Vili Lehdonvirta tarkastelee kehitystä ajan ja pilvien yli

Tietotekniikan laitoksen professori Vili Lehdonvirta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Sen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta. Tutkimuksessaan Lehdonvirta kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan piirtää kartalle pilvi-imperiumien laajuus ja sijainti.