Uutiset

Kaksi aaltolaista Suomalaisen Tiedeakatemian uusiksi jäseniksi

Mikko Möttönen ja Monika Österberg valittiin matemaattis-luonnontieteellisen osaston uusiksi jäseniksi kevätkokouksessa.
Mikko Möttönen Monika Österberg
Mikko Möttönen ja Monika Österberg on valittu Tiedeakatemian jäseniksi. Kuvat: Mikko Raskinen ja Jaakko Kahilaniemi / Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston professorit Mikkö Möttönen ja Monika Österberg on valittu Suomalaisen Tiedeakatemian uusiksi jäseniksi. Päätös uusista jäsenistä tehtiin kevätkokouksessa 28.4. Molemmat kuuluvat Tiedeakatemian matemaattis-luonnontieteelliseen osastoon.

Mikko Möttönen on professori Perustieteiden korkeakoulun teknillisen fysiikan laitoksella sekä VTT:llä. Monika Österberg on Kemiantekniikan korkeakoulun biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen professori ja laitosjohtaja.

Tiedeakatemian jäseniksi kutsutaan ansioituneita ja yleisesti arvostettuja kotimaisia ja ulkomaisia tieteentekijöitä tieteen eri aloilta. Matemaattis-luonnontieteellisen osaston lisäksi Tiedeakatemialla on humanistinen osasto.

Tiedeakatemia on perustettu vuonna 1908, ja sen tehtävänä on edistää tieteellistä tutkimusta sekä toimia korkeatasoista tiedettä edustavien tutkijoiden yhdyssiteenä. 

Suomen Tiedeakatemia järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia, kustantaa tieteellisiä julkaisuja ja tekee aloitteita ja antaa lausuntoja tiedettä ja tieteenharjoittajia koskevissa kysymyksissä. Lisäksi se jakaa vuosittain apurahoja erityisesti nuorille tutkijoille.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

mika_sillanpaa_11_en.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa

Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.
Crowd of people networking at a career fair.
Yhteistyö Julkaistu:

Kansainvälisten opiskelijoiden opinnäytetöistä uusia ideoita yritysten liiketoimintaan

Thesis Fair -tapahtuma auttaa kansainvälisiä opiskelijoita luomaan työelämäkontakteja suomalaisten yritysten kanssa.
Ewald Kibler pitämässä kiitospuhetta Suomen Liikemies-Yhdistykselle
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:
Dean Tuomasa Auvinen
Nimitykset Julkaistu:

Tuomas Auvinen jatkaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanina

Dekaanin toimikausi on viisi vuotta ja alkaa 11.3.2024.