Uutiset

Julkaisufoorumi hakee uusia panelisteja kaudelle 2025-2028

Jos olet kiinnostunut ryhtymään Julkaisufoorumin panelistiksi, hae tehtävään 15.6.2024 mennessä.
Publication icon

Panelisteiksi valitaan henkilöitä, joilla on kokemusta tutkimustyöstä, tieteellisestä julkaisutoiminnasta ja tutkimuksen arvioinnista. Valinnassa kiinnitetään huomiota eri tutkimusalojen, tutkijanuravaiheiden, organisaatioiden ja sukupuolten edustukseen. 

Tieteellisten seurain valtuuskunta on pyytänyt myös yliopistoilta, valtion tutkimuslaitoksilta, tieteellisiltä seuroilta ja tiedeakatemioilta ehdotuksia paneelien jäseniksi. Nämä ehdotukset perusteluineen huomioidaan panelistien valinnassa, mutta tutkija voi asettua ehdolle, vaikkei hänellä olisikaan organisaation tai seuran suositusta.

Hakuilmoitus Julkaisufoorumin sivuilla ja hakulomake

Julkaisufoorumi on suomalaisen tiedeyhteisön toteuttama, tutkimuksen laadunarviointia tukeva julkaisukanavien tasoluokitus. 

  • Tasoluokkia on neljä: 1=tieteellinen perustaso, 2=johtava taso ja 3=korkein taso, 0=ne arvioidut julkaisukanavat, jotka eivät täytä tason 1 kriteerejä arviointihetkellä.
  • Tasoluokkaa 1 täydennetään jatkuvasti uusilla julkaisukanavilla, tasoluokkia 2 ja 3 päivitetään neljän vuoden välein (seuraavan kerran vuonna 2026)
  • Vertaisarvioidut julkaisut saavat yliopistojen rahoitusmallissa painokertoimen Julkaisufoorumi-tasoluokan ja avoimuuden mukaan. 
  • Lehden tai sarjan tasoluokka määrittää lehti- ja kokoomateosartikkelien sekä erillisteosten tasoluokan. Lehden tai sarjan tasoluokka määrittää myös toimitettujen teosten ja konferenssiartikkelien tasoluokan, mikäli konferenssia ei ole arvioitu erikseen. 
  • Konferenssin tasoluokka määrittää ensisijaisesti konferenssiartikkelien tasoluokan. Konferensseja arvioidaan erikseen ainoastaan, mikäli niiden taso poikkeaa paneelin näkemyksen mukaan julkaisukanavana toimivan sarjan tai kustantajan tasoluokasta. Tällaiset konferenssit luetteloidaan tapahtuman vakiintuneella nimellä.

Lisätietoa

https://julkaisufoorumi.fi/fi[email protected] 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Harald Herlin Learning Center
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Oppimiskeskuksessa pilotoidaan 19.8.2024 alkaen uusia aukioloaikoja

Opiskelijoiden ja henkilöstön mahdollisuudet käyttää tiloja ja kokoelmia laajentuvat.
Joukko ihmisiä kävelee Lehmuskujaa pitkin kesällä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Vahva kokonaistulos: Suomen Akatemialta 27,5 miljoonaa euroa tutkimukseen

Akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 52 aaltolaista. Aalto-yliopistolle myönnetty rahoitus on kokonaisuudessaan 27,5 miljoonaa euroa.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Puustoa kerrostaloalueella.
Mediatiedotteet Julkaistu: