Uutiset

Joustavuus ja innostava opetus tekivät SECCLO-ohjelmasta loistavan vaihtoehdon

Ensimmäiset SECCLO-maisteriohjelmasta valmistuneet opiskelijat kertovat opiskelukokemuksistaan.
Portraits of two student merged
Eric Cornelissen ja Shiting Long valmistuivat SECCLO-ohjelmasta kesällä 2020. Molemmat pitivät opiskelusta Suomessa. Kuvat: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto

Ensimmäiset Security and Cloud Computing (SECCLO) -maisteriohjelman opiskelijat ovat nyt valmistuneet. Eric Cornelissen ja Shiting Long esittelivät diplomityönsä ja päättivät opintonsa toukokuun 2020 lopussa.

SECCLO on Erasmus Mundus -yhteinen maisteriohjelma tietotekniikan alalla. Tutkinnossa yhdistyvät käytännön insinööriosaaminen sekä vahvasti tutkimukseen pohjaava kurssivalikoima. SECCLO-ohjelma perustettiin vuonna 2018, ja se houkutti sekä Cornelissenin että Longin opiskelemaan ja asumaan Suomeen.

Valmistuttuaan kandidaatiksi hollantilaisesta Delftin teknillisestä yliopistosta Cornelissen tiesi haluavansa jatkaa opintojaan tietoturvaan painottavassa maisteriohjelmassa. ”Ensinnäkin tietoturva vaikutti kiinnostavalta aiheelta matemaattisessa mielessä. Toisekseen olin kiinnostunut siitä, miten järjestelmistä tehdään turvallisia ja miksi niistä pitäisi tehdä turvallisia”, Cornelissen kertoo.

Long, joka on alun perin kotoisin Kiinasta, saapui alun perin Eurooppaan vaihto-opiskelijana. Hän opiskeli ja teki myös kandidaatintutkielmansa Leidenin yliopistossa Hollannissa. ”Pidin Euroopassa asumisesta ja opiskelusta, joten päätin hakea joihinkin eurooppalaisiin maisteriohjelmiin”, Long sanoo.

Hänen kandintutkintonsa Pekingin teknillisessä instituutissa oli keskittynyt tietotekniikkaan ja ohjelmistokehitykseen yleisellä tasolla, mutta hän oli suorittanut myös joitakin tietoturvaan keskittyviä kursseja ja tajunnut haluavansa oppia lisää.

Female student standing outdoors in a park, harbour and trees in the background

Voit ottaa selvää siitä, mistä olet kiinnostunut, opintojen aikana.

Shiting Long

SECCLO-konsortio muodostuu kuudesta tutkimuksestaan ja opetuksestaan tunnetusta yliopistosta, joista osa on myös Pohjoismaiden parhaiten menestyneiden teknillisten yliopistojen joukossa. Mukana ovat Aalto-yliopiston lisäksi, tukholmalainen Kuninkaallinen teknillinen korkeakoulu (KTH), Norjan teknis-luonnontieteellinen yliopisto (NTNU), Tanskan teknillinen yliopisto (DTU), Tarton yliopisto (UT) ja ranskalainen EURECOM.

SECCLO:ssa opiskelijat suorittavat ensimmäisen maisteriopintovuotensa Aalto-yliopistossa ja toisen vuoden he viettävät ulkomailla. Sekä Cornelissen että Long opiskelivat Suomen ja Aallon ohessa Virossa, Tarton yliopistossa ja sanovat viihtyneensä molemmissa yliopistoissa ja maissa.

Joustavuus on yksi tekijä, joka sai opiskelijat viihtymään Suomessa. ”Yleinen opiskeluilmapiiri on hyvin vapaa, mikä oli mielestäni hyvin nautittavaa. Täällä ei tarvitse noudattaa monia sääntöjä ja voi opiskella nauttien samalla prosessista. Se on mielestäni todella mukavaa, sillä jokainen opiskelija on erilainen ja jokaisella on oma tapansa oppia”, Long sanoo.

Hänen mielestään on tärkeää, ettei opiskelijoiden tarvitse heti opintojen alussa päättää, mihin he haluavat keskittyä. ”Voit ottaa selvää siitä, mistä olet kiinnostunut, opintojen aikana.”

Cornelissen sanoo pitävänsä suomalaisesta luonnosta sekä asumisesta Helsingissä, joka on samanaikaisesti suurkaupunki ja kotoisa paikka. ”Aallossa on myös todella hyvä henkilöstö. Opettajat eivät opeta vain, koska heidän täytyy tehdä niin – suurin osa heistä todella nauttii opettamisesta ja sen huomaa. Näin oli myös Tartossa.”

Male student sitting on rocks outside Dipoli building

Suurin osa opettajista Aallossa todella nauttii opettamisesta ja sen huomaa.

Eric Cornelissen

SECCLO-ohjelmasta valmistuneet voivat lähteä monenlaisille urapoluille. Long on kiinnostunut tutkimuksesta ja on hakenut niin väitöstutkijan paikkoja kuin tutkijan paikkoja teollisuudessa. ”Tein diplomityöni professori Pekka Orposen kanssa. Projekti oli hyvin kiinnostava ja jos mahdollista, haluaisin jatkaa aiempaa tutkimustani.”

Cornelissen haluaisi työskennellä tietoturva-asiantuntijana tai –konsulttina. Ennen kuin hän alkaa etsiä töitä, hän aikoo kuitenkin viimeistellä tutkimusartikkelin yhdessä diplomityöohjaajansa Chris Brzuskan kanssa.

Molemmat valmistuneet suosittelevat SECCLO-ohjelmaa lämpimästi tietoturvasta kiinnostuneille opiskelijoille. ”Tietysti täytyy olla myös kiinnostunut asumaan kahdessa eri maassa, joten täytyy olla myös hieman seikkailunhaluinen”, Cornelissen lisää.

 

Oletko kiinnostunut opiskelusta SECCLO-ohjelmassa?

Lue lisää Aallon nettisivuiltaLue lisää SECCLO:n nettisivuilta

Logo with a text With the support of Erasmus+ Programme of the EU
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Opiskelijat tutkimassa aurinkopaneelia.
Mediatiedotteet, Opinnot Julkaistu:
Students studying in a study room. Photo by Unto Rautio.
Opinnot Julkaistu:

International Student Barometer: palautetta kansainvälisiltä opiskelijoilta kerätään marras-joulukuussa

Aalto-yliopiston kansainväliset opiskelijat voivat vastata International Student Barometer (ISB) -kyselyyn 24.11.-19.12.2022.
Mikko Jääskeläinen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mikko Jääskeläinen: Opiskelu Kauppiksessa on avannut työuran kannalta monia ovia

Rahoitusta ja Creative Sustainability -pääainetta opiskellut alumnimme Mikko Jääskeläinen päätyi valmistumisen jälkeen töihin liikkeenjohdon konsultointiin. Siellä hän innostui liikenne- ja kiinteistöinfrastruktuurihankkeista, jonka myötä hän hakeutui kaupunkitalouden ja maankäytön yleissuunnittelun tehtäviin Helsingin kaupungille, ja sieltä liikenne- ja viestintäministeriöön. Parasta hänen työssään on mielenkiintoiset tehtävät sekä asiantuntevat kollegat.