Uutiset

Joustavuus ja innostava opetus tekivät SECCLO-ohjelmasta loistavan vaihtoehdon

Ensimmäiset SECCLO-maisteriohjelmasta valmistuneet opiskelijat kertovat opiskelukokemuksistaan.
Portraits of two student merged
Eric Cornelissen ja Shiting Long valmistuivat SECCLO-ohjelmasta kesällä 2020. Molemmat pitivät opiskelusta Suomessa. Kuvat: Matti Ahlgren / Aalto-yliopisto

Ensimmäiset Security and Cloud Computing (SECCLO) -maisteriohjelman opiskelijat ovat nyt valmistuneet. Eric Cornelissen ja Shiting Long esittelivät diplomityönsä ja päättivät opintonsa toukokuun 2020 lopussa.

SECCLO on Erasmus Mundus -yhteinen maisteriohjelma tietotekniikan alalla. Tutkinnossa yhdistyvät käytännön insinööriosaaminen sekä vahvasti tutkimukseen pohjaava kurssivalikoima. SECCLO-ohjelma perustettiin vuonna 2018, ja se houkutti sekä Cornelissenin että Longin opiskelemaan ja asumaan Suomeen.

Valmistuttuaan kandidaatiksi hollantilaisesta Delftin teknillisestä yliopistosta Cornelissen tiesi haluavansa jatkaa opintojaan tietoturvaan painottavassa maisteriohjelmassa. ”Ensinnäkin tietoturva vaikutti kiinnostavalta aiheelta matemaattisessa mielessä. Toisekseen olin kiinnostunut siitä, miten järjestelmistä tehdään turvallisia ja miksi niistä pitäisi tehdä turvallisia”, Cornelissen kertoo.

Long, joka on alun perin kotoisin Kiinasta, saapui alun perin Eurooppaan vaihto-opiskelijana. Hän opiskeli ja teki myös kandidaatintutkielmansa Leidenin yliopistossa Hollannissa. ”Pidin Euroopassa asumisesta ja opiskelusta, joten päätin hakea joihinkin eurooppalaisiin maisteriohjelmiin”, Long sanoo.

Hänen kandintutkintonsa Pekingin teknillisessä instituutissa oli keskittynyt tietotekniikkaan ja ohjelmistokehitykseen yleisellä tasolla, mutta hän oli suorittanut myös joitakin tietoturvaan keskittyviä kursseja ja tajunnut haluavansa oppia lisää.

Female student standing outdoors in a park, harbour and trees in the background

Voit ottaa selvää siitä, mistä olet kiinnostunut, opintojen aikana.

Shiting Long

SECCLO-konsortio muodostuu kuudesta tutkimuksestaan ja opetuksestaan tunnetusta yliopistosta, joista osa on myös Pohjoismaiden parhaiten menestyneiden teknillisten yliopistojen joukossa. Mukana ovat Aalto-yliopiston lisäksi, tukholmalainen Kuninkaallinen teknillinen korkeakoulu (KTH), Norjan teknis-luonnontieteellinen yliopisto (NTNU), Tanskan teknillinen yliopisto (DTU), Tarton yliopisto (UT) ja ranskalainen EURECOM.

SECCLO:ssa opiskelijat suorittavat ensimmäisen maisteriopintovuotensa Aalto-yliopistossa ja toisen vuoden he viettävät ulkomailla. Sekä Cornelissen että Long opiskelivat Suomen ja Aallon ohessa Virossa, Tarton yliopistossa ja sanovat viihtyneensä molemmissa yliopistoissa ja maissa.

Joustavuus on yksi tekijä, joka sai opiskelijat viihtymään Suomessa. ”Yleinen opiskeluilmapiiri on hyvin vapaa, mikä oli mielestäni hyvin nautittavaa. Täällä ei tarvitse noudattaa monia sääntöjä ja voi opiskella nauttien samalla prosessista. Se on mielestäni todella mukavaa, sillä jokainen opiskelija on erilainen ja jokaisella on oma tapansa oppia”, Long sanoo.

Hänen mielestään on tärkeää, ettei opiskelijoiden tarvitse heti opintojen alussa päättää, mihin he haluavat keskittyä. ”Voit ottaa selvää siitä, mistä olet kiinnostunut, opintojen aikana.”

Cornelissen sanoo pitävänsä suomalaisesta luonnosta sekä asumisesta Helsingissä, joka on samanaikaisesti suurkaupunki ja kotoisa paikka. ”Aallossa on myös todella hyvä henkilöstö. Opettajat eivät opeta vain, koska heidän täytyy tehdä niin – suurin osa heistä todella nauttii opettamisesta ja sen huomaa. Näin oli myös Tartossa.”

Male student sitting on rocks outside Dipoli building

Suurin osa opettajista Aallossa todella nauttii opettamisesta ja sen huomaa.

Eric Cornelissen

SECCLO-ohjelmasta valmistuneet voivat lähteä monenlaisille urapoluille. Long on kiinnostunut tutkimuksesta ja on hakenut niin väitöstutkijan paikkoja kuin tutkijan paikkoja teollisuudessa. ”Tein diplomityöni professori Pekka Orposen kanssa. Projekti oli hyvin kiinnostava ja jos mahdollista, haluaisin jatkaa aiempaa tutkimustani.”

Cornelissen haluaisi työskennellä tietoturva-asiantuntijana tai –konsulttina. Ennen kuin hän alkaa etsiä töitä, hän aikoo kuitenkin viimeistellä tutkimusartikkelin yhdessä diplomityöohjaajansa Chris Brzuskan kanssa.

Molemmat valmistuneet suosittelevat SECCLO-ohjelmaa lämpimästi tietoturvasta kiinnostuneille opiskelijoille. ”Tietysti täytyy olla myös kiinnostunut asumaan kahdessa eri maassa, joten täytyy olla myös hieman seikkailunhaluinen”, Cornelissen lisää.

Oletko kiinnostunut opiskelusta SECCLO-ohjelmassa?

Lue lisää Aallon nettisivuiltaLue lisää SECCLO:n nettisivuilta

Logo with a text With the support of Erasmus+ Programme of the EU
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Laboratory work at the School of Chemical Engineering
Yhteistyö Julkaistu:

Tervetuloa Unite! Engineering Biology -verkostoitumistapahtumaan 11.9.2024

Tapahtuman tavoitteena on tuoda yhteen yhdeksän Unite!-allianssiin kuuluvan yliopiston tutkijat edistämään avainteknologioita ja kestäviä prosesseja.
Sarjakuvamainen kuvituskuva Solip Parkin tutkimusmenetelmistä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tohtoriopiskelija Solip Parkin artikkeli saa kunniamaininnan CHI 2024 -konferenssissa

Tohtoriopiskelija Solip Parkin artikkeli on hiljattain herättänyt huomiota arvostetussa CHI 2024 -konferenssissa, saaden kunniamaininnan.