Uutiset

Joustavat opinnot ja digitaalisesti tuettu opiskelukokemus siivittävät oppimista tulevaisuudessa

Aalto-yliopistossa on jo vuosien ajan rakennettu perustaa, joka mahdollistaa entistä pidemmät digiloikat tulevaisuudessa. Seuraa videosarjaa digimatkastamme.
Students studying at Campus, photo by Unto Rautio

Vuosi 2020 toi mukanaan nopean siirtymisen digitaaliseen työskentelymalliin niin opettajille, opiskelijoille kuin kaikille muillekin aaltolaisille. Siirtymä sujui tehokkaasti, sillä yliopistollamme oli siihen jo täydet valmiudet Digital Aalto -ohjelman vuosia jatkuneen työn ansiosta. Tulevaisuudessa teknologiaa kehitetään tukemaan entistä joustavampaa hybridiopetusta. 

”Pandemian aikana olemme osoittaneet, että olemme tehneet oikeita asioita ja että kaikilla aaltolaisilla on tarvittavat digitaaliset taidot ja valmiudet", kertoo Aallon digitalisaatiojohtaja Kati Hagros

Jo nyt  90 prosenttia kursseista voidaan suorittaa etänä olemassa olevien alustojen ja tuen avulla. Ainoastaan osa laboratorio- ja pajakursseista ei sisällä digitaalisia komponentteja. Lisäksi 80 prosenttia tenteistä voidaan jo järjestää digitaalisesti. Digitalisaation eteen tehty työ on näkynyt myös opiskelijoille, sillä mielipidekyselyiden perusteella suurin osa Aalto-yliopiston opiskelijoista on tähän mennessä ollut tyytyväisiä tekniikan kehittymiseen. 

Asioita on myös tärkeää kehittää jatkuvasti. Esimerkiksi etäopetus tuo mukanaan uudenlaisia haasteita osallistumisen ja yhteisöllisyyden kokemuksesta. Tällä hetkellä yliopistolla pohditaankin ratkaisuja siihen, miten etäosallistuvien opiskelukokemusta voidaan parantaa ja miten hybridiopetusta jatkossa järjestetään. 

Tulevaisuuden oppiminen hyödyntää hybridimallia ja tuo joustoa opintoihin 

Hybridikyvykkyys tarkoittaa sellaista opetusmallia, jossa opetus tapahtuu sekä verkossa että kampuksella. Aallossa olevista opetustiloista reilussa 50:ssä on jo yhtäaikainen hybridivalmius olemassa. Tiloja uudistetaan ja suunnitelmat seuraavien yli 60 tilan AV-modernisointiin ovat jo olemassa. Kun opetusta hiljalleen siirretään takaisin kampukselle, teknologian puolesta on mahdollista seurata opetusta myös etänä ja luennot voidaan taltioida myöhempää käyttöä varten. 

Jatkossa opiskelun digitalisaatio tarkoittaa entistä joustavampia opintoja, digitaalisesti tuettua opiskelukokemusta sekä datan ja analytiikan suurempaa hyödyntämistä. Seuraamme jatkuvasti uusia innovatiivisia opetustyökaluja ja kehitämme kurssitarjontaa ja opetustiloja joustaviksi ja eri tilanteisiin sopiviksi. 

”Uuden strategiamme mukaisesti meillä on uusia tarpeita ja ideoita siitä, miten digitalisaatio voi jatkossa tukea opiskelijoiden menestymistä, innovaatioita ja luovuutta. Opimme tämänhetkisistä kokemuksista ja kehitämme Aallolle parhaat mahdolliset uudet hybridityöskentelymallit",  Kati Hagros toteaa. 

Digital Aalto

Digital Aalto on koko yliopiston kattava strateginen hanke, joka auttaa meitä rakentamaan kestävää tulevaisuutta.

Read more
Harald Herlin Learning Centre aula
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: