Uutiset

ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään

Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.
ITP-opiskelijoita kesällä 2020. Kuva: Petri Anttila
ITP-opiskelijoita parin vuoden takaa. Kuva: Aalto-yliopisto / Petri Anttila

Monitieteinen kesäohjelma Information Technology Program (ITP) järjestettiin tänä kesänä jo 28:nnen kerran. ITP on Aalto-yliopiston kesäohjelma, joka tuo monipuolisesti yhteen eritaustaisia opiskelijoita ympäri maailman. Kurssille osallistui 68 opiskelijaa, jotka ratkoivat kolmen kuukauden aikana digiaiheisia liiketoimintahaasteita monialaisissa tiimeissä. 

Opiskelijat valitsevat ennen kurssia yhden kolmesta ITP:n erikoistumislinjasta, jonka aiheisiin he syventyvät aihealueen luennoitsijoiden johdolla. Erikoistumislinjat ovat Information and Service Business (ISB), Digital and Interactive Ecosystems (DIE) ja Strategy and Experience Design (SED). Opintojen kieli on englanti. Opiskelijat suorittavat kesän aikana 24/30 opintopistettä ja siten ansaitsevat sivuaineopintonsa osaksi maisteri- tai kandidaattitutkintoaan.

ITP-opiskelijoilla on aina keskenään hyvin erilaisia taustoja, mikä on yksi ohjelman rikkauksista: kesällä 2023 heillä oli 25 eri pääainetta ja he edustivat 18 eri kansalaisuutta. Opiskelijoista noin 49 % oli Kauppakorkeakoulun opiskelijoita, osallistujia oli myös neljästä Aallon muusta korkeakoulusta. Lisäksi opiskelijoita oli Helsingin yliopistosta, Åbo Akademista ja Singapore University of Technology and Design'ista. Opiskelijoista 40 % oli maisteriopiskelijoita ja 60 % kandidaattiopiskelijoita. 

Kolmen kuukauden projektityö

Ohjelman ytimessä on kolme kuukautta kestävä bisnesprojekti. ITP:n partnereina oli tänäkin vuonna joukko kiinnostavia ja tunnettuja yrityksiä ja muita organisaatioita. Näiden organisaatioiden digiaiheisiin bisneshaasteisiin opiskelijat pyrkivät löytämään ratkaisuja. Projektien työstöön opiskelijat saivat ohjausta ja tukea ITP:n henkilökunnalta ja luennoitsijoilta. Ohjelman projektipäällikkönä toimi kesällä 2023 Senior Program Manager Victor de Bruin Kauppakorkeakoulun tieto- ja palvelujohtamisen laitokselta ja koordinaattoreina ITP-alumnit Leevi Halén, Anssi Moilanen ja Carlotta Pezzica.

Mukaan lähteneet organisaatiot ovat vuodesta toiseen antaneet kesäkurssista erinomaista palautetta. He ovat kertoneet saaneensa arvokkaita ratkaisuja, uusia ideoita ja inspiraatiota, ja ovat kokeneet yhteistyön hyvin toimivaksi. Monet yritysedustajat ovat kehuneet opiskelijoiden ratkaisuja, ja kertoneet jatkavansa niiden pohjalta kehitystyötä organisaatioissaan. 

”Myös mennyt kesä oli valtavan opettavainen ja inspiroiva kaikille ohjelman opiskelijoille. Kansainväliset alan ammattilaiset sekä akateeminen henkilökunta varmistivat jälleen kerran, että opetus oli erittäin korkealaatuista. Arvokkaita verkostoja luotiin opiskelijoiden kesken myös ohjelman runsaiden vapaa-ajan aktiviteettien aikana läpi kesän”, kertovat ITP-koordinaattorit Leevi ja Anssi.

Hakuaika ITP 2024:ään käynnistyy heti tammikuussa 2024 ja päättyy huhtikuun alussa 2024. ITP on ilmainen Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille, muiden suomalaisten yliopistojen opiskelijoille JOO-sopimuksella sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun partneriyliopistojen opiskelijoille olemassa olevalla vaihto-opiskelusopimuksella. Hakijoilla tulee ohjelmaan hakiessaan olla suoritettuna 60 opintopistettä kandiopintoja.

Minor in Information Technology Programme (ITP)

Sivuaine kaikille Aallon opiskelijoille

Lue lisää
Illustration for the Student Guide, Minors
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Saban Ramadani, Photo by Hayley Le
Opinnot Julkaistu:

Saban Ramadani: Onko radikaalia keksiä raketti viikossa?

“Jos sinulta odotetaan nopeita ratkaisuja vaikkapa kuvataiteessa, häviääkö itse tarkoitus luomisen prosessissa? Onko se radikaalia, että keksii raketin viikossa?”
Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
Lara Ejtehadian, Patrick Rinke, and Ilari Lähteenmäki sitting with coffee mugs and smiling to the camera.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 voittaja – Aalto Materials Digitalization Platform (AMAD)

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon voittajia AMAD-tiimistä.
Visuaalisen tekoälyn avulla luotu hahmotelma kaupunkialueen kehittämiseksi Batterseassa, Lontoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat tekoälyn avulla sosiaalisia innovaatioita Lontooseen

Suunnittelussa yhdistettiin ensimmäistä kertaa laadullinen evolutionaarinen suunnittelu ja visuaalinen generatiivinen tekoäly.