Uutiset

ITP kuuluu Aalto-yliopiston kesään

Jälleen kesällä 2023 Information Technology Program -kurssin opiskelijat ratkoivat erilaisia liiketoimintahaasteita.
ITP-opiskelijoita kesällä 2020. Kuva: Petri Anttila
ITP-opiskelijoita parin vuoden takaa. Kuva: Aalto-yliopisto / Petri Anttila

Monitieteinen kesäohjelma Information Technology Program (ITP) järjestettiin tänä kesänä jo 28:nnen kerran. ITP on Aalto-yliopiston kesäohjelma, joka tuo monipuolisesti yhteen eritaustaisia opiskelijoita ympäri maailman. Kurssille osallistui 68 opiskelijaa, jotka ratkoivat kolmen kuukauden aikana digiaiheisia liiketoimintahaasteita monialaisissa tiimeissä. 

Opiskelijat valitsevat ennen kurssia yhden kolmesta ITP:n erikoistumislinjasta, jonka aiheisiin he syventyvät aihealueen luennoitsijoiden johdolla. Erikoistumislinjat ovat Information and Service Business (ISB), Digital and Interactive Ecosystems (DIE) ja Strategy and Experience Design (SED). Opintojen kieli on englanti. Opiskelijat suorittavat kesän aikana 24/30 opintopistettä ja siten ansaitsevat sivuaineopintonsa osaksi maisteri- tai kandidaattitutkintoaan.

ITP-opiskelijoilla on aina keskenään hyvin erilaisia taustoja, mikä on yksi ohjelman rikkauksista: kesällä 2023 heillä oli 25 eri pääainetta ja he edustivat 18 eri kansalaisuutta. Opiskelijoista noin 49 % oli Kauppakorkeakoulun opiskelijoita, osallistujia oli myös neljästä Aallon muusta korkeakoulusta. Lisäksi opiskelijoita oli Helsingin yliopistosta, Åbo Akademista ja Singapore University of Technology and Design'ista. Opiskelijoista 40 % oli maisteriopiskelijoita ja 60 % kandidaattiopiskelijoita. 

Kolmen kuukauden projektityö

Ohjelman ytimessä on kolme kuukautta kestävä bisnesprojekti. ITP:n partnereina oli tänäkin vuonna joukko kiinnostavia ja tunnettuja yrityksiä ja muita organisaatioita. Näiden organisaatioiden digiaiheisiin bisneshaasteisiin opiskelijat pyrkivät löytämään ratkaisuja. Projektien työstöön opiskelijat saivat ohjausta ja tukea ITP:n henkilökunnalta ja luennoitsijoilta. Ohjelman projektipäällikkönä toimi kesällä 2023 Senior Program Manager Victor de Bruin Kauppakorkeakoulun tieto- ja palvelujohtamisen laitokselta ja koordinaattoreina ITP-alumnit Leevi Halén, Anssi Moilanen ja Carlotta Pezzica.

Mukaan lähteneet organisaatiot ovat vuodesta toiseen antaneet kesäkurssista erinomaista palautetta. He ovat kertoneet saaneensa arvokkaita ratkaisuja, uusia ideoita ja inspiraatiota, ja ovat kokeneet yhteistyön hyvin toimivaksi. Monet yritysedustajat ovat kehuneet opiskelijoiden ratkaisuja, ja kertoneet jatkavansa niiden pohjalta kehitystyötä organisaatioissaan. 

”Myös mennyt kesä oli valtavan opettavainen ja inspiroiva kaikille ohjelman opiskelijoille. Kansainväliset alan ammattilaiset sekä akateeminen henkilökunta varmistivat jälleen kerran, että opetus oli erittäin korkealaatuista. Arvokkaita verkostoja luotiin opiskelijoiden kesken myös ohjelman runsaiden vapaa-ajan aktiviteettien aikana läpi kesän”, kertovat ITP-koordinaattorit Leevi ja Anssi.

Hakuaika ITP 2024:ään käynnistyy heti tammikuussa 2024 ja päättyy huhtikuun alussa 2024. ITP on ilmainen Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijoille, muiden suomalaisten yliopistojen opiskelijoille JOO-sopimuksella sekä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun partneriyliopistojen opiskelijoille olemassa olevalla vaihto-opiskelusopimuksella. Hakijoilla tulee ohjelmaan hakiessaan olla suoritettuna 60 opintopistettä kandiopintoja.

Informaatioteknologian sivuaine (ITP)

Sivuaine kaikille Aallon opiskelijoille

Lue lisää
Illustration for the Student Guide, Minors
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.
Vili Lehdonvirta, kuva:Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Mediatiedotteet Julkaistu:

Lepääkö valtionhallinto kellarista löytyvien palvelimien vai Amazonin päällä? Vili Lehdonvirta tarkastelee kehitystä ajan ja pilvien yli

Tietotekniikan laitoksen professori Vili Lehdonvirta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Sen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta. Tutkimuksessaan Lehdonvirta kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan piirtää kartalle pilvi-imperiumien laajuus ja sijainti.
Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Valmistujaisjuhla 2024
Opinnot Julkaistu:

Tutkintotodistusten jakotilaisuus 12.06.2024

Kemian tekniikan korkeakoulu onnittelee lämpimästi kaikkia keväällä 2024 valmistuneita!