Uutiset

Insinööritieteiden kandidaattiohjelman uudistajat palkittiin lukuvuoden avajaisissa

Aalto-yliopiston vuoden 2022 opetuksen vaikuttavuuspalkinto on myönnetty varadekaani Jani Romanoffille ja hänen ryhmälleen.
Aalto Day One Education Impact Award 2022
Vuoden 2022 opetusvaikuttaja varadekaani Rasmus Vuori vasemmalla ja varadekaani Jani Romanoff oikealla, keskellä provosti Kristiina Mäkelä.

Rehtori Ilkka Niemelä palkitsi varadekaani Jani Romanoffin johtaman konseptiryhmän erinomaisesta työstä korkeakoulun tarjoaman koulutuksen ohjelmaportfolioiden ja rakenteiden uudistamiseksi.

Kandidaattikoulutuksen rakennetta ja ohjelmaportfoliota uudistaneeseen ryhmään kuuluvat: Heidi Falkenbach, Mirka Jalonen, Saara Kanerva, Marko Keskinen, Jani Romanoff, Sampo Sainio, Annukka Santasalo-Aarnio, Olli Seppänen, Kari Tammi ja Camilla Vornanen-Winqvist.

Opetuksen vaikuttavuuspalkinto myönnetään uraauurtavalle opetustyölle, joka kehittää suomalaiselle yhteiskunnalle keskeisten toimialojen osaamista uusien yhteistyön muotojen avulla.

Selkeät opiskeluvaihtoehdot tarjoavat yhteiskunnan edellyttämää osaamista

Insinööritieteiden kandidaattiohjelma uudistettiin vuonna 2021. Samalla luotiin selkeät opiskeluvaihtoehdot, jotka lisäävät Aalto-yliopiston tarjoaman koulutuksen houkuttelevuutta, tarjoavat mielekkäitä opintopolkuja ja antavat valmistuneille tekniikan kandidaateille hyvät valmiudet diplomi-insinöörikoulutukseen.

Opetukseen osallistuvien päivittäistä toimintaa on tehostettu sykronoimalla ohjelman johtaminen koulu- ja laitostason toimintojen kanssa, jolloin tilaa ja aikaa jää myös muulle akateemiselle toiminnalle. Samalla on nostettu tutkintotavoitteita.

”Odotamme muutoksen parantavan oppimis- ja opetuskokemuksia ja lisäävän opiskelijoiden ja opettajien hyvinvointia Insinööritieteiden korkeakoulussa”, kertoo konseptiryhmän puheenjohtaja, varadekaani Jani Romanoff.

Konseptiryhmän työtä on jatkanut toteutusryhmä, joka on menestyksekkäästi saanut aikaan yksityiskohtaisia ​​ohjelmatason toimenpiteitä syksyllä 2022 tekniikan kandidaatin opintonsa  aloittaville opiskelijoille.

Lämpimät onnittelut kaikille!

Opetusvaikuttaja 2022: Aalto ARTS & Aalto ENG koulutuksen uudistustiimit
https://youtu.be/53ljC24GJgI

Kuva Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Videot: Unigrafia

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Ukrainalaisia lukiolaisia tekemässä biomuovia mikrossa Aalto-yliopisto Juniorin ohjeilla.
Yliopisto Julkaistu:

Rajat ylittävää tiedekasvatusta Otaniemestä Ukrainaan

Aalto-yliopisto Junior järjesti keväällä sarjan etätyöpajoja Kryvyi Rihin kouluihin Ukrainaan. Paikalliset lukiolaiset ja heidän opettajansa pääsivät tutustumaan Aalto-yliopisto Juniorin monialaisiin työpajoihin sekä Aalto-yliopiston toimintaan.
Jar full of coins representing Unite! Seed Fund.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Hae Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa opetusyhteistyön edistämiseksi

Siemenrahalla edistetään vaihto-opintokokonaisuuksien luomista Unite-yliopistojen välillä. Allianssiin kuuluu Aallon lisäksi kahdeksan muuta eurooppalaista yliopistoa.
Nainen mustassa asussa nojaa vaaleaa seinää vasten
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.