Hytti nro 6 voitti Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix'n

Juho Kuosmasen Hytti nro 6 sai Cannesin elokuvajuhlien kakkospalkinnon, Grand Prix’n, jaetusti iranilaisen Asghar Farhadin Ghahremanin (A Hero) kanssa.
Ohjaaja Kuosmanen ja leikkaaja Jussi Rautaniemi ovat Aallon alumneja ja lavastaja Kari Kankaanpää opiskelija. Myös äänisuunnittelija Pietu Korhonen on opiskellut Aallon elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksella. Hytti nro 6 -elokuvan on tuottanut Elokuvayhtiö Aamu.
Elokuva on kuvattu alkuvuonna 2020 Venäjällä autenttisissa olosuhteissa: Murmanskiin johtavalla junaradalla liikkuvassa junassa sekä radan varrella tiettömien taivalten takana sijaitsevissa pikkukylissä.
Hienovarainen huumori ja täyteen ahdetun venäläisjunan tunnelma siivittävät opiskelijan ja kaivostyöntekijän odottamatonta yhteistä matkaa Moskovasta Murmanskiin. Lämmin ja vilpitön road movie on syntynyt kirjailija, taiteilija Rosa Liksomin Finlandia-palkitun romaanin Hytti nro 6 (WSOY, 2011) innoittamana.
Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa syksyllä 2021.
Cannesin pääkilpasarjassa on esitelty muun muassa Martin Scorsesen, Akira Kurosawan, Federico Fellinin, Spike Leen, Quentin Tarantinon, Pedro Almodóvarin ja Jane Campionin elokuvia.
Aki Kaurismäki voitti Grand Prix’n vuonna 2002 Mies vailla menneisyyttä -elokuvallaan.
Lisätietoa:
Aihe uutisissa: YLE: ehdokkuus ja YLE: Grand Prix -voitto
Lue lisää uutisia

Tutustu professoreihimme: Ville Alopaeus
Ville Alopaeus on toiminut kemian tekniikan professorina Aalto-yliopistossa vuodesta 2008. Erotusoperaatioita ja prosessien mallitusta tutkiva Alopaeus pyrkii edistämään siirtymää kohti uusiutuvaa energia- ja materiaaliympäristöä.Aikamatkalla 70-luvulle voi tavata virtuaali-Kekkosen – 3D-virtualisoinnin pioneerit tuovat kulttuuriaarteet esiin uudella tapaa
Tamminiemen retrojoulunavauksessa voi myös luoda joulutunnelmaa legendaarisen presidentin työhuoneeseen.
Poissaolot töistä on suurin syy siihen, että naisia on toimitusjohtajina miehiä vähemmän
Naiset ovat aliedustettuina toimitusjohtajan tehtävissä, koska he viettävät enemmän aikaa työmarkkinoiden ulkopuolella niinä vuosina, joina heidän uransa on nousussa. Naiset myös hakeutuvat miehiä vähemmän myynnin ja tuotannon tehtäviin, joista toimitusjohtajia tyypillisesti rekrytoidaan.