Uutiset

Huawei-stipendit kolmelle opinnoissaan menestyneelle opiskelijalle

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö jakoi palkinnot kolmelle Sähkötekniikan korkeakoulusta edellisenä vuonna valmistuneelle diplomi-insinöörille. Stipendeillä haluttiin tukea lupaavia ja lahjakkaita opiskelijoita.
Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology / Micro and Nanoelectronic Circuit Design major. Piirilaboratorio.
Piirilaboratorio. Kuva: Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö jakoi helmikuussa 2021 Huawei Pro Gradu -stipendit kolmelle Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneelle diplomi-insinöörille. Stipendejä varten ei ollut hakuprosessia, vaan prosessissa huomioitiin kaikki vuonna 2020 Sähkötekniikan korkeakoulussa suoritetut tutkinnot, jotka liittyivät tekoälyyn, ääneen, turvallisuuteen, antenneihin tai integroituihin piireihin. Päätös palkinnosta perustui opintomenestykseen ja diplomityön arvosanaan. 2000 euron arvoiset palkinnot saivat Doru-Stefan Irimescu, Anssi Moisio ja Samu-Ville Pälli.

Palkinnon saanut Samu-Ville Pälli työskentelee tällä hetkellä tohtoriopiskelijana Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella millimetriaalto- ja terahertsitekniikan tutkimusryhmässä. Hänen tutkimuksensa keskittyy millimetriaalloilla kuvantamiseen taajuusdiversiteettiä hyödyntävien hologrammien avulla, ja se on suoraa jatkoa hänen diplomityölleen. Pällin mukaan opinnoissa menestymisestä on ollut hyötyä jo yliopistoon pääsemisestä alkaen. Hän pääsi opintojensa aikana myös työskentelemään tutkimusapulaisena yliopistolle.

 ”Uskon, että kun opiskelumotivaatio ja kiinnostus opittavaa asiaa kohtaan on korkealla, hyvä opintomenestys seuraa itsestään perässä. Opiskelu ja vapaa-aika on myös tärkeää pitää tasapainossa”, hän sanoo.

Palkintoja jaetaan myös tulevina vuosina

Palkintojen taustalla on Huawein tekemä lahjoitus Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiölle, joka jakaa palkinnot myös vuosina 2022 ja 2023. Lahjoituksella haluttiin muun muassa kannustaa tekniikan alan opiskelijoita opinnoissaan.

"Haluamme lämpimästi onnitella stipendin saajia erinomaisista akateemisista saavutuksista. Olemme iloisia saamastamme mahdollisuudesta lahjoittaa varoja Aalto-yliopiston stipendeihin lupaavien ja lahjakkaiden opiskelijoiden tukemiseksi. Arvostamme suuresti Aallon kanssa tehtävää yhteistyötä ja haluamme kannustaa tekniikan alan opiskelijoita menestymään opinnoissaan ja kehittämään edelleen osaamistaan myös jatkossa, sanoo Mikko Terho, Huawei Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskusten johtaja.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Waterborne
Yhteistyö Julkaistu:

Uusi eurooppalainen kumppanuus tähtää vesiliikenteen nollapäästöihin vuoteen 2050 mennessä

Horisontti Eurooppa -ohjelmaan liittyvä yhteistyösopimus etsii päästöttömiä ratkaisuja kaikille tärkeimmille laivatyypeille ja alan palveluille vuoteen 2030 mennessä. Tämä mahdollistaa päästöttömän vesiliikenteen ennen vuotta 2050.
Business students in the front of the School of Business
Yhteistyö Julkaistu:
Tatu Pohjola
Yhteistyö Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun lahjoittajatarinoita: Tatu Pohjola

Parasta oli yhteisö, johon pääsin: iloinen, kannustava, loppuelämän kantava suuri ihmisjoukko, jonka ydintä on uteliaisuus uuteen ja pyrkimys parempaan.
kuule minä sävellän_työpaja_arkkitehtuurin laitos
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Arkkitehtuuri innosti nuoria säveltäjiä

Musiikkitoimijoiden kanssa toteutettu yhteistyöhanke yhdistää arkkitehtuuria ja musiikkia.