Uutiset

Huawei-stipendit kolmelle opinnoissaan menestyneelle opiskelijalle

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö jakoi palkinnot kolmelle Sähkötekniikan korkeakoulusta edellisenä vuonna valmistuneelle diplomi-insinöörille. Stipendeillä haluttiin tukea lupaavia ja lahjakkaita opiskelijoita.
Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology / Micro and Nanoelectronic Circuit Design major. Piirilaboratorio.
Piirilaboratorio. Kuva: Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö jakoi helmikuussa 2021 Huawei Pro Gradu -stipendit kolmelle Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneelle diplomi-insinöörille. Stipendejä varten ei ollut hakuprosessia, vaan prosessissa huomioitiin kaikki vuonna 2020 Sähkötekniikan korkeakoulussa suoritetut tutkinnot, jotka liittyivät tekoälyyn, ääneen, turvallisuuteen, antenneihin tai integroituihin piireihin. Päätös palkinnosta perustui opintomenestykseen ja diplomityön arvosanaan. 2000 euron arvoiset palkinnot saivat Doru-Stefan Irimescu, Anssi Moisio ja Samu-Ville Pälli.

Palkinnon saanut Samu-Ville Pälli työskentelee tällä hetkellä tohtoriopiskelijana Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella millimetriaalto- ja terahertsitekniikan tutkimusryhmässä. Hänen tutkimuksensa keskittyy millimetriaalloilla kuvantamiseen taajuusdiversiteettiä hyödyntävien hologrammien avulla, ja se on suoraa jatkoa hänen diplomityölleen. Pällin mukaan opinnoissa menestymisestä on ollut hyötyä jo yliopistoon pääsemisestä alkaen. Hän pääsi opintojensa aikana myös työskentelemään tutkimusapulaisena yliopistolle.

 ”Uskon, että kun opiskelumotivaatio ja kiinnostus opittavaa asiaa kohtaan on korkealla, hyvä opintomenestys seuraa itsestään perässä. Opiskelu ja vapaa-aika on myös tärkeää pitää tasapainossa”, hän sanoo.

Palkintoja jaetaan myös tulevina vuosina

Palkintojen taustalla on Huawein tekemä lahjoitus Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiölle, joka jakaa palkinnot myös vuosina 2022 ja 2023. Lahjoituksella haluttiin muun muassa kannustaa tekniikan alan opiskelijoita opinnoissaan.

"Haluamme lämpimästi onnitella stipendin saajia erinomaisista akateemisista saavutuksista. Olemme iloisia saamastamme mahdollisuudesta lahjoittaa varoja Aalto-yliopiston stipendeihin lupaavien ja lahjakkaiden opiskelijoiden tukemiseksi. Arvostamme suuresti Aallon kanssa tehtävää yhteistyötä ja haluamme kannustaa tekniikan alan opiskelijoita menestymään opinnoissaan ja kehittämään edelleen osaamistaan myös jatkossa, sanoo Mikko Terho, Huawei Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskusten johtaja.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Paper packaging prototypes - miura ori technique. Photo: Valeria Azovskay
Yhteistyö Julkaistu:

Monialainen origameihin perustuva tutkimushanke etsii ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin

Aallossa on alkamassa matematiikan, insinööritieteiden ja taiteiden aloja kattava yhteishanke, jossa tutkitaan ja kehitetään taittelutekniikkaa teollisuuden tarpeisiin. Hankkeeseen osallistuvat Aallon lisäksi hanketta ohjaava VTT sekä useita yrityksiä metsäteollisuudesta konesuunnitteluun ja kosmetiikkabrändeihin, muun muassa Stora Enso, Metsä Group, Lumene, Mirka, Elomatic, Orfer, Anpap ja Soften. Business Finland myönsi rahoituksen Co-Innovation -yhteishankkeelle.
Yksityiskohta kryostaatista. Kuva: Mikko Raskinen.
Yhteistyö Julkaistu:

Mittava kvanttiteknologian kehityshanke tuo yhteen suomalaisen teollisuuden ja tutkimuksen

Merkittävä uusi tutkimushanke käynnistyi vauhdittamaan suomalaisen kvanttiteknologian edistymistä. VTT:n koordinoima QuTI-hanke kehittää uusia komponentteja, tuotantoratkaisuja ja algoritmeja kvanttiteknologian tarpeisiin. Business Finlandin osittain rahoittamassa QuTI-konsortiossa on mukana yhteensä 12 partneria. Kolmevuotisen hankkeen kokonaisbudjetti on noin 10 miljoonaa euroa.
Graz University of Technology and Wroclaw University of Science and Technology join the Unite! alliance. In the image photos of the university buildings.
Yhteistyö Julkaistu:

Grazin teknillinen yliopisto ja Wroclawin tiede- ja teknologiayliopisto liittyvät Unite-yliopistoverkostoon

Laajentuessaan seitsemästä jäsenestä yhdeksään Unite! lisää vaikutustaan eurooppalaisella korkeakoulukentällä.
Aalto Startup Center
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopisto mukana Helsingin kaupungin uudessa Kampusinkubaattorit-ohjelmassa

Uuden Kampusinkubaattorit-ohjelman kautta syntyvien palveluiden myötä tavoitteena on synnyttää 100 uutta yritystä vuodessa.