Uutiset

Huawei-stipendit kolmelle opinnoissaan menestyneelle opiskelijalle

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö jakoi palkinnot kolmelle Sähkötekniikan korkeakoulusta edellisenä vuonna valmistuneelle diplomi-insinöörille. Stipendeillä haluttiin tukea lupaavia ja lahjakkaita opiskelijoita.
Master’s Programme in Electronics and Nanotechnology / Micro and Nanoelectronic Circuit Design major. Piirilaboratorio.
Piirilaboratorio. Kuva: Aalto-yliopisto

Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiö jakoi helmikuussa 2021 Huawei Pro Gradu -stipendit kolmelle Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistuneelle diplomi-insinöörille. Stipendejä varten ei ollut hakuprosessia, vaan prosessissa huomioitiin kaikki vuonna 2020 Sähkötekniikan korkeakoulussa suoritetut tutkinnot, jotka liittyivät tekoälyyn, ääneen, turvallisuuteen, antenneihin tai integroituihin piireihin. Päätös palkinnosta perustui opintomenestykseen ja diplomityön arvosanaan. 2000 euron arvoiset palkinnot saivat Doru-Stefan Irimescu, Anssi Moisio ja Samu-Ville Pälli.

Palkinnon saanut Samu-Ville Pälli työskentelee tällä hetkellä tohtoriopiskelijana Elektroniikan ja nanotekniikan laitoksella millimetriaalto- ja terahertsitekniikan tutkimusryhmässä. Hänen tutkimuksensa keskittyy millimetriaalloilla kuvantamiseen taajuusdiversiteettiä hyödyntävien hologrammien avulla, ja se on suoraa jatkoa hänen diplomityölleen. Pällin mukaan opinnoissa menestymisestä on ollut hyötyä jo yliopistoon pääsemisestä alkaen. Hän pääsi opintojensa aikana myös työskentelemään tutkimusapulaisena yliopistolle.

 ”Uskon, että kun opiskelumotivaatio ja kiinnostus opittavaa asiaa kohtaan on korkealla, hyvä opintomenestys seuraa itsestään perässä. Opiskelu ja vapaa-aika on myös tärkeää pitää tasapainossa”, hän sanoo.

Palkintoja jaetaan myös tulevina vuosina

Palkintojen taustalla on Huawein tekemä lahjoitus Aalto-yliopiston tekniikan tukisäätiölle, joka jakaa palkinnot myös vuosina 2022 ja 2023. Lahjoituksella haluttiin muun muassa kannustaa tekniikan alan opiskelijoita opinnoissaan.

"Haluamme lämpimästi onnitella stipendin saajia erinomaisista akateemisista saavutuksista. Olemme iloisia saamastamme mahdollisuudesta lahjoittaa varoja Aalto-yliopiston stipendeihin lupaavien ja lahjakkaiden opiskelijoiden tukemiseksi. Arvostamme suuresti Aallon kanssa tehtävää yhteistyötä ja haluamme kannustaa tekniikan alan opiskelijoita menestymään opinnoissaan ja kehittämään edelleen osaamistaan myös jatkossa, sanoo Mikko Terho, Huawei Suomen tutkimus- ja tuotekehityskeskusten johtaja.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.