Helsingin kaupunki palkitsi opinnäytetöitä

Palkintojen valintakriteereinä käytetään opinnäytetyön laatua, kosketuspintaa Helsinkiin sekä korkeakoulun laitoksen antamaa arvosanaa. Lisäksi arvostetaan opinnäytteiden innovatiivisuutta ja uusia näkökulmia.
Opinnäytepalkinnon voi saada tutkielma, jonka aihe liittyy Helsinkiin, helsinkiläisiin tai kaupungin omaan palvelutoimintaan. Tieteenalaan liittyviä rajoituksia ei ole. Kaupunki pyrkii palkitsemaan erityisen hyviä opinnäytetöitä usealta eri tieteenalalta. Palkinnon suuruus oli tänä vuonna 500 euroa. Opinnäytepalkinnot on jaettu vuodesta 1992 alkaen.
Palkinnot saivat Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat Leena Holmila, Inka Lappalainen ja Mia Puttonen sekä perustieteiden korkeakoulun opiskelija Johanna Piipponen.
Holmilan diplomityö Helsingin metropolialueen vihreä infrastruktuurisuunnitelma 2050 tarkastelee Helsingin metropolialueen vihreää infrastruktuuria, jolla tarkoitetaan viher- ja sinirakenteen muodostamaa verkostoa, jota suunnitellaan strategisesti. Työn tavoitteena on esittää periaatteet Helsingin metropolialueen yhteiselle vihreä infrastruktuurisuunnitelmalle, joka olisi Uudenmaan maakuntakaavaa tarkempi, mutta yksittäisen kaupungin yleiskaavaa yleispiirteisempi.
Lappalaisen diplomityössä Kivinokka - muuttuva kulttuurimaisema tarkastellaan Helsingin kaupunginosa Kivinokkaa urbaanina maisemana, johon on kerrostunut ajan saatossa kulttuurista perintöä ja merkityksiä. Työn tarkoitus on tutkia maiseman kulttuurisen perintöä konkreettisen esimerkin kautta ja sovittaa yhteen Kivinokan nykytilan arvot ja kulttuurinen perintö sekä sen muuttunut rooli kaupungissa. Kivinokan historia ja perintö nähdään vahvuuksina, joiden tulee ohjata sen tulevaa muutosta. Suunnitelmassa hahmotellaan, miten 1900-luvun alun kansanpuisto muuntautuu 2000-luvun yhteisölliseksi virkistysalueeksi.
Perustieteiden korkeakoulun opiskelija Johanna Piipponen saa opinnäytetyöpalkinnon diplomityöstään Kulkutapaosuuksien vuosittaisesta arvioinnista HSL-alueella. Työssä verrataan menestyksekkäästi julkisen liikenteen ja yksityisautoilun osuutta matkustuskilometreinä käyttäen hyväksi eri tietokantoja ja ohjelmia. Työ madaltaa kulkutapojen vertailemiseen kuluvia kustannuksia ja tarjoaa liikenteen suunnittelijoille paikkatietoaineiston, jonka avulla he voivat visuaalisesti havaita matkustajamääriltään ruuhkautuneita linjaosuuksia. Työtä valvova professori on Pauliina Ilmonen ja työn ohjaaja Marko Vihervuori Helsingin Seudun Liikenteestä (HSL). Johanna Piipponen valmistui diplomi-insinööriksi 13.10.2017 Master's Programme in Mathematics and Operations Research –ohjelmasta pääaineenaan Systems and Operations Research.
Puttosen tutkielma Helsinkiläisten yhteiset olohuoneet: Kaupunginosapuistojen merkityksiä sosiaalisena julkisena tilana, on tehty Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellinen tiedekuntaan ja sen tavoitteena oli selvittää, minkälaisina julkisen tilan ympäristöinä Helsingin kaupunginosapuistot näyttäytyvät ja millainen rooli niillä voi elävän kaupungin edistämisessä olla. Työ tarkastelee myös, minkälaisia paikan merkityksiä asukkaat puistoihin liittävät. Tutkielma valmistui osana EU:n rahoittamaa GREEN SURGE -tutkimushanketta, jota Suomessa koordinoi Helsingin yliopiston ympäristötieteiden laitos. Puttonen on myös Aalto-yliopiston Joint Urban Studies -ohjelman opiskelija.
Lue lisää:
Kaupunki palkitsi kahdeksan Helsinki-aiheista opinnäytetyötä
Lue lisää uutisia

Ruusa Vuori voitti Näytös23-palkinnon herkällä mallistollaan
Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden muotinäytöksessä perjantaina 26. toukokuuta nähtiin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden mallistoja.Uusien esihenkilöiden keskinäinen vertaistuki korostui Aallon First time manager -ohjelmassa
Ohjelman vertaistapaamiset saavat osallistujilta kiitosta, ja osa on jatkamassa niitä koulutuksen jälkeenkin.
Kurssipalaute osaksi MyCoursesia syksyllä 2023
Aalto-yliopistossa otetaan käyttöön uusi kurssipalautetyökalu ensi syksyn II opetusperiodilla.Se tukee suositeltujen palautekäytäntöjen toteuttamista sujuvasti osana kurssin toimintaa.
