Uutiset

Haku uuteen maisteriohjelmaan alkaa 15.12.

Ovatko luonnontieteet lähellä sydäntäsi? Haluatko oppia niiden kestävästä jalostuksesta ja käytöstä?

Valitse yksi seitsemästä mielenkiintoisesta pääaineesta ja kouluttaudu tulevaisuuden osaajaksi! Haku Kemian tekniikan korkeakoulun maisteriohjelmaan Chemical, Biochemical and Materials Engineering alkaa 15.1.2014. Tulevaisuuden kestävän kehityksen osaajaksi voi hakea aina 30.1.2015 asti.

Kaikissa pääaineissa opiskellaan kaikkia luonnontieteitä

Maisteriohjelmassa on seitsemän pääainetta:

  • Biomassan jalostustekniikka (Biomass refining): keskittyy biomassan jalostamiseen erilaisiksi tuotteiksi ja energiaksi.
  • Kuitu- ja polymeeritekniikka (Fiber and polymer engineering): perustuu syvään polymeeriosaamiseen, polymeerien synteesiin, prosessointiin ja ominaisuuksiin, mutta keskittyy myös kuitujen rakenteeseen ja niistä valmistettuihin materiaaleihin ja tuotteisiin.
  • Biotekniikka (Biotechnology): keskittyy bioteknisten prosessien ja tuotteiden kehittämiseen, minkä tieteellisenä perustana ovat bioteknisesti merkittävät organismit, niiden toiminta ja muokkaaminen geeniteknologian ja synteettisen biologian keinoin, kuten myös bioprosessiteknisistä lähtökohdista.   
  • Kemia (Chemistry): antaa vahvan pohjan kemiassa, opinnoissa on orgaanista, epäorgaanista ja fysikaalista kemiaa.
  • Toiminnalliset materiaalit (Functional materials): keskittyy materiaalien fysikaalisiin ominaisuuksiin.
  • Materiaalien prosessi- ja kierrätystekniikka (Sustainable metals processing): pääaineen ydintä ovat systeeminen ajattelu ja metallien kierto yhteiskunnassa.
  • Prosessitekniikka (Chemical engineering): soveltaa tieteellisiä kemian ja fysiikan perusteita teknillisiin sovelluksiin.

 Opinnoissasi on kaikille yhteinen 5 opintopisteen osuus, minkä aikana eri pääaineen opiskelijat pääsevät tekemään yhteisiä projektitöitä. Maisteriopinnot voivat koostua vain Kemian tekniikan korkeakoulun opettamista aineista tai olla sinun räätälöimäsi yhdistelmä, jossa sivuaine on kenties Aalto-yliopiston toisesta korkeakoulusta. Voit integroida opintoihisi esimerkiksi yrittäjyys- tai muotoilun opintoja.

Sinusta koulutetaan kansainvälinen, laaja-alainen ja vastuullinen osaaja käynnistämään muutosta Suomen suurimmilla teollisuuden aloilla metalli- ja elektroniikkateollisuudessa, biotuote- ja puunjalostusteollisuudessa sekä kemian-, lääke-, bio- ja elintarviketeollisuudessa. Koulutus antaa mahdollisuuksia monipuolisiin tehtäviin muillakin aloilla.

Lue lisää ohjelmasta ja hakuehdoista https://www.aalto.fi/fi/opiskelu-aallossa/tutustu-kemian-tekniikan-korkeakoulun-hakukohteisiin

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.
Opiskelijoita tutkimassa kirjaston hyllyjen sisältöä
Opinnot Julkaistu:
Two African women working on a project
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Yrittäjyyden sisällyttäminen metsä- ja maatalouskoulutukseen on ratkaisevan tärkeää Afrikalle

Apulaisprofessori Patrick Shulist kehittää yrittäjyyskoulutusta yhdessä afrikkalaisten kumppaneiden kanssa.
Opinnot Julkaistu:

Kursseja tohtoriopiskelijoille periodissa V

Periodi V alkaa 22. huhtikuuta ja päättyy 9. kesäkuuta 2024.