Uutiset

GeoTeko 2023 -tunnustuspalkinto professori Leena Korkiala-Tantulle

Korkiala-Tantun tutkimus ratkoo maaperän stabiloinnin muuntamista vähähiilisemmäksi tai jopa hiilinieluksi ja pysyväksi hiilivarastoksi, sanotaan perusteluissa.
GeoTeko 2023 -tunnustuspalkinto professori Leena Korkiala-Tantulle
SGY:n viestintätoimikunnan jäsenet Henry Gustavsson (vas.) ja Monica Löfman, professori Leena Korkiala-Tanttu ja GeoTeko-palkinnon luovuttaneet SGY:n puheenjohtaja Mirva Koskinen.
GeoTeko 2023 -tunnustuspalkinto
GeoTeko 2023 -tunnustuspalkinto

Geotekniikan professori Leena Korkiala-Tanttu on palkittu Suomen Geoteknillisen Yhdistyksen (SGY) GeoTeko-tunnustuspalkinnolla, joka luovutettiin Geotekniikan päivässä 2.11.2023.

Palkinnonsaajan valitsi SGY:n hallituksen nimeämä kunniatuomari Antti Ruuska,Green Building Council Finland ry:n toimitusjohtaja.

"Tämän vuoden voittaja edustaa korkealuokkaista suomalaista geoteknisen alan osaamista. Valintaa tehdessä painoa on annettu erityisesti seuraaville seikoille: uraauurtavuus ja vaativuus, yhteiskunnallinen ja kansainvälinen merkitys, sekä tekniset taloudelliset ja ekologiset ansiot. Sen lisäksi, että palkittu on alalla tunnistettu vaikuttaja, esikuva ja elinkaariasioihin perehtynyt toimija, hän on pystynyt jatkuvasti uudistumaan ja keskittämään huomiota oman alansa oleellisiin kysymyksiin."

"Leena Korkiala-Tanttu on tutkimuksellaan ratkomassa erääseen geoteknisen alan suureen päästölähteeseen liittyvää problematiikkaa ja kenties jopa muuttamassa syvästabilointia merkittävästä päästölähteestä ainakin vähähiilisemmäksi, ellei jopa hiilinieluksi ja pysyväksi hiilivarastoksi”, perustee Ruuska.

SGY myöntää kerran kahdessa vuodessa GeoTeko-tunnustuspalkinnon, joka jaetaan parhaalle geotekniselle innovaatiolle, hankkeelle, henkilölle tai muuten geoteknistä alaa edistäneelle taholle. Tänä vuonna palkinto jaettiin seitsemättä kertaa.

Professori Leena Korkiala-Tantulla on pitkä kokemus yhteistyöstä suomalaisen teollisuuden kanssa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat teiden päällysteet, maanparannus, rakentamisen tietomallinnus, ydinjätteen loppusijoitus ja infrarakentamisen ympäristövaikutukset. Parhaillaan hän tutkii maaperän stabilointia Business Finlandin rahoittamassa DeMiCo-hankkeessa, jonka tavoitteena on etsiä erittäin vähähiilisiä tai jopa hiilinegatiivisia ratkaisuja syvästabilointiin. 
Korkiala-Tanttu on toiminut useita vuosia rakennustekniikan laitoksen varajohtajana ja johtajana. Hän toimi Rakennusinsinöörikilta IK:n Oltermannina vuosina 2016–2021.

Lisätietoja:
Lue Leena Korkiala-Tantun uratarina Geofoor-lehdestä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
In the photo Lauri Saarinen.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden opettaja 2024 on Lauri Saarinen

Aalto-yliopiston tuotantotalouden opiskelijat ovat valinneet apulaisprofessori Lauri Saarisen vuoden opettajaksi.
Excellence-laatuleiman logo
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Aalto-yliopisto sai excellence-laatuleiman

Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen tunnustus myönnetään poikkeuksellisen laadukkaasta kehittämistyöstä.
Pitkähiuksinen nainen hymyilee kameralle, taustalla punaista kangasta
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden nuori maisema-arkkitehti 2024 on Aada Taipale

Palkinnon näkökulmana on erityisesti ennakkoluulottoman, uuden näkökulman tuominen maisema-arkkitehtuuriin.