Uutiset

GeoTeko 2023 -tunnustuspalkinto professori Leena Korkiala-Tantulle

Korkiala-Tantun tutkimus ratkoo maaperän stabiloinnin muuntamista vähähiilisemmäksi tai jopa hiilinieluksi ja pysyväksi hiilivarastoksi, sanotaan perusteluissa.
GeoTeko 2023 -tunnustuspalkinto professori Leena Korkiala-Tantulle
SGY:n viestintätoimikunnan jäsenet Henry Gustavsson (vas.) ja Monica Löfman, professori Leena Korkiala-Tanttu ja GeoTeko-palkinnon luovuttaneet SGY:n puheenjohtaja Mirva Koskinen.
GeoTeko 2023 -tunnustuspalkinto
GeoTeko 2023 -tunnustuspalkinto

Geotekniikan professori Leena Korkiala-Tanttu on palkittu Suomen Geoteknillisen Yhdistyksen (SGY) GeoTeko-tunnustuspalkinnolla, joka luovutettiin Geotekniikan päivässä 2.11.2023.

Palkinnonsaajan valitsi SGY:n hallituksen nimeämä kunniatuomari Antti Ruuska,Green Building Council Finland ry:n toimitusjohtaja.

"Tämän vuoden voittaja edustaa korkealuokkaista suomalaista geoteknisen alan osaamista. Valintaa tehdessä painoa on annettu erityisesti seuraaville seikoille: uraauurtavuus ja vaativuus, yhteiskunnallinen ja kansainvälinen merkitys, sekä tekniset taloudelliset ja ekologiset ansiot. Sen lisäksi, että palkittu on alalla tunnistettu vaikuttaja, esikuva ja elinkaariasioihin perehtynyt toimija, hän on pystynyt jatkuvasti uudistumaan ja keskittämään huomiota oman alansa oleellisiin kysymyksiin."

"Leena Korkiala-Tanttu on tutkimuksellaan ratkomassa erääseen geoteknisen alan suureen päästölähteeseen liittyvää problematiikkaa ja kenties jopa muuttamassa syvästabilointia merkittävästä päästölähteestä ainakin vähähiilisemmäksi, ellei jopa hiilinieluksi ja pysyväksi hiilivarastoksi”, perustee Ruuska.

SGY myöntää kerran kahdessa vuodessa GeoTeko-tunnustuspalkinnon, joka jaetaan parhaalle geotekniselle innovaatiolle, hankkeelle, henkilölle tai muuten geoteknistä alaa edistäneelle taholle. Tänä vuonna palkinto jaettiin seitsemättä kertaa.

Professori Leena Korkiala-Tantulla on pitkä kokemus yhteistyöstä suomalaisen teollisuuden kanssa. Hänen tutkimuskohteitaan ovat teiden päällysteet, maanparannus, rakentamisen tietomallinnus, ydinjätteen loppusijoitus ja infrarakentamisen ympäristövaikutukset. Parhaillaan hän tutkii maaperän stabilointia Business Finlandin rahoittamassa DeMiCo-hankkeessa, jonka tavoitteena on etsiä erittäin vähähiilisiä tai jopa hiilinegatiivisia ratkaisuja syvästabilointiin. 
Korkiala-Tanttu on toiminut useita vuosia rakennustekniikan laitoksen varajohtajana ja johtajana. Hän toimi Rakennusinsinöörikilta IK:n Oltermannina vuosina 2016–2021.

Lisätietoja:
Lue Leena Korkiala-Tantun uratarina Geofoor-lehdestä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto University School of Business exterior February 2019 Photo: Mikko Raskinen
Kampus Julkaistu:

Kestävällä rakentamisella saatiin toimiva ja viihtyisä Kauppakorkeakoulu

Kauppakorkeakoulu lämpiää maahan kaivetuilla 74 maalämpökaivolla.
Mustaa puuta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Otaniemessä kehitetty uusi supermusta materiaali puusta

Tieteen ja teknologian alati kehittyvässä maailmassa on tiettyjä ilmiöitä, jotka kiehtovat jatkuvasti niin tieteentekijöitä, taiteilijoita kuin suurta yleisöäkin. Yksi tällainen ilmiö on supermustat materiaalit.
Oskari Vilamon palkinnot
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Oskari Vilamon rahasto palkitsi parhaat rakennusalan opinnäytteet

Aalto-yliopistosta palkittiin kolme väitöskirjaa ja kolme diplomityötä.
Janne Naapuri
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

TkT Janne Naapuri sai Gustaf Kompan väitöskirjapalkinnon

Suomalaisten Kemistien Seuran Gust. Kompan vuoden 2023 väitöskirjapalkinto myönnettiin tekniikan tohtori Janne Naapurille Aalto-yliopistosta ja tekniikan tohtori Jussi Isokuorttille Tampereen teknillisestä yliopistosta.