Uutiset

Frank Martela ja Derin Kent: Mitä tehdä, jos työ tuntuu merkityksettömältä?

Tutkijoiden mukaan kriisit voivat ongelmien ohella tarjota mahdollisuuden löytää omasta työstä syvempi merkityksellisyys, uudenlainen urapolku tai tilaisuuksia henkilökohtaiseen kasvuun.
Derin Kent and Frank Martella
Derin Kent vasemmalla ja Frank Martela oikealla.

Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksen tutkijan Frank Martelan ja Kauppakorkeakoulun tutkijan Derin Kentin kirjoitus julkaistiin Harvard Business Review -lehden verkkoversiossa 3. kesäkuuta. Artikkeli käsittelee kriisin vaikutusta kokemukseen oman työn merkityksellisyydestä.

Tutkijat kehottavat tunnistamaan niitä pieniä asioita, joihin edelleen pystyy vaikuttamaan. Näin voi löytyä esimerkiksi tapoja parantaa omaa tai työyhteisön tilannetta. Jokainen voi myös pohtia, miten omaa ainutlaatuista osaamista ja resursseja voisi hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti kriisistä kärsivien auttamiseksi. Vaikutusta voi vahvistaa lyöttäytymällä yhteen toisten kanssa.

Lisäksi kriisi voi tarjota mahdollisuuden pysähtyä ja suunnata katse tulevaisuuteen: Onko tämä se työ jota haluan tehdä ja miltä oma unelmatyöni voisi näyttää kymmenen vuoden kuluttua?

Tutkijat korostavat, että vaikka emme pysty valitsemaan annettuja olosuhteita, kannattaa meidän yrittää vaikuttaa siihen, mitä uutta sen pohjalta syntyy.

Lisätietoa:

Alkuperäinen artikkeli: Harvard Business Review: What to Do When Work Feels Meaningless

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin isäntinä toimivat Aalto-yliopiston apulaisprofessori Robin Gustafsson ja yliopistolehtori Timo Seppälä. Podia juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast jatkuu – ensimmäisessä jaksossa aiheena päästökauppa

Alustatalouden faktat ja myytit saa jatkoa nyt starttaavalla kolmannella tuotantokaudella.
mies katse niitylle päin, selkä kameraan
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Sisäministeriö: Noin joka kolmas ukrainalainen haluaa jäädä Suomeen, moni on epävarma tulevaisuudesta

Tuloksia ovat analysoineet väitöskirjatutkija Anastasiya Koptsyukh Kauppakorkeakoulun johtamisen laitokselta ja tutkija Arseniy Svynarenko Nuorisotutkimusseurasta.
Aalto University Meet Our Teachers SCI Janne Halme 2022. Photo: Mikko Raskinen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yliopistonlehtori Janne Halme: Aurinkoenergia on ihan huippua!

: Janne Halmetta inspiroi lehmuskuja, jossa yhdistyvät puut, lehdet ja valo, joka siivilöityy puiden välistä. Vaikka aurinkokennon avulla voidaan tuottaa sähköä, elämää ylläpitävää fotosynteesiä se ei pysty korvaamaan.
Woman touching a long-sleeved Marimekko Unikko shirt on display
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Värejä laboratorioista ja pelloilta – tällainen on luonnonmukaisten tekstiilivärien tulevaisuus

Mitä enemmän muoti- ja tekstiiliteollisuuden ympäristövaikutuksista saadaan tietoa, sitä enemmän kestävien vaihtoehtojen kysyntä ja tarve kasvaa. Kansainvälinen tutkimusryhmä pyrkii korvaamaan myrkylliset synteettiset väriaineet luonnollisilla vaihtoehdoilla, joita saadaan esimerkiksi kasveista, mikrobeista ja ruokahävikistä.