Uutiset

Frank Martela ja Derin Kent: Mitä tehdä, jos työ tuntuu merkityksettömältä?

Tutkijoiden mukaan kriisit voivat ongelmien ohella tarjota mahdollisuuden löytää omasta työstä syvempi merkityksellisyys, uudenlainen urapolku tai tilaisuuksia henkilökohtaiseen kasvuun.
Derin Kent and Frank Martella
Derin Kent vasemmalla ja Frank Martela oikealla.

Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksen tutkijan Frank Martelan ja Kauppakorkeakoulun tutkijan Derin Kentin kirjoitus julkaistiin Harvard Business Review -lehden verkkoversiossa 3. kesäkuuta. Artikkeli käsittelee kriisin vaikutusta kokemukseen oman työn merkityksellisyydestä.

Tutkijat kehottavat tunnistamaan niitä pieniä asioita, joihin edelleen pystyy vaikuttamaan. Näin voi löytyä esimerkiksi tapoja parantaa omaa tai työyhteisön tilannetta. Jokainen voi myös pohtia, miten omaa ainutlaatuista osaamista ja resursseja voisi hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti kriisistä kärsivien auttamiseksi. Vaikutusta voi vahvistaa lyöttäytymällä yhteen toisten kanssa.

Lisäksi kriisi voi tarjota mahdollisuuden pysähtyä ja suunnata katse tulevaisuuteen: Onko tämä se työ jota haluan tehdä ja miltä oma unelmatyöni voisi näyttää kymmenen vuoden kuluttua?

Tutkijat korostavat, että vaikka emme pysty valitsemaan annettuja olosuhteita, kannattaa meidän yrittää vaikuttaa siihen, mitä uutta sen pohjalta syntyy.

Lisätietoa:

Alkuperäinen artikkeli: Harvard Business Review: What to Do When Work Feels Meaningless

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Professor Zhipei Sun, photo: Niina Norjamäki/Aalto University
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopistolle lisärahoitusta tutkimustulosten hyödyntämiseen

Aalto-yliopiston professori Zhipei Sun johtaa yhtä potentiaalista tieteen eturintamassa olevaa tutkimushanketta.
Työelämäprofessori Sebastian Schlecht soittamassa virtuaalimaailmassa. Kuva: Aalto-yliopisto
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Inside the Quartet vie kuulijan jousikvartettien virtuaalimaailmaan

Akustiikan ja äänen ammattilaiset ovat olleet toteuttamassa virtuaalitodellisuusteosta, joka on esillä toukokuussa Hannoverissa ja Helsingissä sekä heinäkuussa Meidän Festivaalilla Järvenpäässä ja Tuusulassa.
Foresail-1_satellite_Aalto_University_lab_1-3-2022_photo_Mikko_Raskinen_002.jpg
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tiedesatelliitti Foresail-1 laukaistaan avaruuteen lähipäivinä

Kestävän avaruustieteen ja -tekniikan huippuyksikön nanosatelliitti lähtee matkalleen Floridasta Cape Canaveralin avaruuskeskuksesta.
Image by Ico Maker
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Lohkoketjut tukevat tietoalustojen yhteistyön pysyvyyttä

Tutkimus osoitti, että lohkoketju tukee tiedon läpinäkyvyyttä ja tiedon eheyttä eri alustojen välisessä liikenteessä esineiden internet -ympäristöissä vakauttaen alustojen välistä yhteistyötä.