Uutiset

Frank Martela ja Derin Kent: Mitä tehdä, jos työ tuntuu merkityksettömältä?

Tutkijoiden mukaan kriisit voivat ongelmien ohella tarjota mahdollisuuden löytää omasta työstä syvempi merkityksellisyys, uudenlainen urapolku tai tilaisuuksia henkilökohtaiseen kasvuun.
Derin Kent and Frank Martella
Derin Kent vasemmalla ja Frank Martela oikealla.

Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksen tutkijan Frank Martelan ja Kauppakorkeakoulun tutkijan Derin Kentin kirjoitus julkaistiin Harvard Business Review -lehden verkkoversiossa 3. kesäkuuta. Artikkeli käsittelee kriisin vaikutusta kokemukseen oman työn merkityksellisyydestä.

Tutkijat kehottavat tunnistamaan niitä pieniä asioita, joihin edelleen pystyy vaikuttamaan. Näin voi löytyä esimerkiksi tapoja parantaa omaa tai työyhteisön tilannetta. Jokainen voi myös pohtia, miten omaa ainutlaatuista osaamista ja resursseja voisi hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti kriisistä kärsivien auttamiseksi. Vaikutusta voi vahvistaa lyöttäytymällä yhteen toisten kanssa.

Lisäksi kriisi voi tarjota mahdollisuuden pysähtyä ja suunnata katse tulevaisuuteen: Onko tämä se työ jota haluan tehdä ja miltä oma unelmatyöni voisi näyttää kymmenen vuoden kuluttua?

Tutkijat korostavat, että vaikka emme pysty valitsemaan annettuja olosuhteita, kannattaa meidän yrittää vaikuttaa siihen, mitä uutta sen pohjalta syntyy.

Lisätietoa:

Alkuperäinen artikkeli: Harvard Business Review: What to Do When Work Feels Meaningless

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

New Cotton Project
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Puuvillalle haastaja

Aalto-yliopisto mukana yhteistyöhankkeessa, jossa luodaan kestävää muotia huipputeknologian avulla.
Blue sea, golden grass and green woods in a view to Laajalahti nature reserve
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Rahoitusta strategiseen tutkimukseen

Suomen Akatemian rahoittamissa hankkeissa tutkitaan kaupunkiviheralueiden merkitystä hiilensidonnassa sekä sotedatan luotettavaa hyödyntämistä.
Aalto University alumnus Asad Awan.
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alumni Asad Awan palkittiin parhaasta tekniikan alan väitöskirjasta

Sähkötekniikan korkeakoulusta valmistunut Awan kehitti väitöskirjassaan ohjausmenetelmiä tehokkaampiin sähkömoottoreihin, jotka voivat pienentää moottorikäyttöisten järjestelmien hiilijalanjälkeä.
Ioncell-kuituja kierrätysmateriaalista
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Rullapyyhkeistä ja hamppuneuleesta syntyi uutta lujempaa kierrätyskuitua

Ioncell-menetelmällä tehdyn kuidun vetolujuus oli jopa 2,5-kertainen puuvillaan verrattuna. Kierrätetystä hampusta tehty Ioncell-neulos kesti hankausta kaksi kertaa kauemmin kuin hamppukangas.