Uutiset

Frank Martela ja Derin Kent: Mitä tehdä, jos työ tuntuu merkityksettömältä?

Tutkijoiden mukaan kriisit voivat ongelmien ohella tarjota mahdollisuuden löytää omasta työstä syvempi merkityksellisyys, uudenlainen urapolku tai tilaisuuksia henkilökohtaiseen kasvuun.
Derin Kent and Frank Martella
Derin Kent vasemmalla ja Frank Martela oikealla.

Aalto-yliopiston Perustieteiden korkeakoulun tuotantotalouden laitoksen tutkijan Frank Martelan ja Kauppakorkeakoulun tutkijan Derin Kentin kirjoitus julkaistiin Harvard Business Review -lehden verkkoversiossa 3. kesäkuuta. Artikkeli käsittelee kriisin vaikutusta kokemukseen oman työn merkityksellisyydestä.

Tutkijat kehottavat tunnistamaan niitä pieniä asioita, joihin edelleen pystyy vaikuttamaan. Näin voi löytyä esimerkiksi tapoja parantaa omaa tai työyhteisön tilannetta. Jokainen voi myös pohtia, miten omaa ainutlaatuista osaamista ja resursseja voisi hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti kriisistä kärsivien auttamiseksi. Vaikutusta voi vahvistaa lyöttäytymällä yhteen toisten kanssa.

Lisäksi kriisi voi tarjota mahdollisuuden pysähtyä ja suunnata katse tulevaisuuteen: Onko tämä se työ jota haluan tehdä ja miltä oma unelmatyöni voisi näyttää kymmenen vuoden kuluttua?

Tutkijat korostavat, että vaikka emme pysty valitsemaan annettuja olosuhteita, kannattaa meidän yrittää vaikuttaa siihen, mitä uutta sen pohjalta syntyy.

Lisätietoa:

Alkuperäinen artikkeli: Harvard Business Review: What to Do When Work Feels Meaningless

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nesteen polttoainejalostamon tankit Porvoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Yhteistyö Aallon kanssa tuo Nesteelle merkittävää taloudellista hyötyä

Yhteistyön tuloksena Nesteen polttoainetutkimukseen tuotiin digitaalisia työkaluja perinteisen testaamisen rinnalle.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä

Virtuaalinen kirjastokortti koekäytössä
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.