Uutiset

FITechin kesän kurssitarjonta on julkaistu – tutustu ja hae!

FITechin tulevan kesän kurssien haku käynnistyy 4.4., ja tarjolla on opiskeltavaa yli 100 kurssin voimin. Ensimmäistä kertaa joustavia, omaan tahtiin suoritettavia kursseja on tarjolla enemmän kuin aikataulutettuja kursseja.
Kolme iloista opiskelijaa istuu portailla ja yksi opiskelija näyttää läppäriltään jotain muille.

Lähes kaikki tulevan kesän FITech-opinnot ovat verkkokursseja ja monia niistä pystyy opiskelemaan täysin omaan tahtiin, mikä helpottaa opiskelun aikatauluttamista muun kesäohjelman oheen.

Kursseja tarjoavat Aalto-yliopiston lisäksi LUT-yliopisto, Oulun yliopisto, Tampereen yliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto sekä Åbo Akademi. Lisäksi Helsingin ja Jyväskylän yliopistot tarjoavat 5G-aiheisia opintoja.

Tutustu kaikkiin kesän kursseihin FITechin verkkosivuilla.

Poimintoja Aalto-yliopiston kesän FITech-kurssitarjonnasta

Viimeinen vuosi opiskella ICT-kursseja maksuttomasti

FITechin tarjoamat ICT-kurssit ovat vuosien aikana olleet erittäin suosittuja. Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän hankerahoituksen ansiosta kurssit ovat olleet muiden FITech-kurssien tavoin maksuttomia. Rahoituskausi päättyy vuoden 2023 lopussa, mikä tarkoittaa, että kurssit ovat nykymuotoisina maksuttomia enää tämän vuoden ajan.

Jos siis haluat oppia lisää esimerkiksi ohjelmoinnista, kyberturvallisuudesta tai koneoppimisesta, nyt on hyvä hetki tutustua FITechin maksuttomaan kurssitarjontaan ja valita kesätekemiseksi uuden oppimista.

FITechin syksyn kurssien haku käynnistyy 1.6.2023, joten syksyllä tarjoutuu vielä yksi mahdollisuus opiskella ICT-kursseja maksuttomasti.

Muiden hankkeiden (energiavarastointi, 5G-teknologia ja vetytalous) rahoituskaudet jatkuvat vielä tämän vuoden jälkeenkin. Myöskään FITech-verkostoyliopiston toiminta ei ole päättymässä.

FITech-verkostoyliopisto

Opiskele suomalaisten tekniikan alan yliopistojen kursseja maksutta. Kurssit soveltuvat niin aikuis- kuin tutkinto-opiskelijoillekin.

Lue lisää
Kolme ihmistä kävelee vierekkäin alas portaita.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.