Uutiset

FITech-verkostoyliopisto on julkaissut MOOC-kursseja jatkuvan oppimisen tueksi

Aalto-yliopiston koordinoima FITech-verkostoyliopisto vastaa jatkuvan oppimisen haasteisiin uusilla verkkokursseilla. Kurssit helpottavat työn ohessa oppimisen aloittamista sekä tukevat yritysten henkilöstön osaamisen kehittämistä.
Piirroskuva hahmosta, joka istuu näytön edessä selkä katsojaan päin. Taustalla on rataksen kuvia ja vasemmalla FITechin ja Aalto-yliopiston logot.

   Suomen tekniikan alan yliopistojen valikoidut opinnot ovat olleet FITechin kautta maksutta kaikkien suomalaisten saatavilla vuodesta 2019 lähtien. Hankekauden aikana on selvinnyt, että alun perin tutkinto-opiskelijoille suunnattu tarjonta ei sellaisenaan sovi työn ohessa opiskeltavaksi, vaan siitä on tehtävä helpommin lähestyttävää. Tätä on FITechissä pyritty toteuttamaan mm. tarjoamalla verkkokursseja, pilkkomalla kursseja pienempiin kokonaisuuksiin ja panostalla introtason MOOCeihin. Silti opinnot eivät tahdo solahtaa työarkeen.

   "Kun keskustelimme eri oppijoiden ja työnantajien kanssa, kävi ilmi, että aloittaminen on edelleen liian vaikeaa. FITechin tarjonnassa on ainoastaan teknologia-alan kursseja. Vaikka moni niistä on alkeistasolla, suoraan asiaan hyppääminen ei usein onnistu ensikertalaiselta verkko-oppijalta. Tämä on ymmärrettävää, onhan tutkinnoissakin orientaatiojaksot ja hyvässä koulutuspäivässä alkulämmittely", toteaa kurssiprojektia koordinoinut Akseli Huhtanen.

    Lisätietoa kursseista:

    Molemmat kurssit perustuvat vierailevien asiantuntijoiden videoihin sekä tiiviiseen sisältöön, joka on opiskeltavissa lyhyinä paloina. Mukana on asiantuntijoita sekä Aalto-yliopistosta että sen ulkopuolelta, mm. tutkijatohtori Frank Martela, yliopistonlehtori ja tutkija Hertta Vuorenmaa, työelämäprofessori Lauri Järvilehto sekä Mimmit koodaa -ohjelman vetäjä Milja Köpsi.

    Kurssit ovat täysin oman aikataulun mukaan suoritettavia, itsenäisiä MOOCeja. Kummastakin kurssista voi saada Aalto-yliopiston myöntämän 1 opintopisteen sekä digitaalisen suoritusmerkin.

    Löydät kurssit myös Aalto-yliopiston jatkuvan oppimisen sivustolta, jossa on listattu kaikki FITechin valikoimassa olevat Aalto-yliopiston kurssit.

    • Julkaistu:
    • Päivitetty:
    Jaa
    URL kopioitu

    Lue lisää uutisia

    Pauli Liikala, Kauppakorkeakoulun alumni
    Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

    Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Pauli Liikala

    ”Olen kiitollinen Kauppakorkeakoululle, sen opettajille ja opiskelukavereilleni siitä, että opiskelu siellä antoi minulle erinomaiset eväät työuralleni ja myös eläkevuosilleni.”, kertoo pitkän uran tietojärjestelmien, tietohallinnon ja niiden kehittämisen parissa tehnyt alumnimme Pauli Liikala, joka on vuosien aikana toiminut myös lukuisten opiskelijoiden mentorina.
    Learning Centre graphics
    Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

    Aalto-Primo-käyttäjäkyselytutkimus

    Haluamme kuulla mielipiteesi. Kyselyyn voi vastata 3.9. saakka.
    Kuvassa näkyvät kaksi opiskelijaa opiskelemassa ja PIR-arvioinnin logo.
    Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

    Kauppakorkeakoulun opiskelijoilta hyvä arvosana koululleen: ”Kauppiksessa luodaan parempaa maailmaa”

    Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu on kivunnut toiseksi ylimmälle tasolle kansainvälisessä Positive Impact Rating (PIR) -arvioinnissa, jossa opiskelijat arvioivat oman koulunsa toimintaa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden osalta.
    Professori Stephan Sigg, image: Evelin Kask
    Opinnot Julkaistu:

    Professori Stephan Sigg: Communications and Data Science -ohjelma on kattava sekoitus ajankohtaisia aloja

    Maisteriohjelmassa opiskellaan kahdessa eurooppalaisessa yliopistossa. Professori Sigg muistuttaa, että eri ympäristöissä opiskelu avaa monia uusia ovia.