Uutiset

FCG:n projektipäällikkö Henri Haimista Aalto-yliopiston työelämäprofessori

Haimin erityisalueita ovat jätevedenpuhdistuksen ilmastovaikutusten pienentäminen, digitaaliset ratkaisut sekä jäteveden sisältämien resurssien talteenotto.
Henri Haimi
Työelämäprofessori Henri Haimi (kuva Rami Aapasuo).

FCG Finnish Consulting Groupin pitkäaikainen projektipäällikkö ja prosessiasiantuntija, tekniikan tohtori Henri Haimi, on nimitetty Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitoksen työelämäprofessoriksi 1.4.2023 alkaen. Professuurin ala on jäteveden käsittely. Työelämäprofessuuri kestää viisi vuotta ja on osa-aikainen.

Haimin tehtävä painottuu opetukseen, mutta hän tekee myös tutkimustyötä. Haimin erityisalueita ovat jätevedenpuhdistuksen ilmastovaikutusten pienentäminen, digitaaliset ratkaisut, kuten mallinnus ja edistynyt prosessinohjaus, sekä jäteveden sisältämien resurssien talteenotto ja näiden kaikkien osa-alueiden yhdisteleminen.

”Yhteydet työelämään tarjoavat opiskelijoille luontevan tavan tutustua alan erityispiirteisiin ja samalla mahdollisuuden rakentaa omaa urapolkuaan jo opintojen aikana. Työelämäprofessorimme ovat tässä avainasemassa. Toivotan Henri Haimin lämpimästi tervetulleeksi korkeakouluyhteisöömme”, toteaa dekaani Gary Marquis.

”Odotan innolla, että pääsen omalta osaltani lähentämään akateemista opetusta käytännön toimintaan vesihuoltolaitoksilla hyödyntäen pitkää kokemustani FCG:llä sekä kentän tuntemusta”, sanoo Henri Haimi.

”Olen erittäin iloinen Haimin nimityksestä. Hän on arvokas lisä niin FCG:n kuin Aalto-yliopiston joukku-eeseen. Tämä on meille myös mahtava tilaisuus päästä lähelle viimeisintä tutkittua tietoa – ja sitä kautta pitää huolta maailmanluokan vesiosaamisestamme”, sanoo Vesi-liiketoimintaa johtava Tero Pyrhönen.

Yhteystiedot:

Henri Haimi
puh. +358 44 704 6298
[email protected] (1.4.2023 alkaen)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.
Henkilökuva Minna Tuusasta
Nimitykset Julkaistu:

Minna Tuusa Aalto ARTSin henkilöstöpäälliköksi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen on nimittänyt HR partner Minna Tuusan koulun HR-päälliköksi 1.6.2024 alkaen.
Apulaisprofessori Viktar Asadchy. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Nuoren tutkijan palkinto Viktar Asadchylle

Tekniikan edistämissäätiö on myöntänyt vuoden 2024 Nuoren tutkijan palkinnon apulaisprofessori Viktar Asadchylle.
Two students watching measurements from a computer
Opinnot Julkaistu:

Health Technology Engineering -ohjelma antaa valmiudet kehittää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja terveyteen liittyviin ongelmiin

Uudessa maisteriohjelmassa yhdistyvät tekninen osaaminen ja käytännön ymmärrys terveyteen liittyvissä kysymyksissä.