Uutiset

Euroopan suurin toisen asteen bisnestapahtuma kokosi Aalto-yliopiston kampukselle 1 000 nuorta

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat tutustuivat yrittäjyyteen, tuleviin opiskelumahdollisuuksiin ja startup-maailmaan Talous ja nuoret TATin Takeoff -tapahtumassa.
Nuoria kuuntelemassa tapahtuman ohjelmaa.
Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
Nuoria Aalto-yliopisto Juniorin työpajassa.
Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

TAT Takeoff on vuosittainen bisnestapahtuma lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoille. Tapahtumassa toisen asteen opiskelijat pääsevät innostumaan yrittäjyydestä, kuuntelemaan kiinnostavia puheita ja osallistumaan erilaisiin työpajoihin. Nuorille on tärkeää päästä verkostoitumaan muiden opiskelijoiden kanssa ja keskustelemaan heitä puhututtavista aiheista. Tänä vuonna tapahtumassa kuultiin esityksiä muun muassa Mimmit sijoittaa -kaksikolta, Aallon kauppakorkeakoulun alumnilta Matilde Pelkoselta ja Duudsonien H.P. Parviaiselta

Kauppakorkeakoulu ja Aalto Junior olivat mukana järjestämässä tämän vuoden Takeoff 2022 -tapahtumaa yhdessä Talous ja nuoret TAT:n kanssa. Takeoff järjestettin kahdeksatta kertaa ja se oli osa Yrittäjän päivän tapahtumakokonaisuutta. Tapahtumaan osallistui 1 000 nuorta paikan päällä Aalto-yliopiston tiloissa Otaniemessä sekä 1 300 etäyhteydellä streamin välityksellä. Nuoret pääsivät tutustumaan yliopistomaailmaan kiertämällä kampusta ja osallistumalla Kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ja Aalto-yliopisto Juniorin pitämiin työpajoihin.

Nuoria Aalto-yliopisto Juniorin työpajassa
Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto

Huippusuositun Mimmit sijoittaa -kaksikon ja Duudsonien H.P. Parviaisen lisäksi tapahtumassa nähtiin puhujana Aallon alumni sekä vaikuttajamarkkinointitoimisto Monochromen toinen perustaja ja luova johtaja Matilde Pelkonen. Pelkonen puhui nuorille polustaan Aalto-yliopiston kauppatieteiden maisteriksi ja siitä, miten tulla menestyväksi yrittäjäksi. Oman polun löytäminen ja itsevarmuus yrittää nousivat esiin myös muissa puheenvuoroissa. Mimmit sijoittaa -kaksikko Pia-Maria Nickströmin ja Hanna Tikanderin Yrittäjäksi -workshopissa mimmit kertoivat tarinansa oman yrityksen perustamisesta, itsensä johtamisesta ja siitä, kuinka ideasta tehdään kannattavaa liiketoimintaa. Myös Duudsonien Parviainen kertoi erikoisesta polustaan yrittäjäksi.

Työpajoissa nuoret pääsivät itse osallistumaan ja pohtimaan erilaisia yrittäjyyteen ja talouteen liittyviä aiheita. Slushin työpajassa tutustuttiin Startup-yritysten maailmaan. Aalto-yliopisto Juniorin pajoissa päästiin harjoittelemaan luovuuden valjastamista oman bisnesidean keksimiseen ja opittiin diilien neuvottelemisesta. Pajoissa käsiteltiin myös ajankohtaisia aiheita, kuten vastuullista bisnestä ja omien vahvuuksien löytämistä.

Mimmit sijoittaa -kaksikon puheenvuoro tapahtumassa
Kuva: Mikko Raskinen / Aalto-yliopisto
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
Unto_Rautio_Aalto_UNT5250_web_Original.jpg
Kampus Julkaistu:

Haussa suomenkielinen kampusopas täydentämään tiimiämme

Kampusoppaana luot henkilöstölle, vierailijoillemme ja muulle yhteisöllemme mieleenpainuvia kampuselämyksiä.
A man and woman in casual wear, dark tones, smiling at the camera inside the Aalto Hall.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Marsio - ilmiselvä valinta

Nimikilpailun voittaneen ehdotuksen antajat taustoittavat ehdotustaan.
Maarintalo
Kampus Julkaistu:

Sähkömiehentie 5 – Maarintalon uusi osoite astuu voimaan 30.1.2023

Sähkömiehentie 3 (Maarintalo) osoite muuttuu ja uusi osoite Sähkömiehentie 5 astuu voimaan 31.1.2023