Uutiset

Erityiskurssi asiantuntijaesittämisestä suomeksi tohtoriopiskelijoille

Virtualisesti toteutettavalla kurssilla opitaan rakentamaan johdonmukaisesti jäsenneltyjä tietoesityksiä omalla osaamisalueella ja tutkimusalalla. Keskiössä ovat niin sanallisen kuin sanattoman viestinnän elementit ja keinot sekä niiden merkitys esiintymistilanteessa.

Syyslukukauden alkupuolella (tiistaisin 12.9.–10.10.2023, klo 15.15–19.45) järjestetään Aalto-yliopistossa tohtoriopiskelijoille suunnattu intensiivinen erityiskurssi asiantuntijaesittämisestä (3 op). Kurssi löytyy Sisu-järjestelmästä nimellä ”Asiantuntijaesittämisen valmennus tohtoriopiskelijoille”, koodi LC-L1017. Valmennus toteutetaan etänä Teamsissa. 

Kurssilla perehdytään esiintymisviestinnän ja erityisesti asiantuntijaesittämisen oleellisiin laatutekijöihin. Osallistuja saa tietoa erilaisista rakenteellisista vaihtoehdoista esitystensä tietosisällön muotoamiseen ja kuljettamiseen. Valmennuksessa opitaan kokonaisvaltaisesti rakentamaan loogis-analyyttisia, johdonmukaisesti jäsenneltyjä tietoesityksiä omalla osaamisalueella ja tutkimusalalla. Keskiössä ovat niin sanallisen kuin sanattoman viestinnän elementit ja keinot sekä niiden merkitys esiintymistilanteessa.  

Valmennuksen kuluessa harjoitellaan käytännössä nimenomaan osallistujille tärkeitä esiintymistilanteita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi opetus- tai luentotilanne, oman tutkimustyön esittely seminaarissa, konferenssissa tai jossakin muussa yhteydessä tai väitöslektio. Konkreettisesti harjoitellaan selkeää, tiivistä ja havainnollista asiantuntijaesittämistä kunkin omakohtaisesti valitsemasta aiheesta. 

Osallistujat tarkastelevat omia ja muitten esityksiä analyyttisesti sekä antavat niihin rakentavaa kehittämispalautetta. Saamansa kehittävän palautteen sekä itsereflektion avulla osallistuja kykenee kehittämään oleellisesti omaa asiantuntijaesiintymistään. 

Työskentely kurssilla on yhteistoiminnallista ja vuorovaikutteista workshop-pohjaisella otteella. Asioitten tarkastelussa työkieli on suomi. Harjoituksensa voi pitää myös englanniksi.

Oppiaineen luonteen ja työskentelytapojen vuoksi kurssin virallinen suorittaminen (3 op) edellyttää säännöllistä mukana oloa (80 %) järjestetyissä yhteiskokoontumisissa Teamsissa. Mahdollisen yli-määräisen poissaolon voi kuitenkin korvata asianmukaisesti erillistehtävällä. 

Asiantuntijaesittämisen valmennus järjestetään intensiivisesti seuraavina ajankohtina:

  • ti 12.09.2022, klo 15.15–19.45 
  • ti 19.09.2022, klo 15.15–19.45
  • ti 26.09.2022, klo 15.15–19.45
  • ti 03.10.2022, klo 15.15–19.45
  • ti 10.10.2022, klo 15.15–19.45
  • omakohtainen palautekeskustelu: henkilökohtainen mentorointikeskustelu kurssin opettajan kanssa

Valmennukseen ilmoittaudutaan Sisussa sekä mielellään myös suoraan kurssin opettajalle, Sonjalle ([email protected]). 

Tervetuloa mukaan virtuaalisesti toteutettavaan asiantuntijaesiintymisen valmennukseen!

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto-wide sustainability minor logo
Opinnot Julkaistu:

Uusi monialainen sivuaine Luonnonvarojen kestävä käyttö käynnistyy Aallossa

Aalto tarjoaa uuden monitieteisen sivuaineen, Luonnonvarojen kestävä käyttö, joka on nyt valmis lisättäväksi opintosuunnitelmaasi!
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Lukuvuosi-ilmoittautuminen lukuvuodelle 2024 - 2025

Lukuvuoden 2024 – 2025 varsinainen ilmoittautumisaika alkoi 2.5.2024.
Vegetarian food has lower carbon footprint
Opinnot Julkaistu:

Kampusravintoloiden aukioloajat kesällä 2024

Opiskelija- ja henkilöstöravintoloiden aukioloajoissa on muutoksia kesällä.
Opiskelijan opas uutinen, kuvitus
Opinnot Julkaistu:

Kerro, millainen MyCourses työtila edistää opiskelemistasi

Kysely Moodle-työtilojen kehittämiseksi kielten opetuksessa