Uutiset

Erityiskurssi asiantuntijaesittämisestä suomeksi tohtoriopiskelijoille

Virtualisesti toteutettavalla kurssilla opitaan rakentamaan johdonmukaisesti jäsenneltyjä tietoesityksiä omalla osaamisalueella ja tutkimusalalla. Keskiössä ovat niin sanallisen kuin sanattoman viestinnän elementit ja keinot sekä niiden merkitys esiintymistilanteessa.

Syyslukukauden alkupuolella (tiistaisin 12.9.–10.10.2023, klo 15.15–19.45) järjestetään Aalto-yliopistossa tohtoriopiskelijoille suunnattu intensiivinen erityiskurssi asiantuntijaesittämisestä (3 op). Kurssi löytyy Sisu-järjestelmästä nimellä ”Asiantuntijaesittämisen valmennus tohtoriopiskelijoille”, koodi LC-L1017. Valmennus toteutetaan etänä Teamsissa. 

Kurssilla perehdytään esiintymisviestinnän ja erityisesti asiantuntijaesittämisen oleellisiin laatutekijöihin. Osallistuja saa tietoa erilaisista rakenteellisista vaihtoehdoista esitystensä tietosisällön muotoamiseen ja kuljettamiseen. Valmennuksessa opitaan kokonaisvaltaisesti rakentamaan loogis-analyyttisia, johdonmukaisesti jäsenneltyjä tietoesityksiä omalla osaamisalueella ja tutkimusalalla. Keskiössä ovat niin sanallisen kuin sanattoman viestinnän elementit ja keinot sekä niiden merkitys esiintymistilanteessa.  

Valmennuksen kuluessa harjoitellaan käytännössä nimenomaan osallistujille tärkeitä esiintymistilanteita. Tällaisia voivat olla esimerkiksi opetus- tai luentotilanne, oman tutkimustyön esittely seminaarissa, konferenssissa tai jossakin muussa yhteydessä tai väitöslektio. Konkreettisesti harjoitellaan selkeää, tiivistä ja havainnollista asiantuntijaesittämistä kunkin omakohtaisesti valitsemasta aiheesta. 

Osallistujat tarkastelevat omia ja muitten esityksiä analyyttisesti sekä antavat niihin rakentavaa kehittämispalautetta. Saamansa kehittävän palautteen sekä itsereflektion avulla osallistuja kykenee kehittämään oleellisesti omaa asiantuntijaesiintymistään. 

Työskentely kurssilla on yhteistoiminnallista ja vuorovaikutteista workshop-pohjaisella otteella. Asioitten tarkastelussa työkieli on suomi. Harjoituksensa voi pitää myös englanniksi.

Oppiaineen luonteen ja työskentelytapojen vuoksi kurssin virallinen suorittaminen (3 op) edellyttää säännöllistä mukana oloa (80 %) järjestetyissä yhteiskokoontumisissa Teamsissa. Mahdollisen yli-määräisen poissaolon voi kuitenkin korvata asianmukaisesti erillistehtävällä. 

Asiantuntijaesittämisen valmennus järjestetään intensiivisesti seuraavina ajankohtina:

  • ti 12.09.2022, klo 15.15–19.45 
  • ti 19.09.2022, klo 15.15–19.45
  • ti 26.09.2022, klo 15.15–19.45
  • ti 03.10.2022, klo 15.15–19.45
  • ti 10.10.2022, klo 15.15–19.45
  • omakohtainen palautekeskustelu: henkilökohtainen mentorointikeskustelu kurssin opettajan kanssa

Valmennukseen ilmoittaudutaan Sisussa sekä mielellään myös suoraan kurssin opettajalle, Sonjalle ([email protected]). 

Tervetuloa mukaan virtuaalisesti toteutettavaan asiantuntijaesiintymisen valmennukseen!

Anna palautetta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Rehtori Ilkka Niemelä katse kameraan suunnattuna, kuvattuna Dipolissa
Opinnot Julkaistu:

Rehtorin kirje 7.12. – Arvostetaan ja ymmärretään toisiamme

Ilkka Niemelä pitää tärkeänä, että Aallossa jokaisen on turvallista tehdä työtä ja opiskella riippumatta taustasta, uskonnosta tai poliittista mielipiteistä.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Opetusassistentin paikkoja auki keväälle 2024

Opetusassistentteja Sähkötekniikan ja automaation laitokselle kevätlukukaudelle 2024
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Perustutkinto-opiskelija: muista maksaa terveydenhoitomaksu! 

Terveydenhoitomaksu pitää maksaa oma-aloitteisesti eikä siitä lähetetä laskua.   
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Ilmoittautuminen kevätlukukaudelle 2024 Oilissa 27.11.2023-5.1.2024

Kevätlukukauden 2024 lukuvuosi-ilmoittautuminen Olilssa 27.11.2023-5.1.2024.