Uutiset

ENRIO 2021 -kongressi järjestetään verkossa 27.-29. syyskuuta

Kongressin teemoja ovat avoimen tieteen ja EU:n tietosuojalainsäädännön tutkimusetiikka sekä muun muassa tiedevilppi. Ilmoittautuminen avautuu 3.5.
ENRIO 2021 congress logo banner

ENRIO 2021 Congress on Research Integrity Practice käynnistää uuden kongressisarjan, joka keskittyy tutkimusetiikkaan ja vastuullisen tieteen kehittämiseen Euroopassa. Tapahtuma järjestetään verkossa 27.-29. syyskuuta, ja se on englanninkielinen.

ENRIO-kongressin pääteemoja vuonna 2021 ovat avoimen tieteen ja EU:n tietosuojalainsäädännön tutkimuseettiset näkökulmat. Tapahtumassa paneudutaan myös tiedevilppiin, tutkimuseettiseen koulutukseen, tutkimusrahoitukseen sekä koronaviruskriisin tutkimuseettisiin vaikutuksiin. Kongressi tukee tutkijoiden ja tiedehallinnon toimijoiden työtä käytännönläheisesti. 

Kongressin järjestävät Tutkimusetiikan neuvottelukunta (TENK) ja eurooppalainen tutkimusetiikan järjestö ENRIO yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa.

Aalto-yliopiston professori Riitta Salmelin toimii kongressin ohjelmakomiteassa, ja tutkija Enrico Glerean järjestää yhdessä muiden Aalto-yliopiston toimijoiden kanssa tapahtumassa työpajan aiheesta Opening and sharing of personal data: Ethical and legal issues and solutions 27. syyskuuta.

Ilmoittautuminen avautuu 3.5.2021.
Early bird -hinnat ovat voimassa 30.6. saakka.

Lue lisää kongressisivustolta
http://www.enrio.eu/congress2021/

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!