Uutiset

Emilia Hernesniemen Hei hei Torniolle parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinto

Jussi-palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa opiskelijaelokuvalle. Palkittujen joukossa oli myös useita elokuvataiteen laitoksen ELOn tekijöitä ja alumneja.
Emilia Hernesniemi's documentary film Goodbye Tornio tells about Vilma, 18 years old high school graduate

Vuoden 2021 elokuvien parhaimmistoa juhlittiin ja palkittiin perjantaina 6. toukokuuta. Eniten Jusseja keräsi kansainvälistä menestystäkin niittänyt, Juho Kuosmasen ohjaama ja Jussi Rantamäen tuottama Hytti nro 6. Se voitti peräti kahdeksan palkintoa: parhaan elokuvan, ohjauksen, naispääosan, käsikirjoituksen, kuvauksen, leikkauksen, lavastussuunnittelun ja maskeeraussuunnittelun Jussit.

Elokuvat Guled & Nasra sekä Sokea mies, joka ei halunnut nähdä Titanicia voittivat molemmat kaksi Jussia. Muita palkittuja elokuvia olivat muun muassa Hanna-Leena Haurun ohjaama Fucking with Nobody ja 70 on vain numero sekä parhaana dokumenttielokuvana palkittu Invisible Demons – Tuhon merkit.

Parhaana lyhytelokuvana palkittiin poikkeuksellisesti opiskelija Emilia Hernesniemen debyyttielokuva Hei hei Tornio, joka on hänen kandityönsä Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitokselle. Hernesniemi opiskelee dokumenttielokuvan ohjausta.

”Kaikki meistä haluaa kuulua johonkin, ihan mihin vaan. Ja voi kestää, että se paikka löytyy”, Hernesniemi sanoi kiitospuheessaan.

Hei hei Tornio on lyhyt dokumenttielokuva nuoruudesta, lähtemisestä ja jäämisestä. Päähenkilö Vilma on 18-vuotias torniolainen ylioppilas, joka haaveilee muuttamisesta Helsinkiin. Vilma valmistuu lukiosta, juhlii viimeisiä iltoja kotikaupungissaan ja kuuntelee ei-toivottuja neuvoja tunteikkailta aikuisilta. Elokuva kertoo niistä hetkistä, kun asiat muuttuvat pysyvästi.

”Kiitos Aalto-yliopisto, että sain vapautta tehdä sellaisen elokuvan, että se tuntui sielussa hyvältä. Ilman luottamusta sellaista olisi vaikea tehdä”, Hernesniemi totesi.

Elokuvan käsikirjoitus on Emilia Hernesniemen, elokuvan on tuottanut Eveliina Mauno, kuvannut Iiris Sjöblad, leikannut Maija Karhula, äänisuunnittelusta vastaa Saku Anttila ja musiikin on säveltänyt Rolf Gustavson. Elokuva on kaikkien taiteellisesti vastaavien kandityö Aalto-yliopiston elokuvataiteen laitokselle.

Hei hei Tornio voitti myös syksyllä 2021 Rakkautta ja Anarkiaa -filmifestivaalien pääpalkinnon sekä uudelle lupaukselle myönnettävän Uusi aalto -palkinnon.

Onnea ja menestystä kaikille!

Katso Hei hei Tornio -elokuva Yle Areenassa

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.
XX
Kampus Julkaistu:

PechaKucha- tilaisuus tarjosi Sähkötekniikan korkeakoulun tohtoriopiskelijoille uudenlaisen haasteen

Sähkötekniikan korkeakoulun ensimmäinen PechaKucha haastoi korkeakoulun tohtoriopiskelijat esittämään väitöskirjansa aiheet kuudessa minuutissa. Tilaisuus järjestettiin keskiviikkona 22. toukokuuta Otaniemen A Gridissä.
Näytös-tunnuskuva. Kahdet jalat ja jalkineet keltaiseksi sävytetyssä kuvassa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston muotinäytös laajenee myös näyttelyksi

Aalto-yliopiston vuotuinen muotitapahtuma laajenee tänä vuonna kaksiosaiseksi. Perinteeksi muodostunut muotinäytös Näytös saa rinnalleen uuden tapahtuman Näyttelyn.