Uutiset

ELOn lyhytelokuvat menestyvät – pääpalkinto Haugesundin elokuvafestivaaleilta sekä useita opiskelijatöitä Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin kotimaisessa kilpailussa

Anna Äärelän Auringonpistos voitti pääpalkinnon Norjassa ja useita elokuvaopiskelijoiden lyhytelokuvia kilpailee Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaaleilla.
Girl sitting in a dark room with light on her face
Stillkuva elokuvasta Auringonpistos, ohjaus Anna Äärelä

Anna Äärelän ohjaama lyhytfiktio AURINGONPISTOS (Mad from the Sun, 2020, Bufo) voitti 27.8.2020 päättyneillä The Norwegian International Film Festival Haugesund -elokuvafestivaaleilla pääpalkinnon Next Nordic Generation -sarjassa.

Next Nordic Generation on pohjoismaisten elokuvakoulujen lopputyöelokuvia esittelevä kilpailu, joka järjestetään osana festivaalin New Nordic Films myyntitapahtumaa.

Next Nordic Generation -kilpailussa nähtiin yksitoista elokuvaa pohjoismaisista elokuvakouluista, joista kolme oli Aalto yliopiston Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitoksen lopputöitä.

AURINGONPISTOS on ohjaaja Anna Äärelän, tuottaja Pilvi Kuusraisen ja äänisuunnittelija Jani Nikanderin MA lopputyöelokuva ELOlle.

Elokuva nähdään seuraavaksi syyskuussa Rakkautta & Anarkiaa - Helsinki International Film Festivaleilla, jossa se kilpailee R&A Shorts -sarjassa. 

Työryhmä

Ohjaaja: Anna Äärelä                                                   
Käsikirjoitus: Anna Äärelä                                         
Valokuvaus: Max Smeds                                    
Ääni: Jani Nikander                                      
Lavastus: Ansku Heiskanen 
Pukusuunnittelu: Elina Äärelä 
Leikkaus: Inka Lahti                                          
Musiikki: Sonja Pennanen, Mikko Pennanen    
Näyttelijät: Julia Von Lerber, Amos Brotherus, Saara Kotkaniemi                                     
Tuottaja: Pilvi Kuusrainen 
Tuotanto: Oy Bufo Ab, Pilvi Kuusrainen

Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalilla nähdään Auringonpistoksen lisäksi usea ELOn opiskelijoiden lyhytelokuva kansallisessa kilpailussa. Kilpailun 34 elokuvasta peräti 12 lyhytelokuvaa on ELOlaisten kädenjälkeä. 

Elokuvat ovat Leskimies ja elokuvakamera (ohj. Sameli Muurimäki), Hei hei Tornio (ohj. Emilia Hernesniemi), Kokko (ohj. Inga Pohjolainen), Varjoja radalla (ohj. Elias Kahla), Haikara (ohj. Siiri Halko), Hiljaisuus (ohj. Saara Hakkarainen), Röökitauko (ohj. Lotta Taarasti), Silmät tummat kuin yö (ohj. Kai Rintamaa), Manian lapset (ohj. Anton Baer), Kaikki äitini puhelut (ohj. Iiti Yli-Harja) sekä keväällä maailman ensimmäisillä mini-elokuvafestivaaleilla Instagramissa mukana ollut No perkele (ohj. Saara Hakkarainen). No perkele on nähtävissä @aaltoarts Instagram-tilin IGTV:ssä

Lue lisää Rakkautta & Anarkiaa -festivaalista ja lyhytelokuvista.

Maailman ensimmäinen mini-elokuvafestivaali Instagramissa

Festivaalilla esitettiin keväällä 2021 seitsemän Insta-ympäristöön räätälöityä lyhytelokuvaa.

Read more
Photo from short film No perkele
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Maria Sammalkorpi
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu meihin: Professori Maria Sammalkorpi

Sammalkorpi on väitellyt tohtoriksi Teknillisestä korkeakoulusta vuonna 2004. Väiteltyään Sammalkorpi on toiminut tutkijana mm. Princetonin ja Yalen yliopistoissa sekä Aalto-yliopistossa.
bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Kuvassa näkyvät Kauppakorkeakoulun opiskelijat Liina Röyskö ja Kerttu Lammi koulun pääovien edustalla.
Opinnot Julkaistu:

Tekoälyn fiksua käyttöä opettava verkkokurssi lisäisi opiskelun tasa-arvoa

Tekoäly on tullut jäädäkseen ja sen osaava ja tehokas hyödyntäminen auttaisi sekä opinnoissa että työnhaussa, sanovat Kauppakorkeakoulun opiskelijat.