Uutiset

Eduskuntavaalit lähestyvät – tule seuraamaan yliopistojen suurta vaalikeskustelua!

Haluatko nähdä, miten Sixten Korkman haastaa politiikan huippunimiä? Tule Helsingin yliopiston juhlasaliin keskiviikkona 8.2. klo 16–17.30.
Ryhmä ihmisiä istumassa pöydän ääressä. Kuva otettu ylhäältä korkealta alaspäin.

Missä tunnelmissa etenemme kohti seuraavaa hallituskautta? Olisiko nyt aika satsata osaamiseen ja uuteen tietoon? Tule kuulemaan, mitä pääpuolueiden edustajat ajattelevat siitä, miten Suomi pärjää tulevaisuudessa ja millaisia panostuksia tutkimukseen ja koulutukseen puolueet ovat valmiita tekemään.  

Suomalaisten yliopistojen ja Unifin suuri vaalikeskustelu järjestetään keskiviikkona 8.2.2023 klo 16–17.30 Helsingin yliopiston juhlasalissa (Unioninkatu 34).

Keskusteluun osallistuvat Anders Adlercreutz (RKP), Li Andersson (VAS), Sari Essayah (KD), Petri Honkonen (KESK), Antti Lindtman (SDP), Maria Ohisalo (VIHR), Sakari Puisto (PS) ja Elina Valtonen (KOK).

Poliittisia päättäjiä puheenvuoroillaan keskustelussa haastavat näyttelijä, professori Elina Knihtilä, taloustieteilijä Sixten Korkman sekä SYL:n hallituksen puheenjohtaja Lotta Leinonen. Keskustelun juontaa toimittaja Seija Vaaherkumpu.

Ilmoittaudu mukaan keskusteluun sekä klo 17.30 alkavaan cocktail-tilaisuuteen viimeistään su 5.2.2023.

Tilaisuutta voi myös seurata suoratoistettuna Unifin sivulta: Miljardikuopasta uuteen nousuun - Yliopistojen suuri vaalikeskustelu 8.2.2023 - Unifi

Tutustu yliopistojen yhteisiin hallitusohjelmatavoitteisiin

Lämpimästi tervetuloa!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Nainen punasävyisissä vaatteissa katsoo suoraan kameraan, taustalla metsäluontoa
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Reetta Ranta: Pyrin miettimään kaikessa sitä, miten tehdä maailmaa paremmaksi”

Alumnitarina: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun alumni Reetta Rannan mukaan kaikessa tekemisessä pitäisi olla mukana eettinen pohdinta.
Aalto-yliopisto valittiin Suomen parhaaksi yliopistoksi QS-vertailussa.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto säilytti paikkansa Suomen ykkösenä QS:n yliopistovertailussa

Aalto-yliopisto jatkoi menestystään kansainvälisessä QS World University ranking-vertailussa ja säilytti paikkansa Suomen parhaana yliopistona.
Hymyilevä nainen kutomassa kangaspuilla värikästä mattoa tai ryijyä
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina – Helena Hyvönen: ”Maailma rakentuu yhteisesti, ilman siiloja”

Pitkän uran Taideteollisen korkeakoulun ja sittemmin Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tekstiilitaiteen professorina, rehtorina ja dekaanina tehnyt Hyvönen pitää tärkeänä alan yhteisön elävyyttä. Muotoilun alan osaajilla on annettavaa myös korkeakouluyhteisön eteen.
Yksityiskohta kvanttipiirijäähdyttimestä, kuva Kuan Yen Tan, Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston vararehtorit: Radikaalit innovaatiot syntyvät vain, kun yliopistot kukoistavat

Julkisen vallan tehtävä on panostaa uutta luovaan tutkimukseen ilman pikavoittojen odottamista, kirjoittavat Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston innovaatioista vastaavat vararehtorit.