Uutiset

Dosentti Jussi Tuovinen European Academy of Sciences and Arts –akatemian jäseneksi

Jäsenet nimeää komitea, ja valitsee Akatemian senaatti henkilön tieteellisten ja yhteiskunnallisten saavutusten perusteella.

Tekniikan tohtori Jussi Tuovinen on tällä hetkellä dosenttina Sähkötekniikan korkeakoulussa. Akatemian jäsenyyttä hän pitää merkityksellisenä.

– Arvostan suuresti tätä nimitystä, koska minulle vahva tieteellinen pohja on aina ollut erittäin tärkeä osa soveltavaakin tutkimusta ja kaupallista toimintaa. Koen, että hyvä tiede ja toisaalta kaupalliset sovellukset kulkevat hyvin käsi kädessä ja tukevat toisiaan. Mitä globaalimmassa yrittämisessä on mukana, sitä vahvempaa syvällisempää osaamista täytyy myös löytyä. Toisaalta ihmiskunnan hyvinvoinnin edistäminen teknologian inhimillistämisen avulla on myös lähellä sydäntäni, ja sitä juuri teemme tämän hetkisessä JoyHaptics-startupissamme.

Tuovinen on väitellyt sähkötekniikasta professori Antti Räisäsen johdolla 1991. Vuosina 1986-1991 Tuovinen toimi tutkimusinsinöörinä Radiotekniikan laboratoriossa. Vuosina 1991-1994 hän työskenteli Massachusettsin yliopistossa tohtoritutkijana.

Tuovinen oli perustamassa Aallon ja VTT:n yhteistä Euroopan Avaruusjärjestön erityisosaamiskeskusta MilliLabia 1996-2005, jonka johtajana hän myös toimi. Lisäksi hän on ollut Micronovan, Suomen kansallisen mikro- ja nanotekniikan alan tutkimusinfrastruktuurin, johtokunnan puheenjohtajana vuosina 2006-2013.

Tuovinen on toiminut useiden kansainvälisten konferenssien puheenjohtajana. Hän on lisäksi kirjoittanut ja ollut mukana kirjoittamassa yli 200 tieteellistä julkaisua. Hän on tutkimuksessaan keskittynyt mm. millimetriaaltoteknologioihin, kvasioptiikkaan ja mikrosysteemeihin. Hän on myös ollut mukana käynnistämässä Planck-satelliittihanketta, joka keskittyy alkuräjähdyksen mittaamiseen.

Tällä hetkellä Tuovinen toimii toimitusjohtajana ja startup-yrittäjänä teknologiayrityksessä JoyHapticsissa. JoyHaptics keskittyy ratkaisuihin, jotka mahdollistavat ihmisten väliseen etäkosketukseen.

**

European Academy on of Sciences and Arts on 1700 jäsenen tiedeyhteisö, johon kuuluu omien alojensa huippututkijoita. Sen jäsenistä 29 on nobelisteja. Yhteisö on voittoa tavoittelematon. Akatemian toimintaa rahoittavat EU, Itävalta, julkiset virastot ja yksityiset sponsorit. Akatemia on ideologisesti ja poliittisesti riippumaton yhteisö. Suomesta Akatemiaan kuuluu 13 jäsentä. Aalto-yliopistosta mukana ovat Teuvo K. Kohonen ja Jussi Tuovinen.

European Academy of Science and Arts (euro-acad.eu)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.
Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Insinööritieteiden korkeakoulu etsii yhteiskunnallisen vaikuttavuuden varadekaanina

Varadekaanin toimikausi on 1.8.2023–31.7.2028 tai sopimuksen mukaan. Hakemukset pyydetään lähettämään 16.4.2023 mennessä.
Konsta Laakso and Elsi Sloan act in the short film of Oasis of Radical Wellbeing
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallossa kuvattu lyhytelokuva kertoo opiskelijan vaikeasta valinnasta

Aalto-yliopiston Oasis of Radical Wellbeing -hankkeen rahoittama Myötätunto III -lyhytelokuvan kuvaukset alkoivat Otaniemessä 17.3. Valmiin elokuvan ensi-iltaa päästään katsomaan 30.5. Green Minds, Healthy Hearts – Social Sustainability Symposium -tapahtumassa Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksessa.