Uutiset

Dosentti Jussi Tuovinen European Academy of Sciences and Arts –akatemian jäseneksi

Jäsenet nimeää komitea, ja valitsee Akatemian senaatti henkilön tieteellisten ja yhteiskunnallisten saavutusten perusteella.

Tekniikan tohtori Jussi Tuovinen on tällä hetkellä dosenttina Sähkötekniikan korkeakoulussa. Akatemian jäsenyyttä hän pitää merkityksellisenä.

– Arvostan suuresti tätä nimitystä, koska minulle vahva tieteellinen pohja on aina ollut erittäin tärkeä osa soveltavaakin tutkimusta ja kaupallista toimintaa. Koen, että hyvä tiede ja toisaalta kaupalliset sovellukset kulkevat hyvin käsi kädessä ja tukevat toisiaan. Mitä globaalimmassa yrittämisessä on mukana, sitä vahvempaa syvällisempää osaamista täytyy myös löytyä. Toisaalta ihmiskunnan hyvinvoinnin edistäminen teknologian inhimillistämisen avulla on myös lähellä sydäntäni, ja sitä juuri teemme tämän hetkisessä JoyHaptics-startupissamme.

Tuovinen on väitellyt sähkötekniikasta professori Antti Räisäsen johdolla 1991. Vuosina 1986-1991 Tuovinen toimi tutkimusinsinöörinä Radiotekniikan laboratoriossa. Vuosina 1991-1994 hän työskenteli Massachusettsin yliopistossa tohtoritutkijana.

Tuovinen oli perustamassa Aallon ja VTT:n yhteistä Euroopan Avaruusjärjestön erityisosaamiskeskusta MilliLabia 1996-2005, jonka johtajana hän myös toimi. Lisäksi hän on ollut Micronovan, Suomen kansallisen mikro- ja nanotekniikan alan tutkimusinfrastruktuurin, johtokunnan puheenjohtajana vuosina 2006-2013.

Tuovinen on toiminut useiden kansainvälisten konferenssien puheenjohtajana. Hän on lisäksi kirjoittanut ja ollut mukana kirjoittamassa yli 200 tieteellistä julkaisua. Hän on tutkimuksessaan keskittynyt mm. millimetriaaltoteknologioihin, kvasioptiikkaan ja mikrosysteemeihin. Hän on myös ollut mukana käynnistämässä Planck-satelliittihanketta, joka keskittyy alkuräjähdyksen mittaamiseen.

Tällä hetkellä Tuovinen toimii toimitusjohtajana ja startup-yrittäjänä teknologiayrityksessä JoyHapticsissa. JoyHaptics keskittyy ratkaisuihin, jotka mahdollistavat ihmisten väliseen etäkosketukseen.

**

European Academy on of Sciences and Arts on 1700 jäsenen tiedeyhteisö, johon kuuluu omien alojensa huippututkijoita. Sen jäsenistä 29 on nobelisteja. Yhteisö on voittoa tavoittelematon. Akatemian toimintaa rahoittavat EU, Itävalta, julkiset virastot ja yksityiset sponsorit. Akatemia on ideologisesti ja poliittisesti riippumaton yhteisö. Suomesta Akatemiaan kuuluu 13 jäsentä. Aalto-yliopistosta mukana ovat Teuvo K. Kohonen ja Jussi Tuovinen.

European Academy of Science and Arts (euro-acad.eu)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Enriqueta Noriega Benitez and Thuy-Linh Phi
Nimitykset Julkaistu:

Enriqueta Noriega Benitez ja Thuy-Linh Phi aloittivat data-agentteina kemian tekniikan korkeakoulussa

Kaksi uutta data-agenttia liittyi Aallon datanhallintaverkostoon keväällä 2023.
Piirroskuvituksessa on siniasuinen mieshamo kumartuneena 3D-printterin ylle, kuvassa on myös maapallo, jonka yllä kulkee lentokone, sekä sormet, jotka pitelevät kuutiota, jossa lukee error!. Kuvitus: Studio Jenni & Jukka.
Aalto Magazine Julkaistu:

Totta vai tarua: 3D-tulostuksella voidaan valmistaa avaruusraketti?

Apulaisprofessori Mika Salmi oikoo 3D-tulostuksesta vallitsevia mielikuvia. Salmen professuurin ala on kestävä kehitys valmistuksessa.
White coffee cup with Space 21 logo, space's common room on the background.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Space 21:n aamukahvit syksyllä 2023

Kahvia, aamupalaa ja hyvää seuraa radikaalin luovuuden olohuoneessa – kaikki Aaltolaiset ovat tervetulleita Space 21:n kuukausittaiselle aamukahville.
Jaakko Honko -luennon 2023 pääpuhuja Kaisa Hietala
Yliopisto Julkaistu:

Pääpuhuja, yritysjohtaja Kaisa Hietala: Meiltä puuttuu määritelmä luonnon arvolle

Kansleri Jaakko Hongon nimeä kantavalle luennolle saapui noin 300 kutsuvierasta ja alumnia.