Uutiset

CEMAT on nimitetty Ulkoasiainministeriön rahoittamaan Pohjoisen Ulottuvuuden Instituutin koordinaatiotehtävään

Pohjoinen ulottuvuus (PU) on Euroopan unionin, Venäjän, Norjan ja Islannin välistä yhteistyötä.

CEMATn tehtävä on tuoda kansainvälinen akateeminen osaaminen Pohjoisen ulottuvuuden yhteistyöhön erityisesti PU:n neljän painopistealan saralla (ympäristö-, sosiaali- ja terveys-, liikenne- ja logistiikka- sekä kulttuurikumppanuus). 

NDIn tehtävä on kehittää yhteistyötä akateemisten, julkisen sektorin ja liike-elämän toimijoiden välille sekä levittää Pohjoisen ulottuvuuden teemoihin liittyvää akateemista osaamista päättäjien ja yhteiskunnan käyttöön.

NDIn toiminnassa on vahva eurooppalais-venäläinen painotus, koska CEMATn koordinoi instituuttia yhteistyössä arkangelilaisen Northern Arctic Federal University (NArFU) sekä pietarilaisen Saint Petersburg State University of Economics (SPbSUE) kanssa. Molemmilla venäläläisyliopistoilla on korkea status venäläisessä yliopistojärjestelmässä: NArFU on yksi Venäjän yhdeksästä Federaation yliopistosta ja SPbSUE on Venäjän parhaita talouskorkeakouluja. Arkangel tuo instituutin toimintaan arktisen ulottuvuuden Pietarin painottuessa Itämeren alueen osaamiseen.

NDI toimii hyvin käytännönläheisesti kehittämällä hankkeita, joissa luodaan tutkimustietoa ja parhaita käytäntöjä akateemisten toimijoiden, julkisen sektorin ja elinkeinoelämän välille. Hankkeita kehittävät sekä CEMAT, NArFU että SPbSUE. Tällä hetkellä CEMAT kartoittaa Aalto-yliopiston osaamista erityisesti luovien alojen ja logistiikan saralla. Jos olet kiinnostunut NDIn toiminnasta ja sen mahdollisuuksista oman tutkimuksesi kansainväliseksi hyödyntämiseksi, ota yhteyttä CEMATiin!

 

Johtaja, professori Riitta Kosonen, [email protected]

Projektipäällikkö Piia Heliste, [email protected]

Kansainvälisten markkinoiden tutkimuskeskus CEMAT

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Picture Aalto University Unto Rautio
Opinnot Julkaistu:

Kansainvälisten opiskelijoiden tyytyväisyys Aaltoon huipputasoa

International Student Barometer -kysely toteutettiin vuoden 2022 lopussa.
Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti aukeaa Otaniemen kampukselle

Reitti avataan 19.4.2023 osana opiskelijoiden mielenterveyspäivää.
Äiti-nukkehahmo istuu pöydän ääressä lavastetussa ympäristössä matkapuhelin kädessään
Palkitut Julkaistu:

Kaikki äitini puhelut on paras lyhytelokuva

Parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinto myönnettiin toista kertaa peräkkäin Aalto-yliopistosta valmistuneen ohjaajan elokuvalle.
Tauluja taidemuseon seinällä, kuvituskuva tutkimusuutiseen, joka paljastaa kuinka kuvataiteen katselu vaikuttaa tunteisiin
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Taide herättää kehon tuntemaan

Turun yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkimus paljastaa, että taide vaikuttaa voimakkaasti ihmisten kehoon ja tunteisiin.