Uutiset

CEMAT on nimitetty Ulkoasiainministeriön rahoittamaan Pohjoisen Ulottuvuuden Instituutin koordinaatiotehtävään

Pohjoinen ulottuvuus (PU) on Euroopan unionin, Venäjän, Norjan ja Islannin välistä yhteistyötä.

CEMATn tehtävä on tuoda kansainvälinen akateeminen osaaminen Pohjoisen ulottuvuuden yhteistyöhön erityisesti PU:n neljän painopistealan saralla (ympäristö-, sosiaali- ja terveys-, liikenne- ja logistiikka- sekä kulttuurikumppanuus). 

NDIn tehtävä on kehittää yhteistyötä akateemisten, julkisen sektorin ja liike-elämän toimijoiden välille sekä levittää Pohjoisen ulottuvuuden teemoihin liittyvää akateemista osaamista päättäjien ja yhteiskunnan käyttöön.

NDIn toiminnassa on vahva eurooppalais-venäläinen painotus, koska CEMATn koordinoi instituuttia yhteistyössä arkangelilaisen Northern Arctic Federal University (NArFU) sekä pietarilaisen Saint Petersburg State University of Economics (SPbSUE) kanssa. Molemmilla venäläläisyliopistoilla on korkea status venäläisessä yliopistojärjestelmässä: NArFU on yksi Venäjän yhdeksästä Federaation yliopistosta ja SPbSUE on Venäjän parhaita talouskorkeakouluja. Arkangel tuo instituutin toimintaan arktisen ulottuvuuden Pietarin painottuessa Itämeren alueen osaamiseen.

NDI toimii hyvin käytännönläheisesti kehittämällä hankkeita, joissa luodaan tutkimustietoa ja parhaita käytäntöjä akateemisten toimijoiden, julkisen sektorin ja elinkeinoelämän välille. Hankkeita kehittävät sekä CEMAT, NArFU että SPbSUE. Tällä hetkellä CEMAT kartoittaa Aalto-yliopiston osaamista erityisesti luovien alojen ja logistiikan saralla. Jos olet kiinnostunut NDIn toiminnasta ja sen mahdollisuuksista oman tutkimuksesi kansainväliseksi hyödyntämiseksi, ota yhteyttä CEMATiin!

Johtaja, professori Riitta Kosonen, [email protected]

Projektipäällikkö Piia Heliste, [email protected]

Kansainvälisten markkinoiden tutkimuskeskus CEMAT

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto University School of Business exterior February 2019 Photo: Mikko Raskinen
Kampus Julkaistu:

Kestävällä rakentamisella saatiin toimiva ja viihtyisä Kauppakorkeakoulu

Kauppakorkeakoulu lämpiää maahan kaivetuilla 74 maalämpökaivolla.
Mustaa puuta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Otaniemessä kehitetty uusi supermusta materiaali puusta

Tieteen ja teknologian alati kehittyvässä maailmassa on tiettyjä ilmiöitä, jotka kiehtovat jatkuvasti niin tieteentekijöitä, taiteilijoita kuin suurta yleisöäkin. Yksi tällainen ilmiö on supermustat materiaalit.
Oskari Vilamon palkinnot
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Oskari Vilamon rahasto palkitsi parhaat rakennusalan opinnäytteet

Aalto-yliopistosta palkittiin kolme väitöskirjaa ja kolme diplomityötä.
aula
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Älyrakennukset, käyttäjäkokemus ja kestävyys: Talotekniikan avainasema 2030

Talotekniikka 2030 -ryhmän perustamisen pontimena oli rakentamisen muutos yhä teknisemmäksi ja siitä seuraava tarve muuttaa vakiintuneita toimintatapoja ja talotekniikan asemaa. Talotekniikan rooli rakentamisen arvoketjussa -tutkimus pureutui näihin ydinkysymyksiin. Haastattelimme tutkimuksen tekijöitä.