Uutiset

CEMAT on nimitetty Ulkoasiainministeriön rahoittamaan Pohjoisen Ulottuvuuden Instituutin koordinaatiotehtävään

Pohjoinen ulottuvuus (PU) on Euroopan unionin, Venäjän, Norjan ja Islannin välistä yhteistyötä.

CEMATn tehtävä on tuoda kansainvälinen akateeminen osaaminen Pohjoisen ulottuvuuden yhteistyöhön erityisesti PU:n neljän painopistealan saralla (ympäristö-, sosiaali- ja terveys-, liikenne- ja logistiikka- sekä kulttuurikumppanuus). 

NDIn tehtävä on kehittää yhteistyötä akateemisten, julkisen sektorin ja liike-elämän toimijoiden välille sekä levittää Pohjoisen ulottuvuuden teemoihin liittyvää akateemista osaamista päättäjien ja yhteiskunnan käyttöön.

NDIn toiminnassa on vahva eurooppalais-venäläinen painotus, koska CEMATn koordinoi instituuttia yhteistyössä arkangelilaisen Northern Arctic Federal University (NArFU) sekä pietarilaisen Saint Petersburg State University of Economics (SPbSUE) kanssa. Molemmilla venäläläisyliopistoilla on korkea status venäläisessä yliopistojärjestelmässä: NArFU on yksi Venäjän yhdeksästä Federaation yliopistosta ja SPbSUE on Venäjän parhaita talouskorkeakouluja. Arkangel tuo instituutin toimintaan arktisen ulottuvuuden Pietarin painottuessa Itämeren alueen osaamiseen.

NDI toimii hyvin käytännönläheisesti kehittämällä hankkeita, joissa luodaan tutkimustietoa ja parhaita käytäntöjä akateemisten toimijoiden, julkisen sektorin ja elinkeinoelämän välille. Hankkeita kehittävät sekä CEMAT, NArFU että SPbSUE. Tällä hetkellä CEMAT kartoittaa Aalto-yliopiston osaamista erityisesti luovien alojen ja logistiikan saralla. Jos olet kiinnostunut NDIn toiminnasta ja sen mahdollisuuksista oman tutkimuksesi kansainväliseksi hyödyntämiseksi, ota yhteyttä CEMATiin!

 

Johtaja, professori Riitta Kosonen, [email protected]

Projektipäällikkö Piia Heliste, [email protected]

Kansainvälisten markkinoiden tutkimuskeskus CEMAT

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuvassa joukko pingviinejä jäällä, taustalla valko-punainen jäänmurtaja.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon vuosi 2022: Ikiliikkuja, tulevaisuuden vaatekaappi, Etelämantereen tutkimusmatka ja paljon muuta

Päättynyt vuosi oli jälleen tieteen ja taiteen juhlaa. Uusin tutkittu tieto päätyi vauhdilla myös päätöksenteon tueksi.
Two people having a conversation at a coffee room in front of a window with light pouring in.
Yhteistyö Julkaistu:

WithSecure ja SSH tukevat Aalto-yliopiston kansainvälistä osaamista

Suomalaisten tietoturvayhtiöiden WithSecuren ja SSH:n lahjoitukset auttavat parhaiden kansainvälisten tietoturvaosaajien houkuttelemista Suomeen.
Räätälöity projekti Hiltille, työryhmä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:
Kemian tekniikan tutkija / Chemical engineering researcher
Yhteistyö Julkaistu:

Metallien jalostuksesta akkujen kierrätykseen – Aalto-yliopiston ja Bolidenin yhteistyö vahvistaa metallurgian huippuosaamista

Metallurgian osaamista tarvitaan nyt kipeästi, kun energiamurros lisää metallien kysyntää ja materiaalien uusiokäyttö vaatii uutta osaamista.