Uutiset

Celebrating Excellence 2023 – aika juhlistaa ja palkita tutkimussaavutuksia ja parhaita väitöskirjoja

Keskiviikkona 13.maaliskuuta Sähkötekniikan korkeakoulu kokoontui juhlistamaan vuoden 2023 merkittävimpiä tutkimussaavutuksia ja väitöskirjoja.
Palkituille jaettavat kukkakimput pöydällä

Dekaani Jussi Ryynänen ja varadekaani Vesa Välimäki aloittivat tilaisuuden inspiroivalla avauspuheella. Keynote -puheenvuoron piti professori Paavo Alku. Puheen teemana oli hänen tutkimusryhmänsä tutkimus lingvistisestä informaatiotutkimuksesta. Keynote -puheen päätteeksi Helsingin Akateeminen mieskuoro KYL (Juho Leino, Ilkka Lähde, Joel Rinne & Heikki Autio)esiintyivät tilaisuudessa.

Arvonimet

Vuoden 2023 arvonimet myönnettiin vanhemmalle yliopistolehtorille Hanne Ludvigsenille ja professori Visa Koivuselle.

Hanne Ludvigsenin palkitsi Optica Society. OPTICA on johtava optiikan ja fotoniikan ammattiyhdistys. Se edustaa tieteen, tekniikan ja yritysjohtajia kaikkialta maailmasta. Tämä kunnianosoitus tunnustaa hänen panoksensa fotonikidekuitujen ja optisten sensoreiden alalla. 

Visa Koivusen palkitsi Academia Europaea, joka edistää huippuosaamista tieteellisen tutkimuksen oppimisessa ja koulutuksessa. Hänen tutkimusalueensa ovat tilastollinen signaalinkäsittely, langaton viestintä, tutkat, monisensoriset järjestelmät ja koneoppiminen.

Aalto ELEC Awards

ELEC Awardsin voittajat ovat valinneet varadekaanit Anouar Belahcen, Petri Mähönen, Vesa Välimäki ja dekaani Jussi Ryynänen. Voittajat valittiin henkilökunnan jättämien ehdotusten perusteella.

Impact Award myönnetään tutkijalle, tutkimusryhmälle tai Aalto ELEC -yhteisön jäsenelle, joka on jollain konkreettisella tavalla edistänyt tutkimuspohjaisella innovaatiollaan tieteellisen tiedon integroitumista yhteiskuntaan.

Professori Jaan Praks palkittiin Impact Award -palkinnolla hänen omistautumisestaan, rohkeudestaan ​​ja merkittävästä menestyksestään pienten satelliittikoulutus- ja tutkimushankkeiden käynnistämisestä. Hänen saavutuksensa huipentuivat useiden piensatelliittien, erityisesti ensimmäisen suomalaisen AALTO-1-nanosatelliitin onnistuneeseen laukaisuun asemoiden myös Aallon edelläkävijäksi satelliittikoulutuksen ja -tutkimuksen edistämisessä Suomessa.

 

Enablers Award myönnetään Aalto ELECin palveluhenkilöstön jäsenelle, jonka oma työpanos mahdollistaa korkeakoulumme menestyksen.

Katri Kotinurmi palkittiin Enable Award palkinnolla poikkeuksellisesta HR-kumppanuudesta. Hänen ammatillinen lähestymistapansa on kunnianhimoista, mutta myös poikkeuksellista jokapäiväisessä arjen henkilöstöpalvelutehtävissä. Hänen rakentava lähestymistapansa vaikeisiin aiheisiin, mutta myös hänen auttavaisuutensa, positiivinen asenne jatkuvaan kehitykseen ja erinomaiset kommunikointitaidot ovat saaneet tunnustusta ympäri kouluamme.

 

Solutions for Sustainability Award on tunnustus tutkijalle, tutkimusryhmälle tai kenelle tahansa Aalto ELEC -yhteisön jäsenelle, jotka ovat edelläkävijöitä suurten haasteiden kestäviässä ratkaisuissa.

Professori Jukka Manner palkittiin Solutions for Sustainability -palkinnolla pitkäaikaisesta sitoutumisestaan ​​ICT-alan kestävän kehityksen haasteisiin. Hänen poikkeuksellinen horjumaton omistautumisensa näkyy hänen työpanoksessaan lisätä tietoisuutta tieto- ja viestintätekniikan ympäristövaikutuksista.
 

Supervisor Award myönnetään professorille väitöskirjan ansiokkaasta ohjaustyöstä. 

Professori Anne Lähteenmäki palkittiin opiskelijoidensa kannustamisesta kohti eettistä ja kunnianhimoista tutkimustyötä sekä opiskelijoidensa empaattisesta ja tavoitteellisesta ohjaamisesta akateemisena mentorina. 

Väitöskirjapalkinnot

Tohtorinkoulutusneuvosto palkitsi viisi tuoretta tohtoria erityisen ansiokkaista väitöskirjoista. Palkinnot jakoi varadekaani Vesa Välimäki.

Henri Hentilä 

Secret Key Generation for Secure Wireless Internet of Things

Vastuuprofessori Visa Koivunen

Lassi Hällström 

Computer simulations for designing green energy solutions

Vastuuprofessori Ilkka Tittonen

Henrik Kahanpää 

On atmospheric pressure measurements and dust devils on planet Mars

Vastuuprofessori Esa Kallio

Elli Leppänen 

Exploring the complex and diverse world of carbon electrochemistry: Unraveling the interplay between structure-property relationships

Vastuuprofessori Tomi Laurila

Alec Wright 

Neural Modelling of Audio Effects

Vastuuprofessori Vesa Välimäki

 

Tasavallan presidentin kunniamerkit

Presidentti Sauli Niinistö myönsi itsenäisyyspäivänä kunniamerkit kolmelle Sähkötekniikan korkeakoulun henkilökunnan jäsenelle:

  • Professori Hele Savin, Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki
  • Sihteeri Sanna Patana, Suomen Valkoisen Ruusun ritarimerkki
  • Päällikkö Marko Luoma, Suomen Leijonan ritarikunnan ritarimerkki

    Lämpimät onnittelut kaikille palkituille!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!