Uutiset

"Butter Churner" (Kirnu) voitti arvostetun vuoden 2023 Red Dot Concept Award -palkinnon

Aalto ARTSin opiskelijan Anurag Sardan voitokas maisterityö (CoID) sai inspiraationsa intialaisesta perinteisestä voin kirnuamistekniikasta.
Anurag Sarda’s master’s thesis project Butter Churner

Voin valmistaminen kotona on monimutkainen prosessi, ja Intiassa siihen liittyy tietty, perinteinen ja varsin työläs tekniikka vatkaimineen. Aalto-yliopiston muotoiluopiskelija Anurag Sardan kehittämä uudenlainen ”kirnu” yksinkertaistaa perinteisen intialaisen voinvalmistuksen.

Anurag Sarda’s master’s thesis Butter Churner

”Butter Churner” hyödyntää voimajousimekanismia, joka mahdollistaa vaivattoman edestakaisen liikkeen. Tämä mekanismi on erityisesti suunniteltu sekoittamaan paksua kermaa purkin sisällä, ja se on tehokkain kaikista manuaalisista voinvalmistusmenetelmistä. Lisäksi laitteessa on sisäänrakennettu siivilä, jonka avulla voimaito ja voipallot voidaan erottaa tehokkaasti toisistaan. Tuloksena on tuoretta voita vain neljässä minuutissa.

Anurag Sarda’s master’s thesis Butter Churner

Aalto ARTS -opiskelija Anurag Sardan maisterinäyte syntyi Aalto-yliopiston Collaborative and Industrial Design (CoID) -ohjelmassa lehtori Simo Puintilan ohjauksessa. 

”Haluan ilmaista vilpittömät kiitokseni Simo Puintilalle sekä professori Severi Uusitalolle ja kaikille Aalto-yliopiston työpajamestareille heidän jatkuvasta tuestaan ja ohjauksesta, jota sain tämän projektin aikana", Red Dot Concept Award 2023 -voittaja sanoo. 

Red Dot Design Award on kansainvälinen, vuosittain järjestettävä tuote- ja teollisen muotoilun, brändi- ja konseptisuunnittelun kilpailu. Palkinnoilla juhlistetaan ja tunnustetaan maailman luovimpia ja omaperäisimpiä ideoita ja projekteja.

Kuvat: Anurag Sarda
 

Lisätietoja: https://www.red-dot.org/

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Oskari Vilamon palkinnot
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Oskari Vilamon rahasto palkitsi parhaat rakennusalan opinnäytteet

Aalto-yliopistosta palkittiin kolme väitöskirjaa ja kolme diplomityötä.
Janne Naapuri
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

TkT Janne Naapuri sai Gustaf Kompan väitöskirjapalkinnon

Suomalaisten Kemistien Seuran Gust. Kompan vuoden 2023 väitöskirjapalkinto myönnettiin tekniikan tohtori Janne Naapurille Aalto-yliopistosta ja tekniikan tohtori Jussi Isokuorttille Tampereen teknillisestä yliopistosta.
Mies katsoo kuvaruutua, josta hän katsoo takaisin virtuaalinen Kekkonen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aikamatkalla 70-luvulle voi tavata virtuaali-Kekkosen – 3D-virtualisoinnin pioneerit tuovat kulttuuriaarteet esiin uudella tapaa

Tamminiemen retrojoulunavauksessa voi myös luoda joulutunnelmaa legendaarisen presidentin työhuoneeseen.
Nomaji landscap architects Kaapelipuisto park view. Photo Tommy Kankkonen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden 2023 Arkkitehtuurin valtionpalkinto Nomaji-maisema-arkkitehdeille

Aalto-yliopiston tutkija ja pitkäaikainen tuntiopettaja Mari Ariluoma on Nomajin osakas ja tutkija Caroline Moinel Nomajin suunnittelija.