Uutiset

"Butter Churner" (Kirnu) voitti arvostetun vuoden 2023 Red Dot Concept Award -palkinnon

Aalto ARTSin opiskelijan Anurag Sardan voitokas maisterityö (CoID) sai inspiraationsa intialaisesta perinteisestä voin kirnuamistekniikasta.
Anurag Sarda’s master’s thesis project Butter Churner

Voin valmistaminen kotona on monimutkainen prosessi, ja Intiassa siihen liittyy tietty, perinteinen ja varsin työläs tekniikka vatkaimineen. Aalto-yliopiston muotoiluopiskelija Anurag Sardan kehittämä uudenlainen ”kirnu” yksinkertaistaa perinteisen intialaisen voinvalmistuksen.

Anurag Sarda’s master’s thesis Butter Churner

”Butter Churner” hyödyntää voimajousimekanismia, joka mahdollistaa vaivattoman edestakaisen liikkeen. Tämä mekanismi on erityisesti suunniteltu sekoittamaan paksua kermaa purkin sisällä, ja se on tehokkain kaikista manuaalisista voinvalmistusmenetelmistä. Lisäksi laitteessa on sisäänrakennettu siivilä, jonka avulla voimaito ja voipallot voidaan erottaa tehokkaasti toisistaan. Tuloksena on tuoretta voita vain neljässä minuutissa.

Anurag Sarda’s master’s thesis Butter Churner

Aalto ARTS -opiskelija Anurag Sardan maisterinäyte syntyi Aalto-yliopiston Collaborative and Industrial Design (CoID) -ohjelmassa lehtori Simo Puintilan ohjauksessa. 

”Haluan ilmaista vilpittömät kiitokseni Simo Puintilalle sekä professori Severi Uusitalolle ja kaikille Aalto-yliopiston työpajamestareille heidän jatkuvasta tuestaan ja ohjauksesta, jota sain tämän projektin aikana", Red Dot Concept Award 2023 -voittaja sanoo. 

Red Dot Design Award on kansainvälinen, vuosittain järjestettävä tuote- ja teollisen muotoilun, brändi- ja konseptisuunnittelun kilpailu. Palkinnoilla juhlistetaan ja tunnustetaan maailman luovimpia ja omaperäisimpiä ideoita ja projekteja.

Kuvat: Anurag Sarda
 

Lisätietoja: https://www.red-dot.org/

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Apulaisprofessori Viktar Asadchy. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Nuoren tutkijan palkinto Viktar Asadchylle

Tekniikan edistämissäätiö on myöntänyt vuoden 2024 Nuoren tutkijan palkinnon apulaisprofessori Viktar Asadchylle.