Uutiset

Boram Yoo voitti Designers' Nest -muotikilpailun

Tuomariston mukaan Yoon mallisto korostaa muodin voimaa itsetuntemuksen välineenä.
Aalto-yliopiston muodin koulutusohjelmasta valmistunut Boram Yoo voitti Designers' Nest -muotikilpailun
Boram Yoon mallistoa, kuva: Designers' Nest

Designers' Nest -muotikilpailun 2022 on voittanut Aalto-yliopiston Fashion, Clothing and Textile Design -koulutusohjelmasta valmistunut muodin maisteri Boram Yoo. Muodin kandidaattiopiskelija Leevi Ikäheimo voitti kilpailun näyttelypalkinnon.

Yoo on tutkinut mallistossaan Korean pakkotyöasun historiaa. Yksi korealaisten iäkkäiden naisten perusvaatteista ovat eksentrisillä kukkakuvioilla kuvioidut housut, jotka olivat alun perin siirtomaa-aikana pakkotyössä käytettyjä mustia vaatteita.

Sodan jälkeen iloisilla kukkakuvioilla haluttiin päästä yli hirvittävästä menneisyydestä ja kuvitella positiivinen tulevaisuus. Korean sodasta peräisin olevan sotilasvaatteen päälle suunnitelluilla kukkakuvioinneilla Boram asettaa tarinat sodan kauheuksista ja optimistisen vaatteiden uudelleenkäytön vastakkain.

Mallisto muuntaa vaikeudet toiveikkaan mielikuvituksen avulla ikuisiksi arvoiksi ja kauneudeksi. Tärkeimpänä tekniikkanaan Boram on "maalannut" kankailla yhdistämällä ominaisuuksiltaan vastakkaisia kankaita ja painatuksia kolmiulotteisesti sekä sotilaallisten elementtien että kukkakuvioiden dekontekstualisoimiseksi.

"Boram Yoo on suunnittelija, jonka töissä on poikkeuksellista yksityiskohtiin kiinnitettyä huomiota, historiallista tutkimusta ja emotionaalista syvyyttä", tuomaristo toteaa.

"Hänen suunnittelunsa kertoo muodin voimasta itsetuntemuksen välineenä ja viestii eksentrisyydestä ja optimismista - toivosta vaikeuksien edessä. Boramin näkemys on tiukka, elävä ja ajankohtainen. Hän yhdistää vastakkaisia esteettisiä sävyjä ja tekstuureja - korealaisten sotilasvaatteiden kovaa toiminnallisuutta ja muhkeaa samettia tai maalauksellisia kukkakuvioita ja epätarkkoja digitaalisia painatuksia - ja on näin ollen todella ansainnut tämän palkinnon."

Muodin kandidaattiopiskelija Leevi Ikäheimo voitti Designers' Nest -muotikilpailun näyttelypalkinnon
Leevi Ikäheimon mallistoa, kuva: Designers' Nest

Yoo saa 6 700 euroa (50 000 Tanskan kruunua) alkuvaiheen tukena työhönsä, opintomatkan UEDA College of Fashioniin Osakaan, Japaniin sekä tanskalaisen taiteilijan Karl Moniesin luoman keraamisen taideteoksen. 

Lisää kuvia Boram Yoon mallistosta: Designers' Nest.

Tutustu Aalto-yliopiston tämän vuoden Designers' Nest -finalisteihin.
(suunnittelijoiden Instagram/verkkosivut):

Boram YooJoona RautiainenLeevi IkäheimoElina HeilanenDesigners' Nest on muotikilpailu, jonka tarkoituksena on tukea pohjoismaisia muotilahjakkuuksia heidän valmistumisensa alkuvaiheessa. Kilpailu nostaa esille suunnittelijoita, jotka osoittavat korkeaa omaperäisyyttä, luovuutta, käsityötaitoa ja vastuullista suunnittelua.

Hyères Fashion Competition 2022

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoita on jälleen tänä vuonna mukana Hyères-muotikilpailun finaalissa. Järjestyksessä 37. kilpailu järjestetään 13.-16. lokakuuta 2022 Hyèresissä, Ranskassa.

Tutustu finalisteihin:

Juha Vehmaanperä

Sini Saavala

Jenny Hytönen

Onnea ja menestystä voittajille ja mukana oleville!

Lue lisää:

Designers’ Nest 2022 

Hyères International Festival of Fashion

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Vidha Saumyan teos, jossa groteskeja ihmishahmoja
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto ARTSin alumni Vidha Samyan teos esillä Venetsian biennaalissa 2024

Suomen paviljongissa Venetsian 60. kansainvälisessä taidebiennaalissa nähdään näyttely The pleasures we choose. Näyttely on esillä 24.11.2024 asti.
Mikkelin IB-ohjelma 35 vuotta
Yliopisto Julkaistu:

Mikkelin kampuksen alumnit juhlistivat International Business -ohjelman 35-vuotista olemassaoloa

Yli 200 BBA-/BScBA-ohjelman alumnia saapui juhliin Kauppakorkeakoululle Otaniemeen.