Uutiset

Boram Yoo voitti Designers' Nest -muotikilpailun

Tuomariston mukaan Yoon mallisto korostaa muodin voimaa itsetuntemuksen välineenä.
Aalto-yliopiston muodin koulutusohjelmasta valmistunut Boram Yoo voitti Designers' Nest -muotikilpailun
Boram Yoon mallistoa, kuva: Designers' Nest

Designers' Nest -muotikilpailun 2022 on voittanut Aalto-yliopiston Fashion, Clothing and Textile Design -koulutusohjelmasta valmistunut muodin maisteri Boram Yoo. Muodin kandidaattiopiskelija Leevi Ikäheimo voitti kilpailun näyttelypalkinnon.

Yoo on tutkinut mallistossaan Korean pakkotyöasun historiaa. Yksi korealaisten iäkkäiden naisten perusvaatteista ovat eksentrisillä kukkakuvioilla kuvioidut housut, jotka olivat alun perin siirtomaa-aikana pakkotyössä käytettyjä mustia vaatteita.

Sodan jälkeen iloisilla kukkakuvioilla haluttiin päästä yli hirvittävästä menneisyydestä ja kuvitella positiivinen tulevaisuus. Korean sodasta peräisin olevan sotilasvaatteen päälle suunnitelluilla kukkakuvioinneilla Boram asettaa tarinat sodan kauheuksista ja optimistisen vaatteiden uudelleenkäytön vastakkain.

Mallisto muuntaa vaikeudet toiveikkaan mielikuvituksen avulla ikuisiksi arvoiksi ja kauneudeksi. Tärkeimpänä tekniikkanaan Boram on "maalannut" kankailla yhdistämällä ominaisuuksiltaan vastakkaisia kankaita ja painatuksia kolmiulotteisesti sekä sotilaallisten elementtien että kukkakuvioiden dekontekstualisoimiseksi.

"Boram Yoo on suunnittelija, jonka töissä on poikkeuksellista yksityiskohtiin kiinnitettyä huomiota, historiallista tutkimusta ja emotionaalista syvyyttä", tuomaristo toteaa.

"Hänen suunnittelunsa kertoo muodin voimasta itsetuntemuksen välineenä ja viestii eksentrisyydestä ja optimismista - toivosta vaikeuksien edessä. Boramin näkemys on tiukka, elävä ja ajankohtainen. Hän yhdistää vastakkaisia esteettisiä sävyjä ja tekstuureja - korealaisten sotilasvaatteiden kovaa toiminnallisuutta ja muhkeaa samettia tai maalauksellisia kukkakuvioita ja epätarkkoja digitaalisia painatuksia - ja on näin ollen todella ansainnut tämän palkinnon."

Muodin kandidaattiopiskelija Leevi Ikäheimo voitti Designers' Nest -muotikilpailun näyttelypalkinnon
Leevi Ikäheimon mallistoa, kuva: Designers' Nest

Yoo saa 6 700 euroa (50 000 Tanskan kruunua) alkuvaiheen tukena työhönsä, opintomatkan UEDA College of Fashioniin Osakaan, Japaniin sekä tanskalaisen taiteilijan Karl Moniesin luoman keraamisen taideteoksen. 

Lisää kuvia Boram Yoon mallistosta: Designers' Nest.

Tutustu Aalto-yliopiston tämän vuoden Designers' Nest -finalisteihin.
(suunnittelijoiden Instagram/verkkosivut):

Boram YooJoona RautiainenLeevi IkäheimoElina HeilanenDesigners' Nest on muotikilpailu, jonka tarkoituksena on tukea pohjoismaisia muotilahjakkuuksia heidän valmistumisensa alkuvaiheessa. Kilpailu nostaa esille suunnittelijoita, jotka osoittavat korkeaa omaperäisyyttä, luovuutta, käsityötaitoa ja vastuullista suunnittelua.

Hyères Fashion Competition 2022

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoita on jälleen tänä vuonna mukana Hyères-muotikilpailun finaalissa. Järjestyksessä 37. kilpailu järjestetään 13.-16. lokakuuta 2022 Hyèresissä, Ranskassa.

Tutustu finalisteihin:

Juha Vehmaanperä

Sini Saavala

Jenny Hytönen

Onnea ja menestystä voittajille ja mukana oleville!

Lue lisää:

Designers’ Nest 2022 

Hyères International Festival of Fashion

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
Kandidaattikeskus amphi Kuva: Tuomas Uusheimo / Aalto-yliopisto
Yliopisto Julkaistu:

Tuore teos kertoo Aalto-yliopiston syntyprosessista

Teos "Aalto. Yliopiston synty" piirtää esiin poikkeuksellisen hallinnollis-poliittis-yhteiskunnallisen prosessin, joka johti Aalto-yliopiston syntyyn.