Uutiset

Bongaa Raide-Jokeri Otaniemen kampuksella!

Pikaratikka Raide-Jokerin koeajot käynnistyvät Otaniemen alueella maaliskuussa. Koeajot alkavat kaksi päivää kestävillä hidasajoilla, jolloin vaunu ajetaan Leppävaarasta Keilaniemeen ja takaisin.
Raide-Jokeri raitiovaunu
Kuva: Raide-Jokeri

Raide-Jokeri-pikaraitiotien tekninen koeliikenne on parhaillaan käynnissä. Otaniemen kampukselta ratikan voi bongata keskiviikkona 1.3. noin klo 12 alkaen sekä torstaina 2.3. aamupäivällä. Keskiviikkona ratikkaa vastaanottaa myös kaikille avoin kulkue Maarintieltä A Blocin edustalle.

Raide-Jokerin koeajoissa testataan raitiotien teknisiä järjestelmiä, esimerkiksi vaihteenohjausjärjestelmän ja liikennevalojen toimivuutta. Koeajojen aikana liikennevalot otetaan käyttöön ja linjan ajolangat sähköistetään. Tiellä liikkuvien turvallisuus varmistetaan liikenteenohjaajien ja opaskylttien avulla. Jalankulkijoille tulevat käyttöön raitiotien ylityspaikat, jotka tunnistaa vaaleanruskeasta väristä. Näillä ylityspaikoilla kevyt liikenne väistää raitiovaunua.

Kyltti

Tiellä liikkuvien turvallisuus varmistetaan esimerkiksi oheisten opaskylttien avulla. Jalankulkijoille tulevat käyttöön raitiotien ylityspaikat, jotka tunnistaa vaaleanruskeasta väristä. Huomioithan, että tällaisella ylityspaikalla ei ole suojatien tunnuksia, vaan kevyen liikenteen tulee väistää raitiovaunua.

Koeajojen aikana vaunuun ei pääse sisälle, mutta ratikka pysähtyy ensiajollaan keskiviikkona Aalto-yliopiston pysäkille (Oppimiskeskuksen edessä) valokuvattavaksi ja tutustuttavaksi noin klo 12.30-13.30. Raide-Jokerin henkilöliikennöinnin on tarkoitus alkaa syksyllä 2023 Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen välillä.

Tiistaina 28.2. Raide-Jokeri järjestää asukastilaisuuden klo 18.00 Kandidaattikeskuksessa (Otakaari 1, sali U2, sisäänkäynti M-ovesta). Tervetuloa kuulemaan koeajoista ja niiden etenemisestä!

Facebook-tapahtuma: Raide-Jokerin asukastilaisuus tiistaina 28.2. klo 18.00

Tram tracks on campus, some snow on the ground, with red-bricked buildings on both sides of the tracks

Tervehdys Raide-Jokerille *muuttunut aika*

*Kulkue peruttu* Raide-Jokeri koeajot Otaniemen suunnalla alkavat. Tule mukaan tervehtimään pikaratikkaa!

Tapahtumat
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
kuva break prosta eri laitteilla
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Break Pro -taukoliikuntaohjelmisto lisää liikettä arkeen – valikoimassa nyt uusia videoita!

Päivitetyssä versiossa paljon uusia toimintoja ja taukoliikuntavideoita.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.