Uutiset

Automaatiosäätiöltä lahjoitus Aalto-yliopisto Juniorille

Kahdenkymmenen tuhannen euron lahjoitus on kohdennettu virtuaalilasien hankintaan ja robotiikan uusimiseen.
Aalto-yliopisto Junior teknologiatyöpaja

Suomen Automaatiosäätiön hallitus päätti keväisessä kokouksessaan tehdä lahjoituksen Aalto-yliopisto Juniorille. ”Kiinnostus tekniikkaan, automaatio siinä mukana, on herätettävä jo kouluiässä. Kouluikäiset saattavat helposti jäädä yleisessä TKI-keskustelussa akateemisen ja soveltavan tutkimuksen varjoon, ja siksi Automaatiosäätiö piti tärkeänä varmistaa tätä tärkeää Aallon toimintaa”, sanoo Automaatiosäätiön asiamies Olli Ventä

Automaatiosäätiön on perustanut Suomen Automaatioseura (SAS ry.), ja säätiön tarkoituksena on tukea automaatioalaa edistävää toimintaa. ”Automaatiolla tarkoitettiin alun perin teollisuuden systeemi-, säätö- ja mittaustekniikkaa, mutta alaan luetaan kuuluvan myös monet digitalisaation tekniikat, joita esimerkiksi koneet, teollisuus tai työmaat tarvitsevat”, Ventä kertoo. Automaatiosäätiö on tukenut apurahoin lukuisia Aalto-yliopiston opiskelijoita ja tutkijoita. 

”Olemme iloisia ja kiitollisia Automaatiosäätiölle tästä lahjoituksesta! Robotiikkamme on tullut tiensä päähän, ja tämän lahjoituksen myötä pääsemme nyt uusimaan sitä”, riemuitsee Aalto-yliopisto Juniorin päällikkö Veli-Matti Ikävalko. Robotiikkaa käytetään muun muassa Junior Labissa pidettävissä robotiikkatyöpajoissa, jotka ovat yksiä suosituimmista työpajoista opettajien ja oppilaiden keskuudessa. Ne tarjoavat erinomaisen alustan ohjelmoinnin, robotiikan ja automaation alkeiden opetteluun.” 

Aalto-yliopisto Junior Ihmevekotin
Aalto-yliopisto Juniorin työpajassa tehty Ihmevekotin, joka hyödyntää robotiikkaa.

Automaatiosäätiön lahjoituksen myötä Junior pääsee nyt myös hankkimaan virtuaalilasit, joita sillä ei aiemmin ole ollut. ”Virtuaalilaseja tullaan käyttämään esimerkiksi kesäleireillä ja erilaisissa työpajoissa, joissa syvennytään mm. avaruustekniikkaan, kaupunkisuunnitteluun, molekyylimallinnukseen ja virtuaalimaalaukseen. VR-lasit mahdollistavat oppilaille tilaisuuden kokea monimutkaisia kiehtovia maailmoja, joiden tarkastelu on muuten mahdotonta. Nyt pääsemme tarjoamaan elämyksellisiä oppimiskokemuksia esimerkiksi avaruudessa, koneiden sisällä tai molekyylien maailmassa”, kertoo Riikka Keto-Tokoi, teknologia-aiheista vastaava koordinaattori. 

Uudet laitteet on tarkoitus hankkia viimeistään elokuussa, jotta ne voidaan ottaa käyttöön heti lukukauden alkaessa. Aalto Juniorin lukukausi käynnistyy syyskuussa, kun ohjaajina toimivat Aalto-yliopiston opiskelijat palaavat kesätöistään kampukselle. 

Lämpimät kiitokset Automaatiosäätiölle tästä upeasta lahjoituksesta!

Helena Salminen, Lahjoittajasuhteet ([email protected]) & Veli-Matti Ikävalko, Aalto-yliopisto Junior ([email protected])

Teksti Helena Salminen Aalto-yliopisto

Kuvat Aalto-yliopisto Junior

Aalto-yliopisto Junior

Aalto-yliopisto Junior on taidetta, tiedettä, teknologiaa ja taloutta lapsille, nuorille ja opettajille – opetuksen tueksi, omaksi iloksi ja innostuksen lähteeksi.

Lue lisää
Aalto Junior logo

Lahjoitusuutisia

Aalto logo on the bench.
Lahjoita tulevaisuus

Lahjoitukset Aalto-yliopistolle 2023

Vuonna 2023 Aalto-yliopiston rahastot sai 5 miljoonaa euroa uusia lahjoituksia.
Picture of Aalto Univeristy School of Business
Lahjoita tulevaisuus

Taideteokset symboloivat lahjoitusten merkitystä

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu toteutti kaksi lasitaideteosta lahjoittajien kunniaksi.
Juniorin salapoliisileiri
Lahjoita tulevaisuus

Kiitos Aalto-yliopisto Junior 5 v -lahjoittajat!

Sydämelliset kiitokset kaikille, jotka juhlivat kanssamme Aalto-yliopisto Juniorin 5-vuotistaivalta!
TUTA Strategy and venturing
Lahjoita tulevaisuus

Perustajalahjoittajana olet hyvässä seurassa!

Tuotantotalouden Prodeko-rahastoon vähintään 10 000 euroa lahjoittaneet tullaan muistamaan rahaston perustajalahjoittajina.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

bakteereja ohjataan magneettikentän avulla
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Fyysikot saivat bakteerit uimaan lähes täydellisissä riveissä

Bakteerien ohjaaminen onnistui magneettikentän avulla. Löytö auttaa ymmärtämään bakteeripopulaatioiden käyttäytymistä ja voi jatkossa auttaa esimerkiksi kehittämään uuden sukupolven materiaaleja, joista kaavaillaan apua muun muassa lääkkeiden kohdennettuun kuljettamiseen kehon sisällä.
Ahomansikka
Kampus Julkaistu:

Ihmisten, kasvien ja pölyttäjien kampus

Aalto-yliopiston kampusluontoa hoidetaan monimuotoisuus ja luontotyyppien ominaislajisto huomioiden.
2020 rajanylitykset pohjoismaissa
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat ainutlaatuisen ennustemallin kuvaamaan pandemian leviämistä maiden rajojen yli

Pohjoismainen yhteishanke pureutui koronaviruksen leviämiseen vuonna 2020. Tutkimuksen avulla voidaan jatkossa ennakoida paremmin, milloin ja mitkä matkustusrajoitukset ovat pandemiaolosuhteissa tarkoituksenmukaisia.
Två studentar på Aalto-universitetets campus
Opinnot Julkaistu:

2 027 uutta opiskelijaa hyväksyttiin Aalto-yliopistoon

Kaiken kaikkiaan 13 500 haki opiskelupaikkaa Aallosta kevään 2024 toisessa yhteishaussa