Uutiset

Auroptic Medicalille Slush-voitto

Biopsianäytteiden ottoa kehittävään tekniikkaan erikoistunut startup nappasi voiton Slushin Y Science -kilpailussa.
Biopsy needle
Uusi teknologia mahdollistaa paremmat biopsianäytteet kasvaimista.

Auroptic Medical on voittanut Slushin Y Science -kilpailussa 5000 euron palkinnon Health ja Pharma -kategoriassa. Startup on lähtöisin Business Finlandin rahoittamasta hankkeesta, jota on tehty Oulun yliopiston ja Aalto-yliopiston johdolla yhteistyössä Oulun yliopistollisen sairaalan kanssa. Startup perustettiin keväällä 2021.

Tutkimusryhmä on kehittänyt teknologiaa parempien biopsianäytteiden ottamiseen kasvaimista. Tekoälypohjainen menetelmä auttaa ohjaamaan biopsianeulan aiempaa tarkemmin oikeaan paikkaan. 

"Tutkimuksessamme kehitetty menetelmä voisi estää merkittävän osan uusintabiopsioista, kun näyte saadaan kerralla oikeasta kohdasta. Tällä olisi positiivinen vaikutus muun muassa syöpädiagnostiikkaan, jos täsmällisen diagnoosin saaminen voitaisiin saada päiviä tai viikkoja nykyistä aiemmin", sanoo professori Heikki Nieminen Aalto-yliopistosta.

Slush Y Science on Slushin sivutapahtuma, jossa kilpaillaan kolmessa kategoriassa. Lue Auroptic Medicalin voitosta lisää Oulun yliopiston sivuilta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Fluffy, colourful design by fashion design graduate Tuuli-Tytti Koivula, Aalto University
Palkitut Julkaistu:

Tuuli-Tytti Koivula voitti pohjoismaisten muotikoulujen Alpha 23 -kilpailun

Muodin pääaineesta valmistunut Tuuli-Tytti Koivula Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta voitti pääpalkinnon Alpha-kilpailussa Kööpenhaminassa, Tanskassa 31. tammikuuta.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.