Uutiset

ARENA-messut valtasi Kauppakorkeakoulun

Vuoden suurin kauppatieteilijöiden rekrytointitapahtuma toi opiskelijat ja työnantajat jälleen yhteen.
ARENA-messut tarjosi kauppatieteilijöille vinkkejä työelämään. Kuvat: Anni Hanén

ARENA-messut kokosi Kauppakorkeakoululle noin 2 500 kauppatieteiden opiskelijaa ja noin 50 työnantajaa 8. marraskuuta. Uraideoiden ja kontaktien lisäksi päivä tarjosi opiskelijoille rekrytointiammattilaisten kuumimmat vinkit työnhakuun.

”Onnistuimme tänäkin vuonna synnyttämään merkityksellisiä kohtaamisia kauppatieteiden opiskelijoiden ja työnantajien välillä. Opiskelijapalaute sekä yritysten kertomat terveiset osoittavat, että tapahtumalle on selvästi kysyntää”, kertoo tapahtumakoordinaattori Milja Koski Kauppakorkeakoulusta.

Useita hakuja avoimena yhteistyöyrityksissä

Kauppakorkeakoulun partneriyrityksistä suurin osa osallistui messuille, sillä monilla on joko parhaillaan tai lähitulevaisuudessa erilaisia positioita auki kauppatieteilijöille.

Talent Acquisition and Employer Branding Specialist Ilkka Kallonen Finnairilta paljasti, että yhtiö tulee lanseeraaman sen historian ensimmäisen Trainee-ohjelman marraskuun loppupuolella. Voimakkaasti kasvava Finnair rekrytoi aktiivisesti uutta henkilökuntaa myös eri liiketoiminta-alueilleen.  

Business Advisor Sini Kangasniemi KPMGn ständillä puolestaan kertoi, että haku KPMGn kansainväliseen ja erittäin kovatasoiseen KPMG International Case Competition -kilpailuun jatkuu aina 30. marraskuuta saakka. Voittajajoukkueelle on tiedossa matka loppukilpailuun Malesiaan. Osallistuminen on myös yksi väylä työllistyä KPMGlle.

S-ryhmän ständillä HRD-johtaja Pekka Ruuth kertoi, että salaisuus siihen, miksi niin moni S-ryhmäläinen viihtyy talossa pitkään, on yhtiön tarjoamat laajat mahdollisuudet työnkiertoon. Loppuvaiheen opiskelijoille kohdennettu S-Trainee -haku aukeaa maaliskuussa.

Monialaisia osaajia Aallosta

Alun perin Aalto-lähtöisellä Nordic Healthcare Groupilla on myös parhaillaan rekrytointeja käynnissä. Esimerkiksi data-analyytikoille ja johtamisen strategisille osaajille on tällä hetkellä tarvetta, kertoi HR-Manager Tuomas Nuotio.

Opiskelijoiden perustama Startuplifers-ohjelma välittää 6-12 kuukauden harjoittelupaikkoja erilaisissa tekniikan start-upeissa San Fransiscossa, Tokiosta ja Shanghaista. Etenkin koodaajia, UX-suunnittelijoita ja markkinoinnin osaajia tarvitaan, kertoi Veera Vimpari Startuplifersista.  

ARENA-messuilla mukana olleet rekrytointiammattilaiset kannustivat kauppatieteilijöitä tuomaan rohkeasti esille opintojen varrella karttuvaa monialaista osaamista ja kokemusta käytännön case-työskentelystä.  

”Kyky kertoa omasta osaamisesta on työllistymisen kannalta ratkaisevaa kaikissa yhteydenotoissa työnantajiin. Juuri nyt kannattaa panostaa kiinnostavien työnantajien lähestymiseen erityisesti LinkedInissä, ja miksei vaikka tehdä esittelyvideota omasta osaamisestaan. Henkilökohtaiset kontaktit ovat samalla yhä todella tärkeitä”, sanoo erityisasiantuntija Tanja Makkonen Kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalveluista.

”Kuulin työnantajilta paljon terveisiä, että opiskelijat olivat todella hyvin valmistautuneita ständikohtaamisiin”, Makkonen sanoo.

Lisätietoa

ARENA-messut

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ura- ja rekrytointipalvelut 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Saastamoisen säätiön edustajat
Yhteistyö Julkaistu:

Saastamoisen säätiö toimii aktiivisesti edistääkseen tiedettä ja taidetta kansainvälisesti

Yhteiskunnallinen vaikuttaminen ja tuen kohdistaminen nuorten hyväksi on säätiölle tärkeää.