Apurva Ganoolle stipendi yrittäjyyden edistämisestä
Suomen Liikemies-Yhdistyksen, Kauppalehden ja Kauppakorkeakoulun järjestämässä vuosittaisessa seminaarissa palkittiin Vuoden Yritysjohtajana Gofore Oyj:n hallituksen puheenjohtaja, diplomi-insinööri Timur Kärki.
Timur Kärki on yksi neljästä Goforen perustajasta ja nykyisin myös hallituksen puheenjohtaja pitkän toimitusjohtajakautensa jälkeen. Kärki toimi yhtiön toimitusjohtajana vuosina 2010–2019 ja sen jälkeen hän on toiminut yhtiön hallituksen jäsenenä ja puheenjohtajana vuodesta 2019 lähtien. Gofore on kansainvälinen digitaalisen muutoksen konsulttiyhtiö.
”Suuret kiitokset palkintolautakunnalle ja yhdistykselle tämän kunnianosoituksen osoittamisesta. Aiempia palkinnon saajia tarkastellessani ymmärsin nopeasti, että ainakaan aiempia palkintoja ei ole myönnetty kevyesti. Otan tämän palkinnon ilolla ja suurella tyytyväisyydellä vastaan”, Kärki kommentoi.
Timur Kärki tunnetaan paitsi vaikuttavasta kasvun ja kannattavuuden johtamisestaan, myös rohkeasta ja modernista johtamiskulttuuristaan. Yhtenä osoituksena rohkeasta johtamistavasta voidaan pitää sitä, että Timur Kärjen toimiessa yhtiön toimitusjohtajana Goforen hallitukseen nostettiin vuonna 2015 ensimmäistä kertaa yksi yrityksen työntekijöistä. Tänä päivänä Gofore työllistää yli 1 400 asiantuntijaa kaikkiaan 19 toimipisteessä Suomessa, Saksassa, Itävallassa, Virossa, Espanjassa ja Italiassa.
Vuonna 2023 Kärjen johdolla syntyi Gofore Impact -säätiö, joka on myös täysin uudenlainen tulokulma yritysvastuuseen. Gofore Impact -säätiö tukee digitalisaation positiivisia vaikutuksia, kuten demokratia- ja tasa-arvokehitystä, sekä lieventää digitaaliseen muutokseen liittyviä sosiaalisia jännitteitä ja lieveilmiöitä.
Tilaisuudessa jaettiin myös kaksi stipendiä
Suomen Liikemies-Yhdistys jakoi Vuoden Yritysjohtajan palkitsemistilaisuudessa myös kaksi 2 500 euron stipendiä kahdelle ansioituneelle Aalto-yliopiston opiskelijalle.
Stipendin yrittäjyyden edistämisestä sai Apurva Ganoo, joka suorittaa parhaillaan tohtoriopintojaan johtamisessa ja yrittäjyydessä tavoitteenaan väitellä vuonna 2026. Lisäksi hän opettaa Kauppakorkeakoulussa yrittäjyyden lehtorina. Apurva Ganoo on toiminut aktiivisesti sekä Aalto Entrepreneurship Societyssä, Ignite Accelerator -ohjelmassa että DASH Design Hackathonissa. Hiljattain hän on uudelleensuunnitellut ja konseptoinut kaksi kandidaattivaiheen yrittäjyyden kurssia.
Stipendin erinomaisesta lopputyöstä sai Andrea Kumorovitzová Perustieteiden korkeakoulusta. Hän tutki diplomityössään generatiivisen tekoälyn, erityisesti Large Language Models (LLM) -mallien, tuomista sellutehtaille monikielisen työympäristön helpottamiseksi. Kuten monissa muissa Euroopan maissa, myös Suomessa kansainvälisten osaajien kysyntä on kasvanut, jotta hyvinvointijärjestelmämme ja yritysten laajentumissuunnitelmat voivat säilyä globaalissa toimintaympäristössä. Tämä edellyttää uuden, monikielisen työympäristön mahdollistamista. Andrea Kumorovitzován lopputyö ”Generative AI in Knowledge Management for Multilingual Work Environment: Case Study in Finnish Pulp Mills” pureutuu tekoälyn kautta tuotettaviin ratkaisuihin liittyen viestinnän haasteisiin suomen kielen hallitsemalla toimialalla. Tutkimuksen yhtenä päätavoitteena oli löytää ratkaisuja siihen, miten kurotaan umpeen kuilua suomea äidinkielenään puhuvien ja muiden kuin äidinkielenään puhuvien välillä, jotta saadaan parannettua toiminnan tehokkuutta, kyvykkyyksiä ja osallisuuden tunnetta.
Suomen Liikemies-Yhdistys, Kauppalehti ja Kauppakorkeakoulu
Suomen Liikemies-Yhdistys (SLY) on perinteitä arvostava moderni verkosto, joka on perustettu jo vuonna 1896. SLY edistää Vuoden Yritysjohtaja -valinnalla tuloksellista, pitkäjänteistä, vastuullista ja esimerkillistä johtamista suomalaisessa liike-elämässä. Vuoden Yritysjohtaja (aiemmin. Vuoden liikemies) valittiin ensimmäisen kerran vuonna 1980.
Lähes 130-vuotiaan yhdistyksen ensimmäisiä keskeisiä tavoitteita vuonna 1898 oli suomenkielisen kaupallisen koulutuksen laajentaminen ja taloustiedon levittäminen. Välineeksi tähän perustettiin Kauppalehti. Yhdistyksen omin voimin käynnistämä toimitus loi samalla perustaa suomenkieliselle liikesanastolle. Samana vuonna yhdistyksen johtohenkilöt vaikuttivat myös suomenkielisen liikesivistyksen opetuksen käynnistymiseen maassamme. He olivat mukana perustamassa Liikemiesten kauppaopistoa, jonka ylioppilasluokista muodostettiin vuonna 1911 Kauppakorkeakoulu (nyk. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu).
Katso aiempien vuosien Vuoden Yritysjohtajat (aik. Vuoden liikemiehet)
Tilaisuuden tallenne löytyy Youtubesta ja alta.
26:10 Talous- ja liike-elämän vaikuttaja, Kauppakorkeakoulun alumni Elina Björklund: “Arvonlisää brändillä, tarinalla ja kuluttajaymmärryksellä – vastuullisesti”
1:24:30 Stipendiaatit Apurva Ganoo ja Andrea Kumorovitzová
1:16:00 Kauppakorkeakoulun varadekaanin Virpi Tuunaisen tervehdys
1:23:15 Vuoden Yritysjohtaja 2024 Timur Kärki
Lisätietoa:
- Julkaistu:
- Päivitetty: