Uutiset

Antti Rousi aloitti Data Advisorina tutkimuspalveluissa

FT Antti Rousi työskentelee Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä keskittyen tutkimusdatan hallintaan liittyviin tehtäviin. Hän koordinoi Aallon data-agenttiverkostoa ja tutkimusaineistojen hallintaan liittyvää koulutusta.
Picture of Antti Rousi
Data Advisor Antti Rousi. Kuva: Charlotte Forsgård

Antti Rousi, FT on valmistunut tohtoriksi Tampereen yliopistosta ja hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus yliopistopalveluista. Hän on toiminut Aalto-yliopiston edustajana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä avoimen tieteen työryhmissä (mm. Avoin tiede & CESEAR). Ennen nimitystään Data Advisoriksi hän työskenteli perustieteiden korkeakoulun Avoin tiede ja ACRIS -yhteyshenkilönä.

Data-agenttiverkosto koostuu joukosta tutkimussuuntautuneita aaltolaisia, jotka auttavat tutkijoita ja opiskelijoita tutkimusaineistojen hallintaan (eng. Research Data Management eli RDM) liittyvissä kysymyksissä. Data-agenttiverkosto on osa laajempaa Research Data Management -verkostoa, joka koostuu IT-palveluista, lakipalveluista, tutkimusetiikan asiantuntijoista ja Research Software Engineers -asiantuntijoista.

Kuinka voit hyödyntää data-agenttien asiantuntemusta? Lähetä kysymyksesi joko osoitteeseen [email protected] tai ota yhteyttä suoraan data-agentteihin. Aalto-yliopiston Research Data Management Network järjestää keväisin ja syksyisin avoimen webinaarisarjan tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä. Webinaarien aiheina ovat muun muassa tieteen toistettavuus, hyvä tieteellinen käytäntö ja akateemisen julkaisemisen uusimmat tuulet. Voit myös vierailla data-agenttien järjestämillä klinikoilla.

Lisätietoja data-agenttiverkostosta saat Antti Rousilta.
Antti Rousi, Data Advisor, tutkimuspalvelut, [email protected], 050 379 0670 
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Lahjoitus Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspisteeseen
Kampus Julkaistu:

Kierrätyskeskuksen Boksi-lahjoituspiste nyt A Blocissa

Boksi sijaitsee kauppakeskus A Blocin 1. kerroksessa R-kioskia vastapäätä ja on käytettävissä keskuksen aukioloaikojen mukaisesti.