Uutiset

Antti Rousi aloitti Data Advisorina tutkimuspalveluissa

FT Antti Rousi työskentelee Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä keskittyen tutkimusdatan hallintaan liittyviin tehtäviin. Hän koordinoi Aallon data-agenttiverkostoa ja tutkimusaineistojen hallintaan liittyvää koulutusta.
Picture of Antti Rousi
Data Advisor Antti Rousi. Kuva: Charlotte Forsgård

Antti Rousi, FT on valmistunut tohtoriksi Tampereen yliopistosta ja hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus yliopistopalveluista. Hän on toiminut Aalto-yliopiston edustajana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä avoimen tieteen työryhmissä (mm. Avoin tiede & CESEAR). Ennen nimitystään Data Advisoriksi hän työskenteli perustieteiden korkeakoulun Avoin tiede ja ACRIS -yhteyshenkilönä.

Data-agenttiverkosto koostuu joukosta tutkimussuuntautuneita aaltolaisia, jotka auttavat tutkijoita ja opiskelijoita tutkimusaineistojen hallintaan (eng. Research Data Management eli RDM) liittyvissä kysymyksissä. Data-agenttiverkosto on osa laajempaa Research Data Management -verkostoa, joka koostuu IT-palveluista, lakipalveluista, tutkimusetiikan asiantuntijoista ja Research Software Engineers -asiantuntijoista.

Kuinka voit hyödyntää data-agenttien asiantuntemusta? Lähetä kysymyksesi joko osoitteeseen [email protected] tai ota yhteyttä suoraan data-agentteihin. Aalto-yliopiston Research Data Management Network järjestää keväisin ja syksyisin avoimen webinaarisarjan tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä. Webinaarien aiheina ovat muun muassa tieteen toistettavuus, hyvä tieteellinen käytäntö ja akateemisen julkaisemisen uusimmat tuulet. Voit myös vierailla data-agenttien järjestämillä klinikoilla.

Lisätietoja data-agenttiverkostosta saat Antti Rousilta.
Antti Rousi, Data Advisor, tutkimuspalvelut, [email protected], 050 379 0670 
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

mika_sillanpaa_11_en.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa

Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.
Pärttyli Rinne, photo by Nora Rinne
Yliopisto Julkaistu:

Pärttyli Rinne: Vaakakupissa painaa työn sisäinen merkityksellisyys ja taloudellinen hauraus

"Ilman vakituista virkaa olevat akateemiset ihmiset kokevat epävarmuutta ja stressiä, joka liittyy etupäässä taloudelliseen haurauteen. Se ei ole vain minun kokemukseni."
Rakkauden lajit muodostavat tilastollisesti samankaltaisuusjatkumon, jossa rakkauden kokemuksen voimakkuus heikkenee. Kuva: Philosophical Psychology -lehti, https://doi.org/10.1080/09515089.2023.2252464.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Missä tuntuu rakkaus? Uusi tutkimus valottaa rakkauden luonnetta aiempaa tarkemmin

Aalto-yliopiston tutkijat ovat selvittäneet 27:ään eri rakkauden lajiin liittyviä tunnekokemuksia ja muodostaneet niiden perusteella kehokarttoja, joista selviää missä rakkaus tuntuu.
Värikkäitä ja läpinäkyviä pinnoitenäytteitä puupölkyn päällä.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Onko puu ruskeaa, sinistä, keltaista vai läpinäkyvää? Tutkijat löysivät keinon tehdä puusta läpinäkyviä ja värikkäitä pinnoitteita

Tutkijat ovat onnistuneet kehittämään puiden sisältämästä ligniinistä uudenlaisia pinnoitteita.