Uutiset

Antti Rousi aloitti Data Advisorina tutkimuspalveluissa

FT Antti Rousi työskentelee Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä keskittyen tutkimusdatan hallintaan liittyviin tehtäviin. Hän koordinoi Aallon data-agenttiverkostoa ja tutkimusaineistojen hallintaan liittyvää koulutusta.
Picture of Antti Rousi
Data Advisor Antti Rousi. Kuva: Charlotte Forsgård

Antti Rousi, FT on valmistunut tohtoriksi Tampereen yliopistosta ja hänellä on yli kymmenen vuoden kokemus yliopistopalveluista. Hän on toiminut Aalto-yliopiston edustajana useissa kansallisissa ja kansainvälisissä avoimen tieteen työryhmissä (mm. Avoin tiede & CESEAR). Ennen nimitystään Data Advisoriksi hän työskenteli perustieteiden korkeakoulun Avoin tiede ja ACRIS -yhteyshenkilönä.

Data-agenttiverkosto koostuu joukosta tutkimussuuntautuneita aaltolaisia, jotka auttavat tutkijoita ja opiskelijoita tutkimusaineistojen hallintaan (eng. Research Data Management eli RDM) liittyvissä kysymyksissä. Data-agenttiverkosto on osa laajempaa Research Data Management -verkostoa, joka koostuu IT-palveluista, lakipalveluista, tutkimusetiikan asiantuntijoista ja Research Software Engineers -asiantuntijoista.

Kuinka voit hyödyntää data-agenttien asiantuntemusta? Lähetä kysymyksesi joko osoitteeseen [email protected] tai ota yhteyttä suoraan data-agentteihin. Aalto-yliopiston Research Data Management Network järjestää keväisin ja syksyisin avoimen webinaarisarjan tutkimusdatan hallinnasta ja avoimesta tieteestä. Webinaarien aiheina ovat muun muassa tieteen toistettavuus, hyvä tieteellinen käytäntö ja akateemisen julkaisemisen uusimmat tuulet. Voit myös vierailla data-agenttien järjestämillä klinikoilla.

Lisätietoja data-agenttiverkostosta saat Antti Rousilta.
Antti Rousi, Data Advisor, tutkimuspalvelut, [email protected], 050 379 0670 
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Hands touching the surface of the rippling water.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Sustainability Science Days 2023: Esitelmäkutsu

Esitelmäkutsu SSD 2023 konferenssiin on nyt avoinna!
SemiSummer2023 Kampanja banneri
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Puolijohdealan kesätyöpaikkoja avoinna tutkimusryhmissä

Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Neljän puolijohdealan yrityksen Picosun, an Applied Materials Companyn, Okmeticin, Muratan ja KYOCERA Tikitin lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa kesällä 2023. Semi-Summer 2023 -ohjelman kesätyöpaikat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä alalla.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.