Uutiset

Alumnisuurlähettiläät palaavat Kauppikseen

Korkeakoulun alumnisuurlähettiläät toimivat siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä.
Dekaani Ingmar Björkman avasi Ambassadors' Clubin ensimmäisen tapaamisen. Kuva: Lasse Lecklin

Alumniyhteistyön kehittämiseksi on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa vuosien tauon jälkeen herätetty henkiin yhteistyön muoto, uudistettu Alumni Ambassadors -ohjelma.

”Vaikka alumnitoimintaa on ollut yliopistoissa Suomessa jo pitkään, meillä ei ole samankaltaista vahvaa alumnikulttuuria kuin monessa muussa maassa. Tämän vuoksi tukeudumme aktiivisiin alumneihimme, joista olemme kutsuneet ensimmäisen, erittäin edustavan porukan suurlähettiläiksi”, kertoo Jonna Söderholm, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö.

Alumnisuurlähettiläitä on kaikkiaan nelisenkymmentä. Vuosikursseja on edustettuna 50-luvulta tähän päivään. Mukana on myös alumnit Aalto University Executive Educationin koulutusohjelmista.

”Alumnisuurlähettilään tehtävänä on toimia ennen kaikkea Kauppakorkeakoulun viestinviejänä muille alumneille ja kertoa korkeakoulun toiminnasta. He viestivät myös nuoremmille opiskelijasukupolville siitä, millaisia eväitä opiskelu antaa työelämää varten. Koko alumniyhteistyön tarkoituksena on toimia siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä”, pohtii Katariina Helaniemi, yksi Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläistä. Hän toimii Slushin Chief Program Curator -tehtävässä.

 

”Olen saanut ilokseni huomata, että alumnina toimiminen hyödyttää kaikkia, niin koulua, opiskelijoita kuin alumnia itseäänkin, ja voimme suurlähettiläiden roolissa kannustaa useampia alumneja osallistumaan. Tällainen toiminta on hyvää sosiaalista vastapainoa arjen kiireille ja antaa hyvän mielen”, Fondian toimitusjohtaja Salla Vainio kuvaa.

Salla Vainio valittiin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Vuoden Alumniksi viime vuonna.

 

”Yhteistyö auttaa opiskelijoita, alumneja ja koulun henkilökuntaa rakentamaan ja ylläpitämään yhteisöllisyyttä. Uskomme tämän kantavan hedelmää pitkälle tulevaisuuteen”, Jonna Söderholm summaa.

Lue lisää alumnisuurlähettiläistä täältä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

FITechin opintoja voi ottaa maksutta kahdeksasta yliopistosta, yhden luukun periaatteella
Yhteistyö Julkaistu:

FITech-verkoston yliopistojen ensimmäinen ristiinopiskeluyhteistyö käynnistynyt

FITech-verkostoon kuuluvat Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulu ja Turun yliopiston teknillinen tiedekunta ovat solmineet yhteistyösopimuksen, joka mahdollistaa sivuaineiden ristiinopiskelun.
Kemira bootcamp 2020
Yhteistyö Julkaistu:

Uusia alkuja Kemiran intensiivikurssilla

Kemira järjesti yhdessä Kemian tekniikan korkeakoulun kanssa Aalto-yliopiston opiskelijoille boot campin.
Two women sitting by a computer looking at a video chat
Yhteistyö Julkaistu:

Aallon opiskelijat ja työnantajaorganisaatiot kohtasivat virtuaalisesti Aalto Talent Expo Online -rekrytointimessuilla

Aalto Talent Expo Online järjestettiin 12-14.1.2021. Virtuaaliseen tapahtuman webinaareissa ja tapaamisissa vierailtiin tuhansia kertoja.
The BScBA Program alumna Tuuli Hakkarainen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Tuuli Hakkarainen

Toisin kuin useimmat opiskelutoverinsa Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen alumni Tuuli Hakkarainen valitsi akateemisen uran. Hän väitteli tohtoriksi joulukuussa 2020 ja tutki väitöskirjassaan asiantuntijuuden jakamista monikansallisissa yrityksissä.