Uutiset

Alumnisuurlähettiläät palaavat Kauppikseen

Korkeakoulun alumnisuurlähettiläät toimivat siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä.
Dekaani Ingmar Björkman avasi Ambassadors' Clubin ensimmäisen tapaamisen. Kuva: Lasse Lecklin

Alumniyhteistyön kehittämiseksi on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa vuosien tauon jälkeen herätetty henkiin yhteistyön muoto, uudistettu Alumni Ambassadors -ohjelma.

”Vaikka alumnitoimintaa on ollut yliopistoissa Suomessa jo pitkään, meillä ei ole samankaltaista vahvaa alumnikulttuuria kuin monessa muussa maassa. Tämän vuoksi tukeudumme aktiivisiin alumneihimme, joista olemme kutsuneet ensimmäisen, erittäin edustavan porukan suurlähettiläiksi”, kertoo Jonna Söderholm, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö.

Alumnisuurlähettiläitä on kaikkiaan nelisenkymmentä. Vuosikursseja on edustettuna 50-luvulta tähän päivään. Mukana on myös alumnit Aalto University Executive Educationin koulutusohjelmista.

”Alumnisuurlähettilään tehtävänä on toimia ennen kaikkea Kauppakorkeakoulun viestinviejänä muille alumneille ja kertoa korkeakoulun toiminnasta. He viestivät myös nuoremmille opiskelijasukupolville siitä, millaisia eväitä opiskelu antaa työelämää varten. Koko alumniyhteistyön tarkoituksena on toimia siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä”, pohtii Katariina Helaniemi, yksi Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläistä. Hän toimii Slushin Chief Program Curator -tehtävässä.

 

”Olen saanut ilokseni huomata, että alumnina toimiminen hyödyttää kaikkia, niin koulua, opiskelijoita kuin alumnia itseäänkin, ja voimme suurlähettiläiden roolissa kannustaa useampia alumneja osallistumaan. Tällainen toiminta on hyvää sosiaalista vastapainoa arjen kiireille ja antaa hyvän mielen”, Fondian toimitusjohtaja Salla Vainio kuvaa.

Salla Vainio valittiin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Vuoden Alumniksi viime vuonna.

 

”Yhteistyö auttaa opiskelijoita, alumneja ja koulun henkilökuntaa rakentamaan ja ylläpitämään yhteisöllisyyttä. Uskomme tämän kantavan hedelmää pitkälle tulevaisuuteen”, Jonna Söderholm summaa.

Lue lisää alumnisuurlähettiläistä täältä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Students doing a puzzle
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Millainen voisi olla ICT-laitteiden digitaalisten tuotepassien tulevaisuus?

ITP:n ja Teknologiateollisuuden yhteistyössä tutkittiin digitaalisten tuotepassien vaikutuksia kiertotalouteen.
Kauppakorkeakoulun alumni Saara Virrankari-Kulju
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun alumnitarina: Saara Virrankari-Kulju

Alumnimme Saara Virrankari-Kulju valitsi yritysjuridiikan pääaineekseen, koska se vaikutti hyvältä tavalta yhdistää oikeudelliset ja kaupalliset opinnot. Nyt veroasiantuntijan työssään hän pääsee hyödyntämään liiketoiminnan, kirjanpidon ja vero-oikeuden osaamistaan kansainvälisessä yrityksessä.
Kuusi opiskelijaa ovat kokoontuneena ryhmätyötilaan. Yksi opiskelijoista osoittaa post-it-lapuista täytetylle valkotaululle.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Ennätysmäärä opiskelijoita suoritti ITP:n sivuaineopinnot

ITP:n monitieteelliset opiskelijatiimit työstivät onnistuneesti lähemmäs 20 digiaiheista bisnesprojektia yhteistyössä julkisten ja yksityisten organisaatioiden kanssa.
Kuva: Matti Ahlgren.
Yhteistyö Julkaistu:

Euroopan paras tekoälytutkimus yhteen – Suomen FCAI mukana 30 tutkimusyksikön verkostossa

ELLIS-verkoston tavoite on taata Euroopan kyky kilpailla maailman tekoälykeskusten kanssa ja luoda vahva perusta eurooppalaisten arvojen mukaiselle tekoälyn kehittämiselle.