Uutiset

Alumnisuurlähettiläät palaavat Kauppikseen

Korkeakoulun alumnisuurlähettiläät toimivat siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä.
Dekaani Ingmar Björkman avasi Ambassadors' Clubin ensimmäisen tapaamisen. Kuva: Lasse Lecklin

Alumniyhteistyön kehittämiseksi on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa vuosien tauon jälkeen herätetty henkiin yhteistyön muoto, uudistettu Alumni Ambassadors -ohjelma.

”Vaikka alumnitoimintaa on ollut yliopistoissa Suomessa jo pitkään, meillä ei ole samankaltaista vahvaa alumnikulttuuria kuin monessa muussa maassa. Tämän vuoksi tukeudumme aktiivisiin alumneihimme, joista olemme kutsuneet ensimmäisen, erittäin edustavan porukan suurlähettiläiksi”, kertoo Jonna Söderholm, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö.

Alumnisuurlähettiläitä on kaikkiaan nelisenkymmentä. Vuosikursseja on edustettuna 50-luvulta tähän päivään. Mukana on myös alumnit Aalto University Executive Educationin koulutusohjelmista.

”Alumnisuurlähettilään tehtävänä on toimia ennen kaikkea Kauppakorkeakoulun viestinviejänä muille alumneille ja kertoa korkeakoulun toiminnasta. He viestivät myös nuoremmille opiskelijasukupolville siitä, millaisia eväitä opiskelu antaa työelämää varten. Koko alumniyhteistyön tarkoituksena on toimia siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä”, pohtii Katariina Helaniemi, yksi Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläistä. Hän toimii Slushin Chief Program Curator -tehtävässä.

 

”Olen saanut ilokseni huomata, että alumnina toimiminen hyödyttää kaikkia, niin koulua, opiskelijoita kuin alumnia itseäänkin, ja voimme suurlähettiläiden roolissa kannustaa useampia alumneja osallistumaan. Tällainen toiminta on hyvää sosiaalista vastapainoa arjen kiireille ja antaa hyvän mielen”, Fondian toimitusjohtaja Salla Vainio kuvaa.

Salla Vainio valittiin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Vuoden Alumniksi viime vuonna.

 

”Yhteistyö auttaa opiskelijoita, alumneja ja koulun henkilökuntaa rakentamaan ja ylläpitämään yhteisöllisyyttä. Uskomme tämän kantavan hedelmää pitkälle tulevaisuuteen”, Jonna Söderholm summaa.

Lue lisää alumnisuurlähettiläistä täältä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A-logo ja Korkeakouluaukio. Kuva: Mikko Raskinen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Innovatiiviset kasvuyritykset ovat edellytys kestävälle tulevaisuudelle

Kauppakorkeakoulu järjesti osana tämän vuoden Estoril Conferences -tapahtumaa paneelikeskustelun aiheesta ”Technology through start-ups for a more sustainable business” (”Kasvuyritysten tekniikan avulla kohti kestävämpää liiketoimintaa”).
Nuoria kuuntelemassa tapahtuman ohjelmaa.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Euroopan suurin toisen asteen bisnestapahtuma kokosi Aalto-yliopiston kampukselle 1 000 nuorta

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat tutustuivat yrittäjyyteen, tuleviin opiskelumahdollisuuksiin ja startup-maailmaan Talous ja nuoret TATin Takeoff -tapahtumassa.
Professori Ville Viikari ja Henri Kähkönen. Kuva: Matti Kuosmanen
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Parempaa langatonta viestintää millimetriaaltoteknologian avulla

Henri Kähkönen teki väitöskirjansa yhteistyössä Saabin kanssa.
Tim Meyer ja Ilkka Niemelä avasivat Meyer-salin 9.9.2022
Yhteistyö Julkaistu:

Meyer Turku avasi oman nimikkosalin Otaniemeen

Meyer-sali on ensimmäinen Insinööritieteiden korkeakoulun tiloissa avattu nimikkosali.