Uutiset

Alumnisuurlähettiläät palaavat Kauppikseen

Korkeakoulun alumnisuurlähettiläät toimivat siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä.
Dekaani Ingmar Björkman avasi Ambassadors' Clubin ensimmäisen tapaamisen. Kuva: Lasse Lecklin

Alumniyhteistyön kehittämiseksi on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa vuosien tauon jälkeen herätetty henkiin yhteistyön muoto, uudistettu Alumni Ambassadors -ohjelma.

”Vaikka alumnitoimintaa on ollut yliopistoissa Suomessa jo pitkään, meillä ei ole samankaltaista vahvaa alumnikulttuuria kuin monessa muussa maassa. Tämän vuoksi tukeudumme aktiivisiin alumneihimme, joista olemme kutsuneet ensimmäisen, erittäin edustavan porukan suurlähettiläiksi”, kertoo Jonna Söderholm, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden päällikkö.

Alumnisuurlähettiläitä on kaikkiaan nelisenkymmentä. Vuosikursseja on edustettuna 50-luvulta tähän päivään. Mukana on myös alumnit Aalto University Executive Educationin koulutusohjelmista.

”Alumnisuurlähettilään tehtävänä on toimia ennen kaikkea Kauppakorkeakoulun viestinviejänä muille alumneille ja kertoa korkeakoulun toiminnasta. He viestivät myös nuoremmille opiskelijasukupolville siitä, millaisia eväitä opiskelu antaa työelämää varten. Koko alumniyhteistyön tarkoituksena on toimia siltana opiskelijoiden, koulun ja liike-elämän välillä”, pohtii Katariina Helaniemi, yksi Kauppakorkeakoulun alumnisuurlähettiläistä. Hän toimii Slushin Chief Program Curator -tehtävässä.

 

”Olen saanut ilokseni huomata, että alumnina toimiminen hyödyttää kaikkia, niin koulua, opiskelijoita kuin alumnia itseäänkin, ja voimme suurlähettiläiden roolissa kannustaa useampia alumneja osallistumaan. Tällainen toiminta on hyvää sosiaalista vastapainoa arjen kiireille ja antaa hyvän mielen”, Fondian toimitusjohtaja Salla Vainio kuvaa.

Salla Vainio valittiin Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun Vuoden Alumniksi viime vuonna.

 

”Yhteistyö auttaa opiskelijoita, alumneja ja koulun henkilökuntaa rakentamaan ja ylläpitämään yhteisöllisyyttä. Uskomme tämän kantavan hedelmää pitkälle tulevaisuuteen”, Jonna Söderholm summaa.

Lue lisää alumnisuurlähettiläistä täältä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

USA-Suomi-seminaari Otaniemessä
Yhteistyö Julkaistu:

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen biotuotealan yhteistyö vahvistuu – puulle lisäarvoa innovatiivisista biomateriaaleista

Suomessa vieraili toukokuun lopulla laaja yhdysvaltalaisdelegaatio, joka tutustui maamme metsä- ja puusektoriosaamiseen. Aalto-yliopiston ja VTT:n lippulaivahanke FinnCERES on mukana kehittämässä uutta liiketoimintaa biopohjaisten materiaali-innovaatioiden avulla.
Alma Median projektitiimi, Aalto BIZ
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Vastuullisuus on tärkeä osa asumisen digitaalisia palveluita

Opiskelijat tekivät Alma Medialle yritysprojektin, jossa he kartoittivat asumisen digitaalisia palveluita kestävän kehityksen näkökulmasta.
Mira Hänninen
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Mira Hänninen: On inspiroivaa, että omalla työllä on positiivinen vaikutus yhteiskuntaan

Nykyisin Nesteellä työskentelevä alumnimme Mira Hänninen hakeutui Kauppakorkeakouluun yritysjuridiikan maisteriohjelmaan, sillä hän halusi enemmän käytännönläheistä yritysnäkökulmaa oikeustieteen opintoihinsa. ”Palkitsevinta opinnoissa oli juuri se, ettemme opiskelleet vain sääntelyn sisältöä vaan mietimme, millainen käytännön vaikutus sillä on yritysten liiketoimintaan ja päätöksentekoon.”
Puun taimia istutetaan Suomen ensimmäiseen hiilensidontaa tukevaan mikrometsään Keravalla
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä istutettu Keravalle

Keravan Kivisillan alueelle on istutettu Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä