Uutiset

Alumnipäivä toi sukupolvia yhteen – monien mieliin ovat jääneet vappuaatot ja yhdessä tekeminen

Monen teekkarin tie on vienyt myös ulkomaille. Kemian tekniikan korkeakoulu tarjoaa laajat työkalut työelämään ja yrittäjyyteen.
The Dean Kristiina Kruus speaking in front of alumni day attendees
Dekaani Kristiina Kruus toivottaa alumnit tervetulleeksi tapahtumaan

Kemian tekniikan korkeakoulun ensimmäistä alumnipäivää vietettiin lokakuun lopussa. Otaniemeen kokoontui noin 200 alumnia, joista vanhimmat olivat aloittaneet opintonsa jo 1950-luvulla. Eri sukupolvia yhdistäviksi kokemuksiksi Kemian tekniikan opinnoista ovat muodostuneet erityisesti vappuaatot sekä yhdessä tekeminen. 

Päivän aikana tutustuttiin alan viimeisimpään tutkimukseen sekä kiltojen toimintaan. Moni asia on Otaniemessä vuosien varrella muuttunut, mutta kaikille yhteistä on edelleen se, että kemian tekniikka ja sen eri erikoistumisalat antavat erinomaiset, laajat valmiudet tulevaisuuden työelämään Suomessa ja maailmalla.

Vuonna 1994 diplomi-insinööriksi valmistunut Marko Fabritius muistelee erityisellä lämmöllä laboratoriotöitä ja kaikkea sitä, mitä on tehty isolla porukalla yhdessä. Valmistumisen jälkeen Fabritius on työskennellyt savukaasujen puhdistuksen parissa.
”Eihän se koskaan ole niin, että et valmistuisi täältä mihinkään. Aina pitää pystyä omaksumaan uusia taitoja ja kehittyä siinä työtehtävässä, missä tulee olemaan.”

Kirsi-Maria Teppo valmistui vuonna 1999. Tämän jälkeen tie vei ulkomaille. Hän kertoo kuitenkin viettäneensä vappua Kaivopuistossa vielä muutaman kerran valmistumisen jälkeenkin.

Lähtö Müncheniin pantenttitutkijaksi oli Kirsi-Marian mukaan helppo, kiitos Suomessa kehittyneen kielitaidon.

”Halusin heti lähteä, kun olin oppinut täällä niin hyvin kieliä. Halusin käyttää niitä. Suomalaiselle lähteminen on helppoa, koska kaikki kirjat ovat englanniksi. Ulkomailla asuttuaan huomaa, että muille ihmisille se on paljon isompi askel, kun oppikirjat ovat olleet oman maan kielellä.”

Vuonna 2015 valmistuneelle Tuomo Tarvaiselle vaihto-opiskelu oli hieno kokemus. Tarvainen opiskeli Puerto Ricossa.
Valmistumisen jälkeen tie vei yrittäjäksi ja myöhemmin elintarviketeollisuuden kautta Postin palvelukseen business manageriksi.

Lapsi ja vanhemmat tekevät yhdessä biohajoavaa slimeä
Nuorimmat alumnipäivän osallistujat saivat tilaisuuden valmistaa bioslimeä.
Alumni in laboratory
Alumnit pääsivät tutustumaan laboratorioihin ja verkostoitumaan vuosikurssilaistensa sekä muiden alumnien kanssa.
Opiskelijat keskustelevat alumnien kanssa
Opiskelijajärjestöt olivat mukana tapahtumassa ja alumnit pääsivät virkistämään muistojansa opiskeluajoista.
Alumni in laboratory
Käynnissä oli myös Ioncell™ -laitteisto. Laite kehrää lankamaista kuitua selluloosasta.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Illustration image of an early autumn day, depicting Otakaari 2B from the opposite side of Tietotie. Some leaves are on the ground, there are people walking on campus, undistinguishable faces.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Ehdota uutta nimeä Otakaari 2B -rakennukselle

Lähetä oma nimiehdotuksesi viimeistään 14.6.!
Portrait of Professor Ville Vuorinen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Suomen akatemia palkitsee Ville Vuorisen COVID-19 taudin leviämistä koskevasta tutkimuksesta

Ilma- ja nestevirtausten fysiikkaa tutkiva Ville Vuorinen palkitaan poikkeuksellisesta tieteellisestä rohkeudesta ja luovuudesta sekä toiminnasta tieteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi.
Helena Sederholm photographed in a lab setting, wearing a blue sweater.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vaihtoehtoja fossiilipohjaisille kuiduille – Helena Sederholm kehittää kestäviä tekstiilejä

Ulkovaatteissa käytetään tänä päivänä pitkälti öljypohjaisia kuituja ja ympäristölle vahingollisia kemikaaleja. Helena Sederholm kehittää väitöstyössään ympäristöystävällisiä vettä hylkiviä tekstiilejä. Mallia hän ottaa luonnosta.
Jessica Sinikoski, photo by Heli Sorjonen
Yliopisto Julkaistu:

Jessica Sinikoski: Tapahtumissa pitää olla tilaa taikapölylle

"Tehtäväni on viestiä, miltä Aalto kuulostaa, näyttää, tuoksuu, maistuu ja tuntuu. Koska olemme luonnonläheisellä kampuksella, tuoksussa pitää olla mukana vähän neulasta ja multaa, mutta toisaalta sen pitää edustaa myös innovaatioita, luovuutta ja yhteiskunnallista vaikuttamista."