Uutiset

Alumniemme Hellon-yritykselle kansainvälinen iF DESIGN AWARD 2017 -palkinto

Palvelumuotoilutoimisto Hellonin Saarioiselle kehittämä terveellisen pikaruokailun Soup ‘n’ soul -konsepti sai iF Product Design Award 2017 -palkinnon palvelumuotoilun vähittäiskaupan sarjassa.

”Olemme innoissamme. Meistä on hienoa, että Saarioinen, yksi Suomen johtavista elintarvikeyhtiöistä, luottaa muotoiluajatteluun. iF Design Award -palkinto kertoo, että Soup ‘n’ Soul -konsepti on myös kansainvälisesti kiinnostava, ja että suunnitteluosaamisemme on kansainvälistä huippua”, toteaa Hellonin asiakaskokemus- ja muotoilujohtaja, partneri Mikko Koivisto.

Soup ‘n’ Soul on tuotteistettu ja kaupallistettu terveellinen pikaruokakokemus, jossa yhdistyy asiakkaiden toiveiden mukainen, täyteläinen tuorekeitto ja mieleenpainuva palvelu. Keittoaterian tai -välipalan voi syödä tai juoda ravintolassa tai liikkeessä. Soup ‘n’ Soul antaa voimaa, lämpöä ja estetiikkaa kiireiseen elämään.

”Tuote- ja palvelukonsepti on kiinnostava ja osuu trendeihin. Esittelemme uutta Soup ‘n’ Soul -konseptia ammattilaisille Fastfood & Café & Ravintola -messuilla 8.–9.3. Messukeskuksessa”, kertoo Saarioisen Foodservice-liiketoiminnan myyntijohtaja Sanni Laine.  

Hellonin kehitti Saarioisten ideoiman keittokonseptin pohjalta lanseerausvalmiin tuote- ja palvelukonseptin. Perustana olivat asiakkaiden toiveet, ravintolahenkilökunnan realiteetit ja asiakasyrityksen kaupalliset tavoitteet. Ratkaisu kehitettiin ja testattiin yhdessä eri sidosryhmien kanssa. Asiakkaiden tarpeita ja käyttäytymistä selvitettiin erilaisissa toimintaympäristöissä. Hellon vastasi palvelukonseptin lisäksi Soup ‘n’ Soulin kaupallistamisesta kuten brändäyksestä. Suunnittelutyössä hyödynnettiin muotoiluajattelua.

Suunnittelutiimiin kuuluivat Hellonilta lead designer Mikko Koivisto, palvelumuotoilija Pauliina Tenho, AD Jenni Viitanen, copy Tiina Kaakkunen, valokuvaaja Elvi Rista ja projektijohtaja Minna Einiö / Pauliina Tenho. Saarioiselta tiimiin kuuluivat kehityspäällikkö Sanna Teinilä ja Foodservice-liiketoiminnan myyntijohtaja Sanni Laine.

Suomessa Soup ‘n’ Soul on palkittu aiemmin Vuoden huipuissa hopeahuipuilla kahdessa eri sarjassa: Tuotemuotoilu ja sen markkinointi sekä Palvelumuotoilu -sarjoissa.

Lisätiedot: Mikko Koivisto, p. 050 301 1172, [email protected]

Hellon on vuonna 2009 perustettu palvelumuotoilutoimisto, joka toimii Helsingissä ja Lontoossa. Hellonin osaamiseen luottavat muun muassa ABB, Finavia, Fimlab, Helsingin kaupunki, Helsingin Energia, Kone, Tekes, TeliaSonera, Tallink Silja ja Yhteistyöapteekit. www.hellon.com

iF Design Award on tunnettu jo 60 vuotta laadukkaan muotoilun arvioijana. iF-merkki on tunnettu ja palkinto on yksi tärkeimmistä muotoilupalkinnoista maailmassa.  Kansainvälinen, 60 asiantuntijan muodostama, raati arvioi lähes 5500 työtä 59 maasta. Maininnat jaetaan seuraaville osa-alueille: Tuotteet, pakkaukset, viestintä, palvelumuotoilu, arkkitehtuuri, sisustusarkkitehtuuri sekä konseptointi. Myönnettyjen palkintojen esittely: iF WORLD DESIGN GUIDE osio Design Excellence, iF design app-sovellus sekä näyttelyssä Hampurin HafenCityssä: iF design exhibition Hamburg (Hongkongstrasse 6).

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Portrait of Professor Ville Vuorinen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Suomen akatemia palkitsee Ville Vuorisen COVID-19 taudin leviämistä koskevasta tutkimuksesta

Ilma- ja nestevirtausten fysiikkaa tutkiva Ville Vuorinen palkitaan poikkeuksellisesta tieteellisestä rohkeudesta ja luovuudesta sekä toiminnasta tieteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi.
Picture of Marika Tervahartiala and Kamyar Hasanzadeh after the event in front of the Hybrid Stage area.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Näkymiä avoimeen dataan: Aalto Research Data Uncovered

Marika Tervahartiala ja Kamyar Hasanzadeh astuivat lavalle kertomaan tutkimuksestaan geograafisen ja visuaalisen datan parissa avoimen datan näkökulmasta.
Helena Sederholm photographed in a lab setting, wearing a blue sweater.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vaihtoehtoja fossiilipohjaisille kuiduille – Helena Sederholm kehittää kestäviä tekstiilejä

Ulkovaatteissa käytetään tänä päivänä pitkälti öljypohjaisia kuituja ja ympäristölle vahingollisia kemikaaleja. Helena Sederholm kehittää väitöstyössään ympäristöystävällisiä vettä hylkiviä tekstiilejä. Mallia hän ottaa luonnosta.
Students Jenna Liinamaa, Pihla Päivänsalo and Teemu Koskiahde from the Prodeko Guild.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Tuotantotalouden opiskelijat ja alumnit muodostavat ainutlaatuisen yhteisön

Tuotantotalouden opiskelijoiden, alumnien ja laitoksen tiivis yhteistyö huipentuu vuosittain Prodeko-seminaarissa.